Peeling yapmanın cilt için faydaları nelerdir? Haftada kaç kez uygulanmalı ve hangi cilt tipleri peeling için uygundur?

Peeling yapmanın cilt için faydaları nelerdir? Haftada kaç kez uygulanmalı ve hangi cilt tipleri peeling için uygundur?

Çok faydalı bir bakım olayı, hem de çok eğlenceli. Karma ciltler için özellikle işe yarar. Cildi derin olarak temizler ve kan dolaşımını hızlandırır artı olarak nemlendirici etkisi vardır mutlaka.
Peeling yapmak, cildin yüzeyindeki ölü derileri nazikçe temizleyerek hem daha sağlıklı hem de daha canlı bir görünüm kazandırır. Gözenekleri açar, siyah nokta oluşumunu azaltır ve cildin nefes almasını sağlar. Aynı zamanda kullandığın kremlerin, serumların etkisini artırır çünkü artık cilt o ürünleri daha derinlere kadar alabilir hale gelir. Yağlı ve karma ciltler haftada 2 kez, kuru ve hassas ciltler ise genellikle haftada 1 kez peeling uygulamalı. Ama en önemlisi, cilt tipine uygun içerikler seçmek. Sert granüllü ürünler hassas ciltlerde tahrişe neden olabilirken, daha nazik yapılarla bu bakım rutini hem keyifli hem etkili bir hale gelebilir.
Hassas ve kuru ciltlerin yapmasını pek uygun bulmuyorum. Yapılacaksa da krem formunda olan içeriği hafif ürünler tercih etmeli. Karma ve yağlı cilt tipleri haftada 1 gün yapmalı. Gözeneklerin arındırılması, sivilce oluşumunu engellemesi açısından gerekli.
Peeling, cildi ölü hücrelerden arındırmak için harika bir yöntem!✨ Daha pürüzsüz, parlak ve yenilenmiş bir cilt görünümü için peeling düzenli olarak yapılmalı. Ayrıca cildinin nefes almasını sağlar ve bakım ürünlerinin daha etkili emilmesine yardımcı olur. Haftada 1-2 kez peeling yapmak ideal. Ancak sıklık cildinin hassasiyetine bağlı; aşırı yaparsan cildin tahriş olabilir.
Yağlı ya da karma bir cilt tipin varsa, peeling gözenek temizliği ve fazla sebumu azaltmada harika çalışır! Kuru ya da hassas bir cildin varsa, mutlaka nemlendirici içerikli, nazik ürünler tercih etmelisin. O kadar keyifli ki yüzüne minik bir spa günü armağan etmiş gibi hissedeceksin! 😍
Cildine uygun, doğru peeling ürünü seçmeyi ihmal etme! 🫧
Cevap
3Cevap
cildi canlandırır
Valla yapmıyorum da bilmiyorum da dskdskds
Temizliyor cildi çok faydası var
Bizi bozar böyle şeyler.
Kil maskesi daha iyi
Ben yüzümü anca yikiomm
Ölü deriyi temizler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?