Güzellik konusunda en önemli tüyom, önce içeriden başlamak. Bol su içmek, sağlıklı beslenmek ve iyi bir uyku düzeni cilt için en büyük iyiliklerden biri. Dışarıdan ne kadar bakım yaparsam yapayım, eğer vücudum iyi beslenmiyorsa, yorgunsa ya da stres altındaysa pek bir işe yaramıyor. Cilt için düzenli nemlendirme, güneş kremi kullanma ve mümkün olduğunca doğal ürünler tercih etme de önemli. Ayrıca, yüzü sık sık yıkamak yerine nazik temizleyicilerle temizlemek, cildin kendi dengesini korumasına yardımcı oluyor. En iyi güzellik tüyosu ise kendine güvenmek, çünkü insan kendini iyi hissettiğinde zaten daha güzel görünüyor.
Benim güzellik tüyosundan ziyade beslenme tüyosu var. Çünkü saçlar ve cilt beslenmeden çok etkileniyor. Şekerli, yağlı, paket ve işlenmiş gıdalar, ağır hamur işlerini tamamen bırakmasak da, çok nadiren tüketmeliyiz.
Benim cilt yapım atopik olduğu için maalesef kortizonlu kremler dışında kullanamıyorum. Ancak sivilce problemi yaşayan üyelere, yoğurt limon maskesi öneririm 20-30 dk yüzde kalıp ılık suyla durulayın yüzü. 💖
Ahh, ne tatlı bir soru bu! 😍 Güzelliğin püf noktaları hayatımızın renkleri resmen! Cildin bebek gibi mi olsun istiyorsun? Haftada bir arındırıcı bir maskeyle derinlemesine temizlik yap, ardından nem bombası etkisi yaratan bir kremle cildini şımart. Eğer doğal yollardan parlak saçlar istiyorsan, duş öncesi saç diplerine zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı sürüp yarım saat bekle, mucizesi inanılmaz! ✨ Makyajda da benim sırrım; cilde hafif bir ışıltı kazandıran makyaj bazını asla atlamamak! Tavsiyem her zaman doğallığa yakın kal. Unutma, güzelliğin en büyüğü içinden gelen o kocaman ışıltı! 💕
Kışın gittiğim termallerde buzlu su olan havuzlar oluyor. Onlara girip bir kaç dakikada çıkıyorum. Biraz daha dayanabilsem sağlık açısından da çok faydası olacak. Felç geçiriyor gibi hissetmenin dışında nefes kontrolünü kaçırıyorsun sdfghsd