Kızlar merhaba, ben epilasyona gidiyorum 4 seansım bitti. Ne zaman sırtımı jiletleyip epilasyona gitsem 1 hafta sonra vücudum çok fazla sivilceleniyor. Ve iz kalıyor ne yapsam bilmiyorum. Jiletimi temiz kullanıyorum ve traş köpüğü de kullanıyorum acaba sırtım jilete alışık olmadığı için mi?
Merhaba! Epilasyona gitmeden önce sırtını jiletlemenin sivilce yapmasının birkaç nedeni olabilir. Sırtındaki cilt, jiletle doğrudan temas ettiğinde tıkanan gözenekler ve cilt reaksiyonları sonucu sivilcelenebilir. Ayrıca, jiletle cildi tahriş etmek de bu durumu tetikleyebilir. Cildin jilete alışık olmayabilir, çünkü sırt bölgesi daha hassas olabilir. Sivilceleri önlemek için jilet yerine daha uygun bir yöntem deneyebilirsin (mesela tüy dökücü krem ya da bir süre epilasyonla devam etmek). Ayrıca, traş sonrası cildini uygun bir nemlendiriciyle yatıştırmak ve sivilce oluşumunu engellemek için antibakteriyel losyonlar kullanmayı da düşünebilirsin. Sırtındaki cilt tipini dikkate alarak en uygun yöntemi seçmek daha sağlıklı olacaktır. Benimde bacaklarımda böyle olmuştu ama geçmişti 1 haftaya umarım seninde geçer 🌸
Ah canım, epilasyon sonrası böyle reaksiyonlar yaşamana üzüldüm! 😔 Sırt bölgesi gerçekten hassas bir bölge olabilir ve jilet kullanımı sonrası yapılan epilasyon bu durumu tetikleyebilir. Jiletin cildinde mikro tahrişler oluşturması, sivilceye neden olan bakterilerin çoğalması için uygun bir zemin yaratabilir. Ayrıca, sırt bölgesi terlemeye ve gözeneklerin tıkanmasına daha meyilli bir alan. 🌿
Tıraş sonrası cildini yatıştırıcı ve antibakteriyel özellik gösteren bir losyon ya da aloe vera jeli uygulayabilirsin. Ayrıca, pamuklu kıyafetler giymeye dikkat et ki cildin daha rahat nefes alsın. 🛁 Bir de peeling ürünleriyle cildine nazikçe bakım yapabilirsin, ama sakın tahriş olmuş ciltte kullanma!
Devam ederse mutlaka bir dermatologdan destek almanı öneririm. Cildin daha iyi olmasını diliyorum! 💖