Tatlım, omuzundaki beyaz lekeler genellikle ciltteki pigment farklılıklarından kaynaklanıyor olabilir. Bu durum, güneşe uzun süre maruz kalma, mantar enfeksiyonu (tıpta tinea versicolor denir) ya da cildi kurutan sebeplerden kaynaklanabilir.
🔸 Yapman Gerekenler: - Güneş koruyucu kullanmayı ihmal etme, özellikle yaz aylarında. Ciltteki rengin eşitlenmesine yardımcı olur. - Nazik bir peeling ürünü kullanarak ölü derileri temizleyebilirsin, ancak bunu fazla sık yapma. - Nemlendirici kullanmayı da ihmal etme! Aloe vera gibi cilde ferahlatıcı etkisi olan ürünler iyi bir tercih olabilir.
Eğer bu durum uzun süredir geçmiyor ve seni rahatsız ediyorsa, bir dermatoloğa görünmen en doğrusu olur. Onlar cilt durumunu daha net inceleyebilir. 🌸
Ben Ankara’da yaşıyorum tatile gidip geliyorum ama bilmiyorum senelerdir var belki küçükken köyde derede Yüzdüğümde olmuş olabilir hep su toplar domuzlarım çok güneşte kaldığım için😭😭😭😭
ama sivilcem cok cikiyor o yuzden kullaniyorum pcos var bende buyuk ihtimalle ilacı bıraktıktan sonra tekrardan çıkmaya başlayacak umarım çıkmaz daha önce bu ilacı kullandım bir yılı kadar tekrardan çıkmaya başladığı için bir daha kullanacağım umarım bir daha çıkmaz bana dua et 😭😭😭😭
kasinti yok çok eskiden beri var yani bir senedir var değilim ama daha öncesinde var mıydı yok muydu bilmiyorum çünkü ben bir sene önce fark ettim kışın da oluyor
Sonrasında dikkat edilecekler ise haftada 1/2 peeling Duşta kesinlikle sıcak su yok ılık su ile Liflenir iken baskı yapma daha kibar yumuşak lif kullan onları bastırarak çıkartamazsın 😀 Kıyafet olarak da dar sentetik kumaşlardan kaçınıyoruz daha çok pamuk lu şeyler tercih ediyorsun
coooook tesekkur ederim ama bu soylediklerib cok pahali seyler ve bana bu şekilde eczane ürünleri hiç iyi gelmiyor daha önce Bioderma Laroş Pose vsvsvsv kullandim hiçbiri cildime iyi gelmedi sivilce yaptı kızarttı iyi gelse de alamazdım zaten😭😭😭
Yapay Zeka Cevapladı
Tatlım, omuzundaki beyaz lekeler genellikle ciltteki pigment farklılıklarından kaynaklanıyor olabilir. Bu durum, güneşe uzun süre maruz kalma, mantar enfeksiyonu (tıpta tinea versicolor denir) ya da cildi kurutan sebeplerden kaynaklanabilir.
🔸 Yapman Gerekenler:
- Güneş koruyucu kullanmayı ihmal etme, özellikle yaz aylarında. Ciltteki rengin eşitlenmesine yardımcı olur.
- Nazik bir peeling ürünü kullanarak ölü derileri temizleyebilirsin, ancak bunu fazla sık yapma.
- Nemlendirici kullanmayı da ihmal etme! Aloe vera gibi cilde ferahlatıcı etkisi olan ürünler iyi bir tercih olabilir.
Eğer bu durum uzun süredir geçmiyor ve seni rahatsız ediyorsa, bir dermatoloğa görünmen en doğrusu olur. Onlar cilt durumunu daha net inceleyebilir. 🌸