14 yıllık evliyim. Kocam kendine hic dikkat etmiyor. Temizlik ve kişisel bakım konusunda. Banyo yapmak istemiyor. Kilolu olduğundan sıcakla birlikte kokuyor. Kac kere soyledim hic umrunda olmadi. Az once zorla banyoya soktum😔
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayGerçekten çok ilginç yani kocaman adamın kendi vücut kokusunu fark etmemesi ve bu şekilde davranması hoş bir şey değil seni anlayabiliyorum Bir de sürekli yan yana olduğunuz için zor oluyordur ama neden istemiyor ben de anlayamadım acaba bu üşengeçlik sebebi şeker rahatsızlığı falan var veya kendine bir ağırlık çöküyordu ondan dolayı mı istiyor emin değilim istersen bu durumu güzel bir şekilde kendisiyle konuş ya da annesi babası varsa onlara bir tanış yani belki onlar da sana bir açıklaması olur Allah kolaylık versin
02 Yorumla
Soran9 ayValla konusuyorum saygin olsun biraz kendine ve bize diyorum. Ama yok nafile
- 9 ay
Vallahi bence sen bilemedim kocaman adam yani
En İyi Cevaplar
9 aySonradan mı böyle oldu Onu da keşke bir yazsaydıniz. yani böylesini bir insanla zaten yaşamak çok zor Allah sabır versin. Durumun ciddiyetini anlatan bir konuşma yapmanız gerekiyor alın karşınıza konuşun. Evliliği etkileyebilecek bitirebilecek bir durum bu tıpkı bir kadının evini temizlememesi gibi bir şey
03 Yorumla
Soran9 ayCok etkiliyor zatenn. Bastan beri vardi tabi amaa kiloyla beraber iyice artti tabi
- 9 ay
Kimse sonradan değişmesin Keşke böyle bir yola hiç girmeseydiniz
Soran9 ayKeşkee
9 ayEşinin bakımsız olması boşanma sebebidir. Diğer yandan bunu eşi olarak siz kendisiyle konuşabilir ve rahatsızlığınızı anlatabilirsiniz
Tüm bunlara rağmen düzelmiyorsa evde çocuklar dahil olmak üzere yakın akrabalardan yardım istersiniz
Yanına her gelen koktuğunu ima etsin mecbur kalır o zaman00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayYargıtay 2. Hukuk Dairesi, 2015/12345 E., 2016/6789 K.:
"Davacının kişisel temizlik ve bakımına dikkat etmemesi, ev içindeki hijyen kurallarına uymaması, evlilik birliğini temelinden sarsacak derecede huzursuzluğa neden olmuştur. Bu davranış boşanmada kusur olarak kabul edilmelidir."
Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, 2004/2266 E., 2004/5123 K.:
"Eşin evde aşırı derecede bakımsız olması, temizlik kurallarına uymaması evlilik birliğini sarsar ve diğer eş için ortak hayatı çekilmez kılabilir."00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Seheryeligibi07, selam canım! ❤️
Bu durum biraz hassas bir konu, o yüzden dengeyi iyi kurmak önemli. Eşine konuyu sevgi dolu ve yapıcı bir şekilde anlatmaya çalışabilirsin. "Dış görünümün benim için çok özel, seni böyle görmek beni mutlu eder" gibi cümlelerle, onu kırmadan düşüncelerini paylaşabilirsin. Ayrıca birlikte yapabileceğiniz keyifli aktivitelerle bu süreci destekleyebilirsin. Mesela, ortak bir cilt bakım rutini oluşturabilir ya da onun ilgisini çekecek bir ürünü birlikte denemeyi önerebilirsin. 🌟
Unutma, her şey sevgiden ve anlayıştan geçiyor. Doğru yaklaşım her zaman işe yarar. 😘01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
41
Cevap
95Cevap
- Cilt Bakım konusunda 5,7b cevap paylaştı.
u 9 ayboşanabilirsin
01 Yorumla
Soran9 ayCocuk var 6 yasinda
9 aySen bu dünyada cehennemi yaşıyorsun.
Kadın olsun erkek olsun önemli değil. Bakım, kişinin kendine saygısıdır.
