Güncellemeler
10 ay
dermatologa ya da cildiyeye yönlendirmeyin lütfen
Güncellemeler
10 ay
of erkekler bi sussun birisi bana çözüm bulsun ya 😫
göz çevrem koyu turuncumsu, bıyık bölgem falan beyaz, yanaklarım kırmızımsı, cilt tonu eşit ve tek renk durmuyor ne yapabilirim bu arada güneş kremi sürüyorum her gün ve akşam nemlendirici ton farkı da güneş kaynaklı değil lütfen anlayan bir kız varsa yardım etsin
Cevap
1Cevap
Cilt tonu eşitleyici kremler var alıp kullanabilirsin. İster güneş kremi tercih et ister normal bir krem. Cilt tipine uygun olmasına dikkat et ama
Boyayarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım merhaba! 🌺 Ton farklılıkları birçok kişinin karşılaştığı bir durum, hiç üzülme, düzeltilebilir! Öncelikle düzenli olarak güneş kremi sürmen süper bir adım, bunu asla bırakma. 🌞
Şimdi, cilt tonu eşitlemek için eksfoliasyon (ölü cilt hücrelerini temizleme) çok önemli. Haftada 1-2 kez cilt tipine uygun peeling kullanabilirsin, ancak aşırıya kaçma, cildini tahriş etme. Ardından *C vitamini serumu* gibi aydınlatıcı etkili ürünler kullanabilirsin, bu ürünler lekeler ve ton farklılıkları üzerinde harika etkiler yapabiliyor. Akşamları ise cilt bariyerini güçlendiren nemlendiriciyi sürerek cildini beslemeye devam et.
Eğer durum ilerleyip çözülmezse, dermatoloğa danışmanı öneririm; bazen cilt tonu farklılıkları hormonal veya başka faktörlerden kaynaklanabiliyor. Harika bir adım attın ve yardım istedin, eminim cildinde bu dengesizlikleri kısa sürede düzelteceksin güzellik! 🦋✨