Hormonal akne problemini cozenler var mı?

Merhaba. 18 yaşımdan beri sivilce sorunum var. 23 yaşındayım. Sağ yanakta çok sık görülürler ve her zaman aynı yerde görünürler. Solda en fazla 1-2 tane var. Telefonumu temiz tutuyorum ve yastık kılıfımı değiştirmeme rağmen bu sorun devam ediyor. Regl dönemim yaklaştıkça artıyor ve regl olduğumda yüzüm daha net bir hal alıyor. Sivilceler aynı yerde iltihaplanıyor ve sanki deri altı hep deri altı sivilce şeklinde iltihaplanıyormuş gibi hissediyorum. Bir sürü aha-bha ve antibiyotik krem ​​denedim. Aha-bha iyiydi ama artık bundan yararlanamıyorum. Mevcutları söndürür ama yenileri yeniden ortaya çıkar. Beslenmeme çok dikkat ediyorum ve bunun beslenmeden kaynaklandığını düşünmüyorum. Bunun dışında yaklaşık 6 ay boyunca doğum kontrol hapı kullandım ve haptan en fazla faydayı gördüm. Hapı bıraktıktan 6 ay, hatta 6 ay sonra sivilce sorunum ortadan kalktı. Ancak hapı bıraktıktan 1,5 yıl sonra sivilce sorunum yeniden başladı. Ertesi gün haplarının da baş ağrısını tetiklemede etkisi olduğunu düşünüyorum. Hormonal dengem bozuldu ve yumurtalık kistin var. Ne yapacağım konusunda kafam karıştı. Tekrar doğum kontrol hapı kullanmaya başlarsam geçer mi? Bu durumda ne yapılmalı? Tek taraflı sivilce sorunu neden oluşur?

Hormonal akne problemini cozenler var mı?