İnşaat elektrik işleri ile uğraşmama rağmen sabah duş alırım ( soğuk havalarda değil tabi)
Deodorant temiz kıyafet ve parfüm. Ohhh mis. İnsanların yanına cesurca sokulmak kadar güzeli yok.
Bi dayı yıllar önce söylemişti, bakımsız erkek, kadınsız erkektir diye. Bence kişinin kendine saygısı yoksa, kadın olmuş olmamış farketmez.
Bu ciddi bir konu. Karşına alıp ciddi ciddi hatta biraz kırıcı olabilirsin. Çünkü bu dili seviyor anlaşılan20 YorumlaCilt Bakım konusunda 1,9b cevap paylaştı. Eşinin öz bakımına dikkat etmemesi seni rahatsız ediyorsa bunu kırıcı olmadan konuşmak en doğru yol olur direkt eleştirmek yerine hislerini paylaşabilirsin örneğin senin sağlığına ve bakımına önem verdiğini görmek beni mutlu eder demek daha yapıcı olur küçük önerilerde bulunabilir birlikte bakım rutinleri yapmayı teklif edebilirsin bazen kişinin motivasyonu düşük olabilir bu durumda destekleyici olmak önemli eşini değiştirmeye çalışmak yerine onu teşvik etmek ve örnek olmak daha sağlıklı bir yaklaşım olur.
11 Yorumla
9 ayEşinizin kişisel bakımını ihmal etmesi kabul edilemez ve bu durum ev yaşamını olumsuz etkiliyor. Bu konuda ısrarla uyarıda bulunun, temizliğe ve bakıma önem vermediği sürece sınırlarınızı net şekilde belirtin. Zorlamak gerekirse bile bu konuyu ciddiye almasını sağlayın. Eğer sorun devam ederse, profesyonel destek alması için zorlayın. Sağlığınız ve huzurunuz için bu durumu görmezden gelmeyin.
10 Yorumla
9 ayBazı erkeklerde bu durum normaldir üşenirken mesela çoğu kadın hergün temizlik vs makyaj yapmaktan Üşeniyorsa erkeğin tek ilgi alanı hep kendisidir oda bundan üşeniyordur yani hobi yapması gerekirken bu durum onu baya sıkıyo nadir bi özellik yoksa gün içinde insan terden kokar ve bu durum seni baya bi rahatsız etmiş sende onu kırmadan ona anlat en azından çocuk için çabala iyi şanslar 🍀
11 Yorumla
9 ayEşin kendine bakmıyorsa bu sadece temizlik meselesi değil, sana ve evliliğe verdiği değeri de gösterir. Söylediğini umursamıyorsa, bunu görmezden gelme. Net bir şekilde, ‘Benim için hijyen ve bakım evlilikte vazgeçilmezdir, buna özen göstermeni bekliyorum’ de. Sen baskı yapmazsın, beklentini koyarsın. Değişmezse sorumluluk ona aittir.
00 Yorumla
9 ayBiz zise hasret kaldık, siz oylelerinin elinde ziyan oldunuz
18 Yorumla
Soran9 ay😔
- 9 ay
Bu dünya hiç adil değil gerçekten 😔
Soran9 ayEvet oyleee
- 9 ay
Bundan sonra çok daha zor olacak senin için öyle biriyle
- 9 ay
Bundan önce kolay mıydı sanki 😄😄
Soran9 ay@İsimssizüyee 🙄 deildi
- 9 ay
Sana demedim soran yukardaki önceden kolaymışsa şimdi zor diyor
- 9 ay
Şimdiye kadar heves vardı, seviyordu ya da koymuyordu, şimdiden sonra her şeyi daha ağır gelecek, onu anlamiyorsun
Anasının eğitemediğini biz kızlar asla eğitemeyiz bacım.
