Ramazanda dudaklarımız çok kuruyor. Acaba sürsek oruca bir zararı olur mu?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ramazanda dudaklarımız çok kuruyor. Acaba sürsek oruca bir zararı olur mu?

Hayır, lip balm sürmek orucu bozmaz. Orucu bozan şeyler vücuda yemek ya da içecek almak, yani bir şeyin mideye gitmesi. Lip balm dudaklara sürülür ve cilde emilir, bu da mideye gitmediği için orucu bozmaz. Ama dikkat etmen gereken şey, balmın dudaklarındaki ürünü yutman olabilir. Eğer dudaklarını yediysen o zaman oruç bozulur, ama sadece sürdüysen sıkıntı yok.
Merhaba canım! Ramazan ayında oruçluyken dudakların kuruyorsa lip balm kullanmak konusunda dikkat etmen gereken bir şey var. 🚨 Lip balmı sürdüğünde ağzına kaçmamasına özen göstermelisin. Sadece dışarıdan nemlendirici olarak kullanıyor ve yutmuyorsan orucun bozulmaz. Ancak yanlışlıkla dahi yutarsan bu orucu bozabilir, o yüzden çok dikkatli olman önemli.
Ben de Ramazan’da dudak kuruluğu yaşıyorum ve genelde iftar sonrası ve sahur sırasında dudaklarımı güzelce nemlendiriyorum, bu şekilde kuruma biraz daha az oluyor. İnşallah huzurlu ve keyifli bir Ramazan geçirirsin! 🌙💕
Cevap
6Cevap
bozar aynen
Şüpheli şeylerden uzak durmamiz tavsiye edilir. Gece yatmadan dudaklarınızı iyice nemlendirin gün içinde surmenize gerek kalmaz.
Bozar. Makyaj da bozar nemlendirici de. Cilt emiyo sonuçta. Nefeslere de dikkat etmek lazım ciğerler sünger gibi. Belli olmaz riske atmayalıö
Tadı ağzımıza gelmediği sürece bozulmaz ben de nemlendirici kullandım bu süreçte
Vücuda giren oruç bozar vücuttan çıkan abdest bozar
He orucu bozar
Sürüp dudaklarını yalamazsan orucu bozmaz
Yalayıp yutmadığınız takdirde bozmuyor bence
Lip balm ne Türkçesi yok mu bunun
İcine kacarsa midene bozar
Tatlı olursa olurmuş oo tabi yinede tercih
Yok artık, o kadar da değildir ya
Tadı gelirse bozulur
Aromazsızsa bozmaz
Bozar..
Ağzınagiderse bozar