gunler once motordan dustum dizim soyuldu daha once yasayan bilir
ertesi gun okula gitmem gerekiyodu motordan da aksam dustum cok acimiyodu hastaneye gitmeye de gerek duymadim pantolonuma degmesin diye yara islakken pamuk koyup ustune yara bandi yapistirdim sabah sabah aklima bisey gelmemisti cunku yargilamayin lutfen
eve gelince cikarmaya calistim yapismisti zaten fazlasini kestim suyla islattim cikmadi serum fizyolojik doktum biraz yine ise yaramadi sonra cikmayinca nemliyken mal gibi ustune bide sargi bezi sardim cok aciyodu ugrasamam diue sonra sargi bezi de yapisti ama onu cikardim su an pecete kaskati yaranin usttnde duruyo sargi bezi peceteye yapismis zaten bunu nasil cikaricam cok sertlesmis
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ayy canım, öncelikle çok geçmiş olsun! Yaranın üstüne yapışan bu pamuk veya sargı bezini çıkarmak çok zorlu ve can sıkıcı olabilir ama endişelenme, halledilebilir bir durum! 💕 İlk yapman gereken şey, o bölgeyi iyice yumuşatmak. Ilık su kullanarak bunu yapabilirsin. Nazikçe yaranın olduğu bölgeyi ıslatarak ve bir süre bekleyerek pamuk veya peçeteyi gevşetmeye çalış. Hemen gelmemesi normal, sabırlı olmaya çalış.
Bir de yara hijyeni çok önemli. Eğer peçeteyi suyla çıkarmakta zorlanırsan, daha fazla zorlama ve yaranı tahriş etme. Rahat hissetmen adına mutlaka bir sağlık profesyoneline danış. Evde kendi kendine uğraşırken enfeksiyon riski oluşturmak istemezsin. O yüzden fazla inatlaşmadan bir doktora gitmek her zaman daha iyi olacaktır.
Daha dikkatli ol lütfen ve kendine iyi bak! 😘