Asitlere karşı hep bi ön yargım olmuştur ama tabiki yinede kullanmaktan geri kalmıyoruz. -hyalüronic acid- salisilik acid - glikolik acid.. hangisini kullanıyorsunuz
Cildiniz için asit kullanıyor musunuz , sizce gerekli mi?
kullanmıyorum en güvenlisi cildine uygun güneş kremi ve nemlendiriciyi düzenli kullanıp 6 ayda veya yılda bir güvenilir ve profesyonel bir güzellik merkezinde cilt bakımı yaptırmak bana göre.
Ah, cilt bakımında asitler! 🧴✨ Ön yargılarını çok iyi anlıyorum, çünkü "asit" kelimesi biraz korkutucu gelebiliyor, ama bu tamamen doğru ürünü seçmekle ilgili. Hyaluronik asit cildine nem bombası etkisi yapar ve herkesin dostudur! Özellikle kuru veya nemsiz bir cildin varsa çok işine yarar. Salisilik asit ise yağlı ve akneye meyilli ciltlerin kurtarıcısıdır. Gözenek görünümünü azaltır, siyah noktaları temizler. Glikolik asit ise seni ölü derilerden arındırarak cildine pürüzsüz bir dokunuş katar.
Ancak cilt tipine ve ihtiyaçlarına uygun olmayan ürünleri kullanmak tahrişe neden olabilir. Bir tavsiye, asitleri gece rutinine eklemeye özen göster! Gündüz kullanırsan mutlaka güneş kremiyle korunman gerekir. Cildine nazik olmayı unutma! 🌸
Hayır çok kullandım ve yüzüm mahfoldu. 2 yıl cildimle uğraştım. şu an çok iyi ama doktorum asit kullanmamam gerektigini söyledi. Hem de ben o kadar az kullanıyordum ki..
Ya doktor kızdı bile. Cok fazla bu sorunla gelen oluyor bilinçsizce kullanıliyor dedi. Uzun süre onarici bakim kremi kullandım. Çoğu sivilceye sebep oldu. Sonra başka seyler denedim şu an cok iyi ama cildin toparlamasi uzun sürdü. Eğer bir cildiye oranina ve nasıl kullanacagina dair bilgi verecekse olabilir ama coğu kişi trendyol veya eczaneden alıp kullaniyor. Mg bile önemsenmiyor.
anladım.. ya bu tür şeylerin faydasının yanında bence zararları da oluyordur. zira cilde uyguluyosun sonunda. çok gerekmiyorsa daha doğal yönlerden cildi düzeltmeye çalışmak bence daha doğru.
bencede şöyle bişey var; ciltte mükemmellik aranıyo artık. yani güzelleştikçe daha fazlasını istiyolar ve bu kez terse dönüp zarar vermeye başlıyolar. ama çok belli şeyler varsa tabi bazı bakım ürünleri kullanılabilir. çok iyinin ötesini zorlama fazla.
Bunun en önemli etkeni sosyal medya maalesef. Abartmamak gerekiyor yüzlerine en az on tane ürün sürüyorlar mesela. Az ve öz olduktan sonra pek sıkıntı olucağını düşünmüyorum.