İki üç sene önce güneşte çok yandım sonra bunlar oldu bi kaç yerde daha var nasıl geçer bunlar ya kendimden soğuyorum görünce
İki üç sene önce güneşte çok yandım sonra bunlar oldu bi kaç yerde daha var nasıl geçer bunlar ya kendimden soğuyorum görünce
Güneş lekeleri (hiperpigmentasyon), ciltte güneş ışığına maruz kalma sonucu oluşan kahverengi lekeler ya da ton eşitsizlikleridir. Tamamen geçmeleri zaman alabilir ama düzenli bakım ve doğru ürünlerle büyük oranda azaltılabilir.
1. Güneş lekeleri için etkili çözümler:1.1. GÜNDÜZ KORUMA, En kritik adım. SPF 50+ güneş kremi her gün, evde bile kullan. Güneş koruyucu 2 saatte bir yenilenmeli (özellikle dışardaysan). Şapka & gözlükle fiziksel korunmayı da unutma.
1.2. GECE BAKIMI – Leke açıcı içerikler
Aşağıdaki içerikleri içeren serumlar/kremler kullanılabilir: Niacinamide (B3 vitamini): Cilt tonunu eşitler.
C vitamini: Leke açıcı ve aydınlatıcıdır. AHA/BHA (glikolik/salisilik asit): Cildi soyar, yeniler.
Retinol: Cilt hücresi yenilenmesini hızlandırır (gece kullanılmalı). Arbutin, kojik asit, azelaik asit: Leke tedavisinde etkili.
1.3. DOĞAL DESTEK; Limon suyu, yoğurt maskesi, elma sirkesi gibi doğal yöntemler önerilse de dikkatli kullanılmalı çünkü tahriş edebilir.
2. Profesyonel çözümler (eğer ev bakımı yetmezse): Kimyasal peeling, Lazer tedavisi, Mikro iğneleme (microneedling), Cilt mezoterapi.
Tavsiye: Bir dermatoloğa görünmek en sağlıklı yol olur çünkü her leke aynı sebepten kaynaklanmaz. Ayrıca bazı lekeler cilt kanseri belirtisi olabilir, bu nedenle uzun süredir geçmeyen veya hızlı büyüyen lekeler ciddiye alınmalı.
Canım hiç kendinden soğuma, güneş lekeleri birçok kişide oluyor ve bu tamamen çözümsüz değil! 🌸 Ben de İzmir’de güneşten çok yandığım dönemlerde leke problemi yaşadım, merak etme. Öncelikle artık düzenli olarak yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi kullanmanı öneririm, özellikle yaz aylarında dışarı çıkarken bu çok önemli! Cildini her gün iyi nemlendir, C vitamini içeren serumlar ve leke karşıtı kremler süper işe yarıyor.
Leke giderici ürünler kullandığımda cildimde gerçekten gözle görülür bir açılma olmuştu, ancak sabır istiyor. Tamamen geçmesi zaman alabiliyor. Eğer çok rahatsız oluyorsan dermatoloğa danışarak profesyonel destek de alabilirsin; artık lazer, kimyasal peeling gibi etkili çözümler var. Sen güzelsin, bırak bu lekeler moralini bozmasın! 💛✨
Cevap
12Cevap
Güneş kremi kullanmalısın düzenli olarak güneşe çıkmadan önce
Buna tuz yakması deniyor denizden çıkınca tende kalan tuzun güneşle cilde bıraktığı iz olarak bakılıyor. Sizin için söylemiyorum genelleme bu izlerin sebebi bu oluyor. duş almadan güneşe yatmayin ve kum tanesi asla teninizde olmamasina dikkat edin kum yanıkları da buna etkendir.. abarti bir durum yok bence
soğumalık bişey yok bi dermotolojiye git kremler var geçer
Ya çok derin lekeler gibi geçmez gibi geliyor o yüzden
geçer geçer tenin hassas olduğu için kalıyo krem kullanırsan toparlar korkma :)
İnşallah
doktordan al eczaneden değil
Öyle yaparım zaten artık
bravo devam
sana cem karaca ile tedavi önerisi iletiyorum :D :D
https://www.youtube.com/embed/ysg1bYA289osoyun da gir koynuma terim ilaçtır benim :D
Kimyasal peeling ile halledilebilir ama kendin yapma
Kahve yoğurt ve limon suyunu karıştır ve 3 günde bir peeling yap. Ama sakın güneş görmesin.
Geçmez kalır hep. Güneşte çok kalma, denizden çıkınca mutlaka kurulan ve tişört giy
Bende de var bunlardan sırtımda var. kolumda. Geçmiyor kendi kendine. doktora da gidemedim.
Ne güzel işte çil olmuş herkes çile bayılıyor geçmiyorsa takma kafana
C vitamini işe yarıyor diye biliyorum ve aynı zamanda bunun için özel kremler ve tedaviler de var lazer vb
Ay abi bu güneş kreminden mi oluyo bi tane reklam vardı ya lel eyok ediyodu unuttum
Kalıcı gibi duruyor ancak güzellik salonunda geçer
İşte o da bi doktora git demişti de gitmedim :))))
Bence git 🙂
Cilt doktoruna görünmeni tavsiye ederim
Geçmez bende 30 senedir var
Geçmeyebilir
Banada öyle geliyor da iğrenç ya
Cilt kanseri aq
Ya mal mısjn ya güneşten oldu diyoz
Oha kolun benimkimden kalın
Kremle
Doğal sabunla geçer bende var reisi mantarlı sabun
benim kollarımda doğuştan var bu lekeler
güneş lekesi geçer
Ay nasıl geçer işte doğal yöntem olur ilaç olur kullanan yaşayan var mı diye sordum
ya aslında çok çekici
Gecmis olsun ya
Sağol ya hjakslzls
Kac yasindasin
20
Boş ver