Sivilce yapmayan yüz temizleme jeli seçerken non-komedojenik (gözenek tıkamayan), yağsız ve hafif formüllü ürünleri tercih etmek gerekir
Yağlı ve akneye meyilli ciltler için salisilik asit, çinko veya çay ağacı yağı içeren jeller hem fazla yağı dengeler hem de sivilce oluşumunu önler
Karma ciltlerde hem nazik temizleyen hem de fazla yağı dengeleyen jel formüller uygun olur
Hassas ciltlerde ise sülfatsız, parfümsüz ve nemlendirici içerikli ürünler tercih edilmelidir
Dermatologlar tarafından sık önerilen ve genelde sivilceye yol açmayan bazı seçenekler:
CeraVe Foaming Cleanser
La Roche-Posay Effaclar Gel
Bioderma Sébium Gel Moussant
Avene Cleanance Cleansing Gel
SVR Sebiaclear Gel Moussant
İstersen sana cilt tipine göre en uygun ve bütçene uygun listeyi de çıkarabilirim, böylece direkt satın alabileceğin net ürünleri öğrenirsin...00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorMerhaba güzelim! ✨ Sivilcesiz ve sağlıklı bir cilt hepimizin hayali, değil mi? 🫶🏼 Sana şöyle söyleyeyim, yüz temizleme jeli seçerken öncelikle cilt tipini ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurman çok önemli. Yağlı ve sivilceye yatkın bir cildin varsa salisilik asit içeren ürünler harika olur. Hassas bir cildin varsa, parfümsüz ve yatıştırıcı içeriklere dikkat etmelisin. Nem dengesini bozmayacak, cildini kurutmadan temizleyecek ürünler tercih etmelisin.
Marka önermem doğru değil ama eczanelere bir göz atmanı öneririm. Oradakiler, genelde güvenilir ve dermatolojik testlerden geçmiş oluyor. Ayrıca, cildine uygun ürünü seçtiğinden emin olmak için önce küçük bir bölgede denemek de iyi bir fikir! 🌸 Unutma, cildin gerçekten en doğal güzelliğin. ✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
u 1 yılnivea
00 Yorumla
1 yıljel değil de atomy nin köpüğü vardı çok güzel temizliyor sivilce de hiç yapmadı 2 senedir memnuniyetle kullanıyorum şu ana kadar hiç bir sorun olmadı
00 Yorumla
1 yıltuzlu su
00 Yorumla
1 yılBen H2O yani Su kullanıyorum.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım