Daha önce sivilce tedavisi olan var mı sivilce tedavisi dudaklarımı kurutuyor

Daha önce sivilce tedavisi olan var mı sivilce tedavisi dudaklarımı kurutuyor

Sivilceleri hızlıca kurutmak ve görünümünü hafifletmek için şu adımları uygulayabilirsin:
Temizleme: Günde 2 kez nazik, yağsız jel veya köpük temizleyici kullan
Topikal ürünler:
Benzoyl peroksit: Bakterileri öldürür ve iltihabı azaltır
Salicylic acid (BHA): Gözenekleri temizler ve sivilce oluşumunu önler
Çay ağacı yağı: Hafif antibakteriyel etki sağlar (seyreltilmiş kullan)
Kaşımamak veya sıkmamak: Sivilceyi patlatmak iltihabı artırır ve iz bırakır
Nemlendirme: Yağsız, komedojenik olmayan nemlendirici kullanmak cildin kurumasını önler
Güneş koruma: Güneşe çıkarken spf30+ kullanmak leke riskini azaltır
Dikkat: Eğer sivilce büyük, ağrılı veya uzun süre geçmiyorsa dermatoloğa başvur
Sivilceler kötü görünse de çoğu zaman birkaç gün içinde topikal ürünlerle belirgin şekilde küçülür ve iyileşir.
Çok kötü görünmüyor, sadece birkaç aktif sivilce ve hafif kızarıklık var; bu yaşlarda oldukça normal bir durum. Sivilce kurutmak için nazik bir temizleyici, hafif bir nemlendirici ve salisilik asit ya da benzoil peroksit içeren ürünler yardımcı olabilir. Tedavi dudaklarını kurutuyorsa düzenli dudak balmı kullanmak ve cildi fazla kurutmadan nemlendirmek denge sağlar.
Ben su anda akne tedavisi görüyorum ama pek de etkisi olmayan bi hap ve krem kullaniyorum, bu sivilceler geç sönüp iz bırakıyor ve ağrıtıyorlar yanakta çıkarlarsa. Haftaneye git değerlerine baktır bence
Gecmis olsun, cok cektim
İzmir. de efsane bir dr var, 3 ay dolu bile randevulari
Rouccattane var, tek çözum
Kurutma yapsa bile dozunu azalt kullan
Onda mantik su kilon uzerinden yuzdesi kadar ilac alman
Buyuk dozla 1 ay kullancağina
Ceyrek dozla 4 ay kullan
Sonucta toplam gr miktar ilaci al
Cevap
6Cevap
Kilo yediklerin den kaynaknalır ayrıca Regli yaklaşması regli düzensizliği de sivilce yoğunluğu yapar ve yüzde sırt ve kalça bölgesinde çok çıkar böyle bir sorunun var mı?
Kilolu değilim yok sadece yüzümde çıkıyor
Reglin düzenli mi peki
Değil
Buda yapar ne zamandır düzensiz
O tedaviden iki kardeşim de oldu ama tekrar nüksetti. Ayrıyeten karaciğere çok zarar veriyor. Acnemix yazmıştı benim doktorum , tek tük çıkardı bende , hepsine fayda etti. Bi dene istersen. Eczanede satılıyor
Acnemixi ben de kullanıyorum ama maalesef bieetkisini göremedim hatta daha beter oldum
@Wiselymisely bende hepsini götürmüştü , her ciltte etki etmiyor demek mi
Aynen evet
Salisilik asit kullanımini duydum bı kaç kişiden faydası oluyormus
Tek yapıcağın bir şey var ayva çekirdeği ve enginar yimek :)
Hiç enginar yemedim denerim
Eskiden bu kadar çok degildi hergun yüzümde sivilce çıkıyor v eskiden çalışıyordum işe gittiğim için çok kafaya takmıyordum şimdi evde olunca istemeden sivilcelerimle oynuyorum kanatiyorum
Görmezden gelip hiçbir şey yapmazsan geçiyorlar 😂
Yok ya sivilcelerim azalmıştı görmezden de gelmiştim yeniden çıktılar
Ben ne zaman pes edip akışa bıraktıysam sivilcelerim geçti, pürüzsüz oldum. Herkes napıyosun diye soruyor
Bende ne zaman evde kalsam işsiz güçsüz olsam o zaman yüzümde sivilceler çıkıyor
O stresten ya muhtemelen oynuyorsun da artıyo sonra
Oynuyorum maalesef
Saçımda dökülüyor her duş yaptığımda avuç avuç saçım dökülüyor ilk başta strestendir diye düşündüm de 2 aydır dökülmesi durmadı
Çenemi görsen çenemde sivilce yarası var kaşıdım sürekli
Stres etkenin ortadan kalkmamıştır, eğer iş arama sürecindeysen bunlar çok normal. Kendine bir rutin oluştur, düzensiz yaşam bunlara çok sebep oluyor
Kahvaltı yapmıyorum artık alışkanlık haline geldi düzenli bir rutinim de yok bir de eskisi gibi uyku düzenim yok çok geç yatıyorum birkaç gündür gece 1 e kadar uyumuyorum
Sabah geç kalkınca da güne kötü başlıyorum gibi geliyor ama sabah erken kalkmak için bir bahane de bulamıyorum kendime
Yürüyüş yap sabah kalkıp, dönünce de kahvaltını yap. Daha iyi hissedersin
Cleocin T diye bir ilaç var, iyidir
patlatma zamanla geçer
Doktora git
Eriyen buz sür.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?