Çene bölgemde beyaz nokta (kapalı komedon) var ve eskiden yoktu bı anda 5-6 tane çıktı iki tarafta da bunlar için ne almalıyım. AHA-BHA asit önerildi. Sizce hangi serumu uygulamalıyim. (Cildiye Doktorumun verdiği eczane ürünlerini kullanıyorum)
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇene bölgesindeki beyaz noktalar genellikle bir tür sivilce olan kapalı komedonlardır¹. Bu beyaz noktalar, gözeneklerde biriken ölü deri hücreleri, yağ, kir ve bakteriler sonucu oluşur¹. İşte çene bölgesindeki beyaz noktalar için kullanabileceğiniz bazı yöntemler:
1. **Manuka Balı**: Bakterileri yok eder ve gözenekleri derinlemesine temizler¹. Yüzünüzü temizledikten sonra beyaz noktanın olduğu bölgeye bir kaşık uygulayarak 15-20 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile yıkayın¹.
2. **Karbonat**: Ciltteki kir, yağ ve ölü derileri ciltten arındırır¹. Bir tatlı kaşığı karbonat ile biraz suyu karıştırın ve sorunlu bölgeye sürün. Kuruduktan sonra yıkayarak çıkarın¹.
3. **Çay Ağacı Yağı**: Antibakteriyel ve antiviral özellikleri sayesinde bakterileri ciltten uzaklaştırır⁴⁶. Pamuklu çubuğu suya batırdıktan sonra 2-3 damla çay ağacı yağı damlatın ve beyaz noktaların üzerine sürün. 30 dakika beklettikten sonra durulayın⁴⁶.
Bu yöntemler genellikle etkili olmakla birlikte, her cilt tipi farklıdır ve herkesin cildi farklı şekillerde tepki verebilir. Bu nedenle, bu yöntemleri denemeden önce bir dermatolog veya cilt bakım uzmanıyla görüşmeniz önemlidir¹⁴.
Kaynak: Bing ile konuşma, 25.09.202300 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
u +1 yılBadem özlü peeling yapabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence uzmanlar ne dediyse onlari kullan burdan kulaktan dolma bilgilerle hareket etme
02 Yorumla- +1 yıl
Doktor temizleme jeli ve Eriterin verdi zaten bunları kullanıyorum. Sadece bu kapali komedonu geçirmek için bir serum almak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılBelki doktorunun verdikleri onlari cilt altindan kusturmustur bazen oyle oluyor bir sure bekle gecmezse ondan sonra doktora bidaha git
Doktora git
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem