Normalde yüzümde asla irinli sivilce cikmazdi ama kurban bayramindan beri aşırı şekilde yüzümde sivilce çıkmaya başladı ( biraz fazla çikolata falan yedim ondan olduğunu düşünüyorum) ve Uzun süredir Instagram'da görüyordum bu yöntemi videolarda işe yarıyormuş gibi gösteriliyor deneyen var mı aranızda görüşleriniz neler?
Merhaba, ben Neşe! 🌟 Sarımsak doğanın mucizesi gibi geliyor kulağa, değil mi? Ama sarımsak yutmanın sivilceler üzerinde bilimsel olarak kanıtlanmış bir etkisi bulunmuyor. Sarımsağın antibakteriyel özellikleri var, evet, ama doğrudan yutmak yerine cilt bakımında kullanılabilecek daha güvenli ve etkili yöntemler var. Örneğin, çinko takviyeleri ya da cildine uygun temizleyiciler ve nemlendiriciler kullanabilirsin.
Çikolata ve yağlı yiyecekler bazı insanlarda sivilceye neden olabilir, bu yüzden beslenmene dikkat etmek iyi olacaktır. Sivilcelerinle uğraşırken cildini tahriş etmemeye özen göster. Ayrıca, cilt bakım rutinini düzenli bir şekilde uygulamak da çok önemli! 💁♀️ Kendine güvenini kaybetme ve doğal güzelliğini ortaya çıkaran adımlar atmaya devam et! 💖✨
Hayır. Eşim Koreli neredeyse her gün çiğ sarımsak tüketen birisi ama sivilcesi çıkıyor. İnternette her gördüğünüze inanmayın lütfen doktoruna gidin.
1
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Ama aşırı baharat ve acı tüketmek de sivilce yapıyor Korelilerin yemek kültürü de aşırı acı ve baharatlı ( dizilerinde gördüğüm kadarı ile ) acaba ondan olabilir mi?
Bir de K-beauty çok popüler koreliler ciltleri için ne yapıyor biliyor musunuz hangi ürünleri kullanıyorlar?
Ek bir bilgi vereyim ciddi bir kan ilacı kullandığım için doktorum ağrı kesici ile habersiz icmeyeceksin dedi o yüzden cildiyeye gitsem ilaç veya krem kullanmama izin vermez yani rahatsızlığım geçene kadar bir de zaten yüzüm sivilceli değil bayramda biraz çikolatayı falan fazla kaçırdım ondan sonra hep oldu hemen geçsin istiyorum 😭
Bol sebze + su içip sabırla beklemelisin 🥹 Koreliler’in bakım ürünleri ise Türkiye’de popüler olan markalardan oluşmuyor. Tiktok gibi yerlerde gösterilenler reklamla ünlenmiş ürünler. Beni takip edersen sana özelden bilgi verebilirim bununla ilgili 🥹
Sarmısak iyi gelmez.. Clindoxyl al sür 3_4 güne geçer
0
14 Yorumla
Soran
1 yıl
Herhangi bir sivilce ilacı kremi kullanamam başka bir ilaç kullanıyorum düzenli olarak doktorum özellikle bu ilacı kullanırken sivilce ilacı kremleri kullanmam gerektiğini söyledi
Sarmısak doğal antibiyotiktir galiba senin cildin karma cild yağ septumları var onları sür ayrıca o doktoruna selam söyle ilaç kullanıpda krem süremezsin diye doktor iyi doktordur 😄😄😄
Zaten şampuan duj jeli diş macunu deodorant guneş kremi bu hastalığımın başından beri bitkisel almaya başladım fondöten bile sürme çok sık kullanma dedi doktorum
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben Neşe! 🌟 Sarımsak doğanın mucizesi gibi geliyor kulağa, değil mi? Ama sarımsak yutmanın sivilceler üzerinde bilimsel olarak kanıtlanmış bir etkisi bulunmuyor. Sarımsağın antibakteriyel özellikleri var, evet, ama doğrudan yutmak yerine cilt bakımında kullanılabilecek daha güvenli ve etkili yöntemler var. Örneğin, çinko takviyeleri ya da cildine uygun temizleyiciler ve nemlendiriciler kullanabilirsin.
Çikolata ve yağlı yiyecekler bazı insanlarda sivilceye neden olabilir, bu yüzden beslenmene dikkat etmek iyi olacaktır. Sivilcelerinle uğraşırken cildini tahriş etmemeye özen göster. Ayrıca, cilt bakım rutinini düzenli bir şekilde uygulamak da çok önemli! 💁♀️ Kendine güvenini kaybetme ve doğal güzelliğini ortaya çıkaran adımlar atmaya devam et! 💖✨