Yüzümde dün sivilce vardı kanadı nasıl oldu bilmiyorum bugün siyah ben gibi bir şey oluştu. Moralim bozuldu zaten yüzümde bir sürü leke vardı bir de bu oluştu moralim gerçekten bozuldu. Sizce bu ben mi? Ben bunu ellesem kopartsam olur mu?

Hiçbir ben koparılmaz. Çünkü koparıldıktan sonra orada mikrop oluşur ve o da sana zarar verebilir. Belki önemli bir şey de olabilir onun için bence doktora git.
Cevap
24Cevap
Koparmayın yayılır. Kendi kendine kuruyup kabuk bağlar. Sonunda düşer. İçi kan dolmuş.
Benin altında çıkan sivilce sıkma zaten zamanla geçer hatta üzerine sivilce bandı yapıştır o iltihağını kendisi verir
Doğduğundan beri varsa bendir sonradan oluştuysa değildir sivilceye benziyor
Dün gece oluştu
Yumuşak ama chatgpt e sordum o da sen gibi düşünüyor bir gecede ben oluşmaz diyor.
chatgpt ye attım fotoyu : Fotoğraftaki işaretlenmiş alan, iltihaplı bir sivilce ya da kıl kökü iltihabı (folikülit) gibi görünüyor. Ortasında koyu renkli bir nokta var ve çevresi hafif kızarık, bu da enfeksiyon belirtisi olabilir.
Olası nedenler:
Sivilce (akne): Genellikle yağ bezlerinin tıkanmasıyla oluşur, iltihaplanabilir.
Kıl kökü iltihabı (folikülit): Tüy çıkan bölgelerde görülür, bakteriyel olabilir.
Böcek ısırığı: Nadiren de olsa ortası koyu, çevresi kızarık olur.
Çıban (furonkül): Daha derin ve ağrılı irinli enfeksiyonlar.
Ne yapabilirsin?
Dokunmamak ve sıkmamak: Enfeksiyonu yayabilir.
Bölgeyi temiz tutmak: Ilık su ve nazik bir sabun kullan.
Sıcak kompres: Günde birkaç kez temiz, sıcak bir bez koymak iltihabın dışarı çıkmasına yardımcı olabilir.
Geçmezse ya da kötüleşirse: Bir dermatoloğa görünmeni öneririm. Antibiyotikli krem ya da ağızdan ilaç gerekebilir.
Teşekkür ederim 💞 yüzümde hep böyle sivilce olup leke kalıyordu ama ilk defa böyle koyu siyah kaldı.
Kopartma suyunun değdiği yerde daha başkaları çıkar ilacı var kullan kurur ve yok olur
Saçma sapan hareket etme, çok ciddi şeylere sebep olabilir, bir cildiye doktoruna görün
Sanki ben değil ya sivilc gibi içinde kıl kökü kalmış
Sakın kopartma sıvılce dahı hıcbırseyı hafıfe almayın nerden bılıyorsunuz baska bırşey olmadıgını
Sivilce kanamış ve orada kuruyup kabuk bağlamış. Bir iki güne kendiliğinden düşer, koparırsan tekrar tekrar kanar
Koparma çok tehlikeli
Ben koparttım 1 ay geçmedi üstüne şişti ve kanadı iğneyle patlattım da rahatladım. Her gün yıkarsan nazikçe geçer bir şeyin kalmaz ama sakın oynama
Direk koparılmaz düşürücü ya ilaç bul ya da lazerle aldır
Canın çok acır cildiyeye gitsene hayatım
şu an acı yok hiç
Yeni oluştu zaten cildiye bugün yoktur randevuyu da geç veriyorlar almak istesem
bişey olmaz iz kalır ayrıca randevuyu bekle
Tamam o ben mi yoksa başka bir şey mi onu merak ediyorum
ben gibi durmuyor
Yumuşak ama bende bilmiyorum chatgptte bir gecede ben oluşmaz diyor
Memis basi zanettim higigiv
O kadar büyük mü duruyor 😔
Yik be kizzz takildim. Gecmis olsun
Teşekkürler
Sivilce. Koparma daha yayılır.
Değil dün sivilceydi
Sakin ha Allah korusun kanser olursun koparma
Yüzümde kocaman ben olması kötü gerçekten çok üzüldüm böyle olmasına 😔
Sağ ol
O koparılmaz enfekte olursa daha kötü olur
Napacağım öyle büyür giderse
Gitmez gibi kendiliğinden resmen ben gibi. Cildiyenin faydası olur mu bilmiyorum
Tamam teşekkürler chatgpt e sordum ben bu kadar kısa sürede oluşmaz diyor.
Kendi kendine geçmesini bekle
Ben patlatmak ıstıyorum 😐
Sivilce kıl dönmesi yapmış
3. meme ucun haneye hayırlı olsun😂
Bence elleme kurusun bırak yoksa çogalır
Kıl dönmesi gibi duruyor
Kıl dönmesi mi sivilceden sonra oluştu ama
Kan toplamış sıkabilirsin
Elleme
Tamam
:)
Kıl dönmeside ne alaka orada cıkması
Kıl dönmesi mi sivilceden sonra oluştu ama.
Kıl döbmesi reaksiyonuna benziyor da hangi bölgede cıktı
Yüz yanak kısmı
Değil ama yapma
Tamam
Kopart gitsin
Koparma ben değil sivilceye benziyor
Ben değil içinde kan ve apse birikmiş kıl dönmesi
Batık gibi
Sivilce
Oynama
Tamam
Kopartma leke kalır kendi kendine geçmesini bekle