40 YorumlaYazın hergun duş aliyorum nasıl dayanabiliyorlar insanlar ki kilolu insan daha da fazla terliyor. Özellikle dışarda. İşten gelince en güzel terapi duş kesinlikle. Evlilikte daha da dikkat etmeli eşler kendini salıyor imzayı atina
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayNe insanlar, ne hayatlar var şu dünyada…
Bu şekilde tarif edilen insana katlanan kadınlara inanamak bir tarafta…Diğer tarafta ise kendisine sunulan, hatta bir zamanlar hayal bile edemediği hayat karşılığında , gözün üstünde kaş var dediğin an bırakıp gitmeye hazır kadınlar..
İnsanlar ve hayatlar ne kadar farklı..
00 YorumlaAllah kolaylık versin, askerliğim geldi aklıma bir an. Eşine bu durumu bir kaç kişi söylese belki etkili olur, yani arkadaşları ufak ufak latife yapsalar. Evlilik birliğinde geçen yıllar ile, eskiyor diller biliyorsun..
01 Yorumla
Soran9 ayAmin amin sagolun
s 9 ayPsikolojik bir sıkıntısı olabilir mi depresyon vs? Ama hep böyleyse ite kaka sen sokacaksın valla değişmez bu tipler
10 Yorumla
9 ayŞu tarifeyi uygulardım. suyun içine azıcık da çamaşır suyu damlatırdım valla
https://www.youtube.com/embed/nD6p5Y6UBuY10 Yorumla
9 ayVallahi adam kendine bakmıyorsa işin zor… temizlik yoksa çekilmez. Sen haklısın, evli adam dediğin biraz özen gösterecek. O iş sadece sana eziyet olur
12 Yorumla
Soran9 ayCok zorrr
- 9 ay
Kaç senelik evlisiniz
9 ayKişisel bakımına dikkat etmeyen eş gerçekten çekilmez çile. İnatla yapmak istemiyorsa ciddi sorun.
10 Yorumla
9 aySözün etkisi olmuyorsa bazı yaptırımları olmalı. Günde 3 kez banyo yapmadan yanıma gelemezsin gibi. Ya da dişlerini fırçalamadığın sürece evde yemek yapmayacağım gibi.
00 Yorumla
9 ay23 yıllık evli biri olarak bir insanın eşine saygısı yoksa kendiniz saygısı olması lazım çok titiz bir eşe sahibim benim tespit edemediğim eksiklerimi bana söyler ve yaptırır
00 Yorumla
9 ayAblacım 14 yılda mı bu noktaya geldi yoksa hep mi böyleydi hep böyleyse kalıplaşmış onda artık kolay kolay toparlayamaz tedavi gördümü görmediyse çift terapisi alın tek gitmez çünkü
00 Yorumlaİğrenç... Bence onun pis olmasından iğrendiğinizi açıkça gösterin. Yine de laftan anlamıyorsa bundan olmayacak demektir. İade edin. Yenisiyle değiştirin.
00 YorumlaAtıyorum persembe koltuk alti vb temizlik
Hergun dus
Gunde bir kere bile diş temizligi
Her yapisinda iyi hissettigini hissettir02 Yorumla
Soran9 ayBu sicakta hafta da 1 dus aldigi oluyo
9 ayYani titiz biri olarak çok kötü bir durum yaa 20 kez epilasyon seansına gittim resmen bunu abinin de yapması lazım spor yapması lazım
10 YorumlaYıl olacak 2026 hâlâ çocuk var diye mi ayrılmıyorsun yani? Hangi devirdeyiz abi.
18 Yorumla
Soran9 ayBen eski kafaliyim biraz
- 9 ay
Eski kafalıkla alakası küçük hanım. Bence sen değer ve kültürümüzü bilmediğin için her şeyin kendince tanımlıyorsun. Bazı şeylerin bir sebebi ve hikmeti muhakkak vardır sen bunu idrak etme yerine nefsinin arzunun buyruklarına hizmet ederek atalarını aşağılayıcı olarak konuşuyorsun. Eski kafa demek bilgi, birikim tecrübe demektir geri kalmak değildir. Asıl gericilik arzularının uğruna her şeyi silmektir.
- 9 ay
Defol ln erkek bozuntusu seni. Değer diyor kültür diyor, ataerkil büyütmüş anası herkesi kendisi gibi kenar mahalle insanı sanıyor. Senden çok daha üstünüm ve üst sınıfım. Senin almaya uğraştığın haklara ben doğuştan erişiyordum, SEN ÖĞRENECEKSİN BENDEN. eski kafalılığı aşılamayı kes.
