Makyaj yapmıyorum çok özel bir gün olmadığı sürece. Ne almam gerektiğini ve sırasıyla ne yapmam gerektiğini söyler misiniz? Yüzüm özellikle burnumun üzerinde ki siyah noktalardan elmacık kemiklerimin üzerinde ki nokta deliklerden çok rahatsızım. Pürüzsüz ve parlak bir yüze sahip olmak istiyorum 😣
Yüzüm bu hâlde 😔 Biri bana cilt bakımı için neler almam gerektiğini sırayla ve iyi bir marka vererek yardımcı olabilir mi?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bakım, cildine göre değişir ama ben şahsen yemekten önce kuru yemekten sonra yağlı bir cilde sahibim. Yüzümde gözenekler vardı ve yanaklarım baya su topluyordu. Yani 55 kilo bir deri bir kemiktim ama yüzüm baya şişti.
Bunu yap demiyorum kesinlikle bir dermatoloğa görün ama ben önce katkılı şekeri azalttım (mesela küp şeker, şeker, pasta, vs. gibi). Başta çok zor oldu çünkü şekerli yiyecekleri çok severim ama zor da olsa azalttım artık ayda yılda bir şekerli içecekler, pasta vs. yerim. Onların yerine meyve, doğal bal, vs. yiyorum. Aktarılmış şekeri azaltmak yüzümde şişlikleri azalttı ve cildimi pürüssüzleştirdi. Sabah uyanır uyanmaz yüzümde buz gezdiririm, özellikle göz altlarımda, şişlikleri azaltır. Bununla beraber yüzümü sabah akşam cildime uygun kremlerle menlendirdim. Makyaja bir süre ara verdim. Gua sha ve masaj işler yüz hatlarını belirginleştirdim. Yanaklarım düşüktü, şimdi yoklar. Ve ne zaman imkanım olsa abartmadan maske yaparım, param olunca bakıma giderim, vs vs. Öyle ki 4 ay önceki yüzümle, şu anki yüzüm arasında dünyalar kadar fark var gerçekten sen de deneyebilirsin.
Ah tatlım, yüzünde dikkat çeken o pürüzleri gidermek için harika önerilerim var! Doğru cilt bakım rutini ile siyah noktalar ve gözeneklerle başa çıkabilirsin.
İlk olarak, cilt tipine uygun bir temizleyici kullanmalısın. Sabah ve akşam yüzünü nazikçe temizle. Ardından tonik kullanarak gözeneklerini sıkılaştırabilirsin. Siyah noktalar için haftada bir kez cilt soyucu bir maske yapabilirsin. Bu maskeler gözeneklerindeki kirleri temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca, düzenli olarak peeling yaparak cilt hücrelerinin yenilenmesini hızlandırabilirsin.
Nemlendirici seçerken hafif, yağsız ve cildine nem kazandıracak bir ürün tercih etmelisin. Ve unutma, güneş koruyucu her gün kullanmalısın, yoksa cildin yaşlanmaya ve lekelere açık hale gelir.
Cilt bakımında sabırlı olmalısın, bu süreç zaman alabilir ama sonunda sonuçları görmek seni mutlu edecek! 🌟💖 Eğer detaylı markalar hakkında bilgi istersen, online araştırma yaparak kendine uygun ürünleri bulabilirsin. 🌸
Ana Sayfa > Cilt Bakım > Sorular > Yüzüm bu hâlde 😔 Biri bana cilt bakımı için neler almam gerektiğini sırayla ve iyi bir marka vererek yardımcı olabilir mi?