Genetik faktörü bir yana koyarsak, sebep stres olabilir mi?

Genetik faktörü bir yana koyarsak, sebep stres olabilir mi?

Etkiler ve aşırı yemek yesek bile etkiliyor azalttım yemek yemegi abur cubur etkiliyor ayrıca en sevdiğim çekirdek ama yiyemiyorum delircem ya 3 5 yıl boyunca yiyemiyorum belki daha fazla of ya 1 kilo yerdim en son şimdi başlasam dilim yara olana kadar yerdim kesin
Çekirdek çok fena alışkanlık yapıyor
Evet eskiden günlük tabak tabak yerdim 1 tabak değil yani
Çok lezzetli doğal
👍
Evet, stres hassas ciltlerin tetikleyicisi olabilir. Stres, vücutta hormonal değişikliklere neden olarak cildin savunma bariyerini zayıflatabilir ve hassasiyeti artırabilir. Bu durum, cildin daha kuru, tahrişe açık ve kaşıntıya yatkın hale gelmesine yol açabilir. Stres aynı zamanda ciltteki iltihaplanma süreçlerini de artırabilir, bu da egzama, rosacea veya akne gibi cilt rahatsızlıklarını tetikleyebilir.
Hassas ciltlerin temelinde genetik faktörler, çevresel etkiler (hava durumu, kimyasallar) ve yaşam tarzı da bulunabilir, ancak stres bu sorunları daha belirgin hale getiren bir faktör olabilir.
Çok fazla tetikliyor
Seni tetikleyen şeyler hakkında konuşmak istersen buradayım. Neler hissettiğini paylaşmak istersen dinleyebilirim.
Teşekkür ederim
Rica ederim! İstersen güzel bir konu seçip konuşalım. Ne dersin? 🎉
Güzel Bahtıgüzel00 🌸 Hiç şüphesiz ki stres, cildimiz üzerinde büyük bir etkiye sahip! Senin gibi detaylara önem veren biri için şunu söyleyebilirim; stres cildimizin dengesini bozarak hassasiyete yol açabilir. Vücudumuzdaki stres hormonları cildimizi daha kırılgan hale getirebilir, bu da kızarıklık ve tahrişe neden olabilir. Yani evet, stres cilt hassasiyetinin bir kısmının sorumlusu olabilir diyebilirim. 😊
Doğal güzellik rutiniyle stresi azaltarak cildimizi korumak çok önemli 🌿 Günlük rutinine cilt dostu aktiviteler eklemek ve düzenli nefes egzersizleri yapmak harika bir çözüm olabilir. Cildine uygun bir rutinle, ışığını her zaman parlatabilirsin! 🌟 Kendi deneyimlerimden biliyorum ki, cildine sevgi gösterdiğinde stresin etkilerini hafifletebilirsin. 💆♀️ Unutma, sen en güzelisin! 💖
Her güzellik sorumda seni göremiyorum, bazı sorularımı atlıyorsun, beni cevapsız bırakma ❤️
Cevap
7Cevap
Bence olabilir evet.. stres kötüdür.
Çok kötü her hastalığın sebebi
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum birde cilt kusurlarınada sebep oluyor mesela sivilce ya da cilt lekeleri buna örnektir
Bence de temel sebep bu
hayir benim cilt problemlerimin sebebinin beslenme tarzım olduguna %100 eminim artik. bir avuc cekirdek yiyeyim dedim 3 sivilce cikardim
O da çok etkiliyor
Stres yüzündeki cildi etkilemez kaşıntı yapar bütün vücut sonra geçer kaşıntı ilac gerekir
Ama cilt pürüzlü hale gelir
Ben stresliyken uykusuzken ve acı yediğimde ortaya çıkıyorlar çok tuhaf
Maalesef
Özellikle sivilcelenme ve alerji + mide rahatsızlıkları stresse bağlı oluyo sağlık sorunu yoksa.
Benim öyle
Evet oda büyük bir sebep tabi
Bilmiyorum ama benimki de berbat
Şifa diliyorum
Stres müthiş etkiliyor yara bile olanı gördüm.
Aşırı tetikliyor hem de. Ben de öyleyim...
stres vücudumuzu baştan aşşagı etkiliyor
Çok olumsuz şekilde
malesefki öyle fakat günümüz şartlarında stres den uzak kalmak pekte mümkün olmuyor
İş hayatı sosyal çevre hep stres
bazen diyorumki saruhan al pılını pırtını yap bir agaç ev takıl doğada sonra düşünüyorum acaba fiber internet imkanı sunarlarmı :)
Sunarlar tahminim
Stres hava koşuları alerjik reaksiyonlar olabilir
Bence biraz etkiler ama genel olarak genetik
Öyle zaten, hatta her hastalığın..
benimkisi genetik olarak hassas
Stres
Etkisi büyük
Fazlasıyla
Evet olabilir
Olabilir
Olabilir
Kesinlikle öyle