Cildimde geçmek bilmeyen bir problem var?

Öncelikle fotoğraf koyma olayını pek bilmediğimden profil fotoğrafına koydum cildimin bir resmini yanaklarım olsun bacaklarım olsun kollarım olsun bitmek bilmeyen bir sıkıntı var cildimin her yeri pütür pütür profil resminden de bir tık anlaşılıyordur İnşallah size sormak istediğim şu bunları azaltmanın geçirmenin bir yolu yokmu bu pütürleri patlatırsam izleri kalıyor patlatmazsam geçmiyor eskiden bu kadar yoktu cildiye doktorunun verdiği şeyleri kullanmıştım azalttı baya ama sürekli ben kullanmadıkça çıkmaya devam ediyor sürekli kullanmam çok zor çünkü bitmek üzere ve yapış yapış bir dokusu olduğu için kremlerin her zaman süremiyorum kendimi bildim bileli bu sorunlarla uğraşıyorum ben 3-4 yaşındayken bile özellikle yanaklarımda bunlardan vardı gün geçtikçe koluma falan da yayılmaya başladı yardımcı olabilirseniz çok mutlu olurum

Güncellemeler
1 yıl
Birde annemin dediğine göre ben 3 aylıkken babaannem bana kola falan içirmiş annemden gizli bir şekilde o gün bu gündür yüzüm kırmızı güneşte falan baya kızarıyor ve baya rahatsız ediyor bu durum belki egzama tarzı bir durum olabilir yani arkadaşlar mesela en basitinden bir güneş kremi bile sürerken cilt kıpkırmızı kalıyor geçmiyor uzun sürede hani
Cildimde geçmek bilmeyen bir problem var?