Teşekkürler @Esra_bayram
Kışın soğuğa karşı hangi cilt bakımlarını uyguluyorsunuz?
Teşekkürler @Esra_bayram
Kışın soğuk ve kuru hava, cildin kurumasına, çatlamasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Bu nedenle, kış aylarında cilt bakımınıza özen göstermek önemlidir. İşte kış mevsiminde cilt sağlığını korumak için uygulanabilecek bazı cilt bakım önerileri:
1. **Nemlendirme:
- Nemlendirici kullanımı kış aylarında önemlidir. Cildi nemlendiren, içerisinde su ve nem tutucu özelliklere sahip bir nemlendirici seçmek cildin kurumasını önleyebilir. Gündüz ve gece için farklı nemlendiriciler kullanılabilir.
2. **Nazik Temizlik:
- Cildinizi aşırı kurutmayacak nazik temizleyiciler kullanın. Alkol içermeyen, sabunsuz ve parfümsüz ürünler tercih edilebilir. Sıcak su yerine ılık su kullanmak da cildin kurumasını azaltabilir.
3. **Güneş Koruması:
- Kışın da güneşin zararlı etkilerinden korunmak önemlidir. Güneşe çıktığınızda yüksek SPF içeren güneş koruyucu ürünleri kullanarak cildinizi koruyun.
4. **Dudak Bakımı:
- Soğuk hava dudakları kurutabilir ve çatlamalarına neden olabilir. Nemlendirici içerikli dudak balmları kullanarak dudaklarınızı koruyun.
5. **Sık Duş ve Banyo Kaçınma:
- Sık ve uzun süreli banyo almak cildinizi kurutabilir. Ilık su ve kısa süreli banyolar tercih edilebilir.
6. **Hava Nemlendirici Kullanımı:
- Isıtma sistemleri iç mekanlarda havayı kurutabilir. Nemlendirici kullanmak, cildin nem dengesini korumaya yardımcı olabilir.
7. **Doğal Yağlar:
- Argan yağı, hindistancevizi yağı veya badem yağı gibi doğal yağlar, cildinizi besleyebilir ve kurumasını önleyebilir.
8. **Cildinizi Koruyun:
- Soğuk hava, rüzgar ve diğer dış etmenlere karşı koruyucu kıyafetler giyin. Cildinizi soğuktan korumak için atkı, eldiven ve şapka gibi aksesuarları kullanabilirsiniz.
Her cildin ihtiyaçları farklıdır, bu nedenle kişisel cilt tipinize uygun ürünleri kullanmak önemlidir. Cilt bakımınızı kış şartlarına uygun olarak uyarlamak, cildinizin sağlığını korumanıza yardımcı olabilir.
Ben genelde nemlendirici krem kullanıyorum kışın yüzüm için. Ellerim için ise vazelin ya da arko krem kullanıyorum oldukça etkili. Benim kışın ellerim sudan dolayı sürekli çatlar durur o yüzden bende sürekli krem kullanırım çatlamasın veya yara falan olmasın diye. Vazelin kullanıyorum genelde. Dudaklarım için ise genelde dudak balmı kullanıyorum oldukça iyi.
Cevap
7Cevap
Nemlendirici el yüz vücut
Kışın cildim çok fazla kuruduğu için ben Nefin Beauty'in uzun süre etkili olan nemlendiricisini kullanıyorum. Cildimi önceki kullandığım ürünlere göre daha güzel nemlendiriyor ve yumuşatıyor.
İlginç valla yorumlarının hepsi bu kremi tanıtma amaçlı. KS nin reklamı zaten çok.
Sabit kullandığım bir krem var onu kullanıyoruz sürekli
Ben üşümemek için kilotluçorap giyiyorum valla 😄 çok sıcak tutuyor 😄
Güneş kremsiz olmassss
Güneş kremi bazende nemlendirici.
Bişey olmaz doğal soğuk su kullan 😂
Pek soğuk iklime maruz kalmıyorm
Elime vazelin sürüyom
Vazelin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?