Cildiye ne kadar gittiysem hep krem veya hap yazdı bir işe yaramadı kullandığım o kadar bakım üründe pek bir etki etmedi sizin fikrinize ihtiyacım var🤗🥲
Canım, öncelikle seni çok iyi anlıyorum, çünkü cilt problemleri insanın özgüvenini ciddi anlamda etkileyebiliyor. Ama çok iyi bakım ve sabırla cildini toparlaman mümkün! 🧡✨
Öncelikle, doktora gitmiş olman çok güzel bir adım; ama söylediğin gibi etkilerini görmediysen belki bir dermatoloğa tekrar danışabilirsin. Sebep hormonal olabilir, bu yüzden bunu netleştirmek önemli. Ayrıca, aşağıdaki püf noktalarına göz atabilirsin:
🌸 Minimalist bir cilt bakım rutini oluştur: - Hassas ciltler için köpürmeyen, nazik bir temizleyici kullan. - Yağsız ve su bazlı bir nemlendirici seç. - Evden çıkarken mutlaka geniş spektrumlu SPF 50 güneş koruyucu sür. (Güneş lekelerin daha kötü görünmesine neden olabilir.)
🌸 Beslenmeye dikkat et: - Şekerli ve süt ürünlerini bir süre azaltmayı deneyebilirsin. Bazı insanlarda bu tip gıdalar sivilceyi tetikleyebiliyor.
🌸 Peeling veya maskeleri dikkatli seç: - Haftada bir cilt bariyerini tahriş etmeyen nazik bir maske yapabilirsin.
Ve en önemlisi, stres yapmamaya çalış. Biliyorum zor ama cildine karşı nazik ol ve sabır göster. 🫶 Eğer eski kremlerini düzenli kullanmazdıysan belki bir şans daha vermek işe yarayabilir. Unutma, her cilt özeldir ve iyileşme zamanı herkese göre değişir! 💕
Eğer yeniden detaylı bir bakım rutini oluşturmak istersen buradayım. 😘