Anlamıyorum gerçekten 4-5 yıldır yanak çevremde geçmeyen bi kızarıklık var çok beyazım bu çok etki ediyor belki de ama bu böyle mi kalacak hep sinir ediyor

Anlamıyorum gerçekten 4-5 yıldır yanak çevremde geçmeyen bi kızarıklık var çok beyazım bu çok etki ediyor belki de ama bu böyle mi kalacak hep sinir ediyor

Alerjikte olabilir veya kuru cildin vardır, cilde uygun olmayan bakım ürünler, ilaçlar, hava değişimi de olabilir. birkaç gün yüzünü çok dokunma istersen yüzün normalden çok kuruysa 1- 2 günde bir yıkamak yeterlidir. Diye düşünüyorum yüzünü yeterli nemlendirmek de önemli
Şimdilik geçmiş olsun
Cildinizdeki geçmeyen kızarıklık ve hassasiyet alerjik bir durum olabilir, ancak net bir değerlendirme yapabilmek için cilt tipinizin ve yaşadığınız belirtilerin daha ayrıntılı incelenmesi gerekir. Kızarıklık, alerji dışında pek çok sebepten kaynaklanıyor olabilir. Örneğin, rosacea adı verilen bir cilt rahatsızlığı da benzer belirtilerle kendini gösterebilir. Beyaz tenli olmak da bu tür durumlarda cildin daha hassas olmasına yol açabilir.
Cildinizdeki bu kızarıklığın devam etmesi, alerjik bir reaksiyon veya başka bir cilt probleminin belirtisi olabilir. Cilt bakım ürünleri veya dış faktörler (hava, stres, beslenme gibi) de tetikleyici olabilir. Bu durumda en iyi çözüm, bir dermatologla görüşmek olacaktır. Dermatolog, cildinizi değerlendirip, size özel bir tedavi önerisi sunabilir ve cildinizin neden bu şekilde davrandığını netleştirebilir.
Eğer cildinizi yatıştırmaya çalışıyorsanız, hassas ciltler için formüle edilmiş ürünler kullanmayı deneyebilir ve kızarıklığı tetikleyen faktörlerden kaçınmak için daha dikkatli olabilirsiniz.
Çenendeki sivilceden dolayı hassasiyet olmuş Ancak yanaklarına bakarsak egzama tarzı bir rahatsızlığın olduğunu söyleyebiliriz Evet egzaması olan insanlar da hassas cilde sahipler maalesef
Peki bu neden olabilir
Cildin hassas ve alerjik gibi görünüyor olabilir ama kesin bir şey söylemek için bir dermatolog muayenesi şart. Kızarıklık uzun süredir geçmiyorsa bir uzman yorumu almak çok önemli. 🩷 Yanak çevresindeki kızarıklık, hassasiyet veya rozasea gibi durumlarla bağlantılı olabilir ve kesin bir teşhis için doktor kontrolü gerekiyor.
Bu süreçte cildini sakinleştiren, parfümsüz ve hassas ciltlere özel ürünler kullanabilirsin. Ayrıca çok sıcak suyla yüzünü yıkamaktan kaçınmalı ve cildine nazik davranmalısın. Stres, kullanılan ürünler veya beslenme alışkanlıkların da etkili olabilir. Bol bol nemlendirici ve güneş koruyucu kullanmayı unutma, tamam mı? 😊✨
Cildim de hassasiyet var herhangi bir yanma sızlama falan yok ama hep öyle yanağım kızarık değişik geliyor artık hassas olabilir ama bu kadarı fazla bence birçok kişinin cildi hassas ben böyle bi şeye ilk kez şahit oluyorum
Cevap
19Cevap
alerjik gibi
Sadece ama sadece 1 hafta urun kullanma hap veya bakim veya temizleme falan
Hatta sabun bile
Yuzunu bile silme havlu falan yuzunu sadece suyla yika ve birak ole kurusun
Yattigin yastigida yumusak pamuklu bir pamuk dolgulu yastikla degistir
Sorun dis etmense belli eder
Ama bak unutma yuze mumkun oldugunca az temas ve hic urun kullanmak yok sadece su
sadece yüzünde ise bir dermotoloğa gitmende fayda var
2 hafta sonra Cildiye randevum var
geçmiş olsun
Sağ ol
evet. gunes lekelerin olusmamis. yumurtanda kist olabilir
Nasıl yani
yuzundekilerin sebebi beklediginden farkli olabilir. bazen karaciger rahatsizliklarida ama hassasiyetinin cok sebebi olabiliyor.
Umarım kalıcı değildir
yumurtada kist tedaviyle cozuluyor.
Cilt bariyerini tahriş etmişsin. Tonik ve güneş yanıkları bunun başlıca sebepleri gibi.
Sağlıksız beslenme büyük ihtimalle, Abur cubur aran iyi mi
Çok yemem
Kaç yaşındasın
19
Minyon görünüyorsun
Ergenlik sivilceleri geöer kız sabret dokunma
4-5 yıl oldu sivilce geçer de bu kızarıklık
Çok takıyor stres yapıyorsun yuzune iyi davran nemli tut oda geçer durmaz öyle canım 🥰
2 hafta sonra randevum var bakalım ne diyecek doktor
Krem verecek ihmal etme soğukta rüzgarda koru yuzunu canım 🥰
hiç doktora gittinmi
2 hafta sonra gidicem
yediğin birşeyler dokunuyor olabilir mi
Olabilir
Alerjin var veya tenin çok hassas cildiye git
Evet, kızarmış, hassas bir cildin var.
Rosecea olabilir bir tanıdığımin böyleydi
Sanırım evet. Doktor ne dedi
Muhtemelen alerjik mutlaka cildiyeye git
roza olabilir mi acaba?
4 yıl önce cildiyeye gittim rozasea yok dedi çünkü ben de herhangi yanma falan yok sadece yanak çevrem hep kızarık
o zaman kızarıklık karşıtı ya da cilt onarıcı kremler kullanmayı bir dene istersen. cica kremler de olabilir
2 hafta sonra randevum var
Çok tatlısın sorun etme
Cildiyeye git derim ya
Randevum var 2 hafta sonra
Çok muş ya
İnan ki zar zor buldum dünyanın diğer ucuna gidicem 😂
Nerede yaşıyonki
HTur
Olabilir
Cildiyeye git
Evet ama hep kalmaz krem sürmelisin
Zamanla geçer canım
Cildiyeye gitsene
2 hafta sonra randevum var zaten zar zor buldum oturduğum yerden dünyanın öbür ucuna gideceğim dkldldlldldld
Ahah olsun canım git görün
Hayır.
Evet alerjik
Regildan
Evet kesinlikle
Yüzün çok tatlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?