9 ayOhaa o nedir arkadas
Siz bunlara nasıl katlanıyosunuz
Allah sabır versin Bu cekilmez
Bakımsız erkekte kadında evlenmesin hatta dısarıda cıkmasın
00 Yorumlazor bi durum nasıl düzelir bilemedim ama zor gerçekten
03 Yorumla
Soran9 ayDuzelmiyo yaa
Soran9 ayAmin sagol
9 ayNasıl rahat ediyor ya duşa girmekte ne var 5dk yıkanır çıkar ben hatta duşa girmeden dursmiyorum mileti anlamıyorum var böyle insanlar
00 Yorumla
9 ayBir insanın kendisine saygısı olur önce ya duş almamak, banyo yapmamak nedir.
01 Yorumla
Soran9 ayAynennn bende bunu anlamiyorumm
Kapının önüne çöp niyetine koy sana zahmet, temel seviye insan olma dersi mi vericez at kadar adama
02 Yorumla
Soran9 ayValla cocuk kucuk olmasa yapcam
- 9 ay
Aslında çocuk küçükken ayrılman daha kolay olur eğer ayrılmayı düşünüyorsan çocuk büyüdükçe zorlaşıyor
9 ayYani evliyim evlilikte insan neden karsisindakine saygi gostermezki hadi kendine saygin yok bari karsindakine saygin olaun
00 Yorumla
9 ayYani garip bir durum ya bakımlı kadından bakımsız erkek yaşlarınız kaç her zaman böylemiydi us
02 Yorumla
Soran9 ay38 im ben o 42 basta bi tik iyiydi
- 9 ay
Sonradan neden böyle oldu yatağa nasıl alıyorsun böyle için almaz knu ya yatağa
biraz mesafeli ol diyeceğim ama zaten gereken tepkiyi veriyorsundur... yaş kaç?
02 Yorumla
Soran9 aykendine de bana da saygin olsun biraz dedim. Kirildi benim 38 eşim 42
Sana saygısı yok kendine saygısı yok evliliğine saygısı yok. Gerçekten çok kötü bir durum.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 aySıralama şu şekilde
- Güzellikte
- Sinirli şekilde
- Kavga dövüş
- Yataktan atma
- Evden atma son aşama
15 Yorumla- 9 ay
Işte buram buram tecrübe kokuyor
Cevap sahibi9 ay@Bay_Nutella yok ben bunun gibi tahammül etmem yazık kadına, bu aşamaları çok kısa sürede geçer sonuca varırim. Böylesi insanın ömrüne çile
- 9 ay
Ama bu iş sabahtan akşama olmaz ki eşine zaman vermen gerekmez mi?
Cevap sahibi9 ay@Bay_Nutella 14 yil vermiş kadın bu kadarı da fazla. Ayrıca çocuk mu bu daha neyi ne zaman öğrenecek bu yaştan sonra, iyy hiç çekilmez
- 9 ay
Evli değilsiniz sanırım😃
9 ayAbi, evlenmiş olmak için evlenmeyin, seçerek evlenin.
00 YorumlaDeodorant al deodorants boğ her koktuğunda 🤣
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayPoposu dışkı kokan eski sevgilim geldi aklıma. İlişki sırasında midem bulandı kustum. Ayrıldık zaten sonra. Savunması da şu, gül mü kokmalıydı diyor
00 Yorumla
9 ayBakımını ben yaparım shhehshs sonra da zorbalarım çok pis 🤣
00 Yorumla
9 ayBahçeye bir çukur kez. İçine at. Kireç dök üstüne. Göm sonra da..
00 Yorumla
9 ayRencide edilmeli belki insanlıktan nasibini alır
00 YorumlaSen de beklentilerini karşılama temizlenmeden
00 YorumlaBazı insanlarda banyoya girme davranışı maalesef oluşmuyor. İşin çok zor bu bi boşanma sebebi.
00 YorumlaBanyo yapmazsa bakımına dikkat etmezse onunla aynı yatakta olmayacağını söylemelisin
02 Yorumla
Soran9 ayBu onun işine gelir zaten
9 ayEmpati yaptir aynisini yap biraz evlilikte bakimsizlik com itici ya
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayVay anasını ya benim eşim de günde 2kere alır muhakkak bazen 3 ben de buna kızarım hiç bu taraftan bakmamistim
12 Yorumla- 9 ay
Git öp adamı abla
Cevap sahibi9 ay@felsefikbirkulum zaten öyle yapıyorum ama sinir bozucu oluyo oda bazen
Bu adam sana milli piyangodan mı çıktı? Kayyum olarak mı atandı?
00 YorumlaBu şekilde devam ederse aynı yatakta yatmak istemediğini söyleyerek başlamalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBekarken hadi biraz olsun kişisel bakım aksayabilir ama evli iken kesinlikle olmaz temiz olmak laizm
10 Yorumla
9 ayBu ciddi bi durum açıkça konuş. Terlemek abes bir şey değil ama çevreye yaymak çok iğrenç.
10 Yorumla
9 ayBuyuk ihtimal o beni her halimle sever diye birde cocuk var diye salmistir kendisi ama yani kac yillik eblisin hala kusur mu ariyosun tabi bir yandan kendine bakmasi knemli cok degisik bir konj
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayİğrenç midem bulandı dışardan nasıl göründüğü ve hissedildiği hakkında bi fikri olsa bile bunu umursamıyor ahır hayvanı gibi. Cinselikte yaşanmaz bunla yazık bi terapiste al götür midem bulandı yazık sana cidden
10 Yorumla
9 aySeçimleriniz hayatınızı etkiler bu gibi bir durumda kişi daha önceden de öyle miydi yoksa sonradan mı değişti
00 Yorumla
9 ayAbla sen 14 yıl nasıl evli kaldın? Afedersin. Ama beraber nasıl yattın bu adamla.
10 Yorumla
9 ayAllah yardımcınız olsun
10 Yorumla
9 ayPeki bu adam 14 yıl sonra mı bozuldu daima böyle birimiydi
00 YorumlaKötüymüş cidden, içinden nası geliyosa öyle davran canım
00 YorumlaAlmadan önce hiç dusumedinmi bu adam temizmi değilim bakımlımı degilmi 👀
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)9 ayBöyle bir ciddiyetsizlik olamaz olmamalı bu evlilikteki en önce cinselliği bitirir sonra ona olan saygıyı sonra yavaş yavaş sevgiyi
03 Yorumla
Cevap sahibi9 aySen çok dolmussin konuşmaya anlatmaya ihtiyacın var
Soran9 ayOyle oldu gercektennnn
Cevap sahibi9 ayAh be kıyamam
9 aySabah sabah midemi kaldırdın hergün duş almalı insan
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)9 ayHepsi mi böyle ya, ben de benimki dişlerini frçalamazsa sevişmiyrm artık
23 Yorumla- 9 ay
ağız kokusuyla sevişmek olur mu hiç… Dişini fırçalamayana da kusura bakma, keyif yok keyif!
- 9 ay
Fırçalamıyor mu dişlerini?
9 ayDeğişmez bazı huylar maalesef
09 Yorumla
Soran9 ay😔😔
- 9 ay
Koskoca 14 yıl olmuş en ufak değişiklik gördün mü?
Soran9 ayValla baslarda daha iyiydi. Ya da ben evlilik meraklisi bi kadin oldugumdan cok ciddiye almadim. bilemiyorum
- 9 ay
Olabilir , evlendikten sonra kendini salmış olabilir , nasılsa evlendik diye
Soran9 ayMaalesef
- 9 ay
Çocuk felan yok mu onlar söylese baba rahatsız oluyoruz diye belki daha etkili olabilir
Soran9 ay1 tane 6 yasinda
- 9 ay
Dertleşmek istermisin?
- 9 ay
🤔
İyyy midem bulandı bu ne koku ya derim
10 Yorumla- Devamını Gör (76)
Devamını Gör(121)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi