Daha çok gençsin asitlere yoğunlaşmak için çok çok erken. İnanki ikeride pişman olursun. Haftada iki c vitaminli bir serum kullanman yeterli, haftada bir ise AHA BHA içerikli bir serum kullanmanı öneririm. Sivilce için en önemlisi vücudu trans yağdan uzak tutmak. Cips ve çekirdeği hayatından çıkar. Sivilce hormonel olarak çıkacak bu normal ancak çıktığında %15i geçmeyecek seviyede asitli bir serum kullanıp bariyer onarıcı Krem kullanırsan leken kalmaz zaten c vitamini kullanacağın için leke sorunun kalmayacak. Üç dört saatte bir güneş kremi tazele, yüzünü sabahları su ile yıka geceleri eğer makyaj varsa suratında çift aşamalı bir temizlik yap. Eğer yoksa sadece su bazlı bir temizleyici kullan. Günlük hayatında yüzünü nemlendirmeyi unutma. Sorun veya marka isteğin varsa sorabilirsin.
dediğinin hepsini kullanmam dışında sorun yok bazılarını yazmadım bariyer kremi düzenli her asitli tonikden sonra kullanıyorum belki günlerini azaltırım asitli toniklerin mesela haftada 2 ye düşürürüm
şu an için çok gereksiz asit yüzü yorar özellikle henüz ergenlik dönemi bitmemiş birinin cilt bariyerini mahveder ve bunu hiçbir krem duzeltemez çünkü asit cildin altına işler. İleride yüzün lekelenmeye müsait olur. Erken sarkma yaşanır.
Hafta içi C vitamini kullan hafta sonu AHA BHA içerikli serum kullan. Günlük ritimleri dediğim gibi uygula. Sivilce çıktığında yüksek aside başvurabilirsin ancak sonrasında iki gün yüzüne serum kullanma.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
İki asidi birlikte kullanmamalısınız cildin erken yaşlanacak ve lekeye eğilimli olacak.
ayrı ayrı günler kullanıyorum
aynı anda kullanmıyorum bunu bana anlatmana gerek yok
Ayrı günlerde kullanman birlikte kullanmadığın anlamına gelmiyor. Dermatoloji eğitimi almış biri olarak söylüyorum
madem bu kadar biliyorsun nasıl olmalı o zaman
Öncelikle cilt tipin ne? Kaç yaşındasın? Herhangi ciddi bir cilt problemin var mı?
cilt tipim normal yaşım 18 ve cilt problemim yok sadece 2 tane leke var yüzümde sivilceden kalma yeni gittiği için oda
cildim sivilceye eğilimli biraz
Daha çok gençsin asitlere yoğunlaşmak için çok çok erken. İnanki ikeride pişman olursun. Haftada iki c vitaminli bir serum kullanman yeterli, haftada bir ise AHA BHA içerikli bir serum kullanmanı öneririm. Sivilce için en önemlisi vücudu trans yağdan uzak tutmak. Cips ve çekirdeği hayatından çıkar. Sivilce hormonel olarak çıkacak bu normal ancak çıktığında %15i geçmeyecek seviyede asitli bir serum kullanıp bariyer onarıcı Krem kullanırsan leken kalmaz zaten c vitamini kullanacağın için leke sorunun kalmayacak. Üç dört saatte bir güneş kremi tazele, yüzünü sabahları su ile yıka geceleri eğer makyaj varsa suratında çift aşamalı bir temizlik yap. Eğer yoksa sadece su bazlı bir temizleyici kullan. Günlük hayatında yüzünü nemlendirmeyi unutma. Sorun veya marka isteğin varsa sorabilirsin.
dediğinin hepsini kullanmam dışında sorun yok bazılarını yazmadım bariyer kremi düzenli her asitli tonikden sonra kullanıyorum belki günlerini azaltırım asitli toniklerin mesela haftada 2 ye düşürürüm
birde yeni leke kremi aldım içinde nianicamid ve hyalüronik asit var bununla birlikte salisilik asit kullandığım günler kullanmayı düşünüyorum
AHA BHA içerikli bir serumun olsun. Salisilik asit glikolik asiye bulaşma niacinimade içerikli AHA BHA yeterli.
neden onlara bulaşma dedin ki zaratlı olduğunu düşünmiyorum çünkü ben çok uzun zamandır kullanıyorum özellikle glikolik asiti
neden deidğini vallahi merak ettim
şu an için çok gereksiz asit yüzü yorar özellikle henüz ergenlik dönemi bitmemiş birinin cilt bariyerini mahveder ve bunu hiçbir krem duzeltemez çünkü asit cildin altına işler. İleride yüzün lekelenmeye müsait olur. Erken sarkma yaşanır.
yok cilt bariyerim çok iyi sorun yaşamıyorum şuana kadar yüzümü bozmadı yani çünkü ben peşine cilt bariyer onarıcı krem kullanıyorum
ama kullanmazsamda yüzümdeki şeyler gitmiyor bu sefer
bana aha bha serum önerirmisin
Asit cilt altına ulaşır ve uzun süreli tahribat yaratır cilt bariyer onarıcı cilt yüzeyini toparlar ve kısa sürelidir.
nasıl yapayım o zaman salisilik asitde siyah noktalara iyi gelşyor bende siyah nokta sorunu yaşıyorum glikolik asit bitmek üzere nasıl yapsam
Bu aralar rimu markasının serumları çok daha iyi. Orijinal içerikli.
peki üstte dediğim gibi yapayım
nasıl yapayım
Hafta içi C vitamini kullan hafta sonu AHA BHA içerikli serum kullan. Günlük ritimleri dediğim gibi uygula. Sivilce çıktığında yüksek aside başvurabilirsin ancak sonrasında iki gün yüzüne serum kullanma.
haftada 2 kullanırım o zaman yeterli
Kesinlikle yeterli
teşekkür ederimm
beni uyardığın için minnettar oldum
Rica ederim umarım yardımım dokunmuştur
Bende bazı sabahlar yüzümü yıkıyorum iste
ahahahhaha ya ben bakım yapmayı çok seviyorum birde bazen yüzümde birşeyler çıkınca böylr gaza geliyorum
Büyük ihtimal benim kadar pürüssüz değildir yüzün
yok be pürüzsüz o kadar senedir yapıyorum ve genetiğimde kötü değildi hormonlardan çıkıyor çıkarsa 1 tane
Ne biliyim genelde böyle ugrasanlarda sıkıntı oluyo biliyosun
evet orası öyle ama şöyle diyim birde doğru cilt bakım yapanlar pürüzsüzlüğü genelde elde eder
Yani bu kadar yapinca ister istemez pürüssüz oluyodur
yüzünü aşırı merak ettim
neden
o kadar bakıma nasıl bir cildin var ondan
ya cildim iyide 2 tane leke var oda yeni gitti regldan çıkmıştı
Asitlerin fiyati ne cilde iyi geliyor mu
asitler şu an 244 liraydı en son ve evet geliyor iyi
Benim yüz baya sıkıntılı oldu bu aralar
alıp dene bence güzel
Okey
the purest solutionun toniklerini kullanıyorum güzel bence
Trendyoldan mi
Aslinda bana daha başka şeyler lazım yüzüme iyi gelecek sabun gibi
yüzüne sabun sakın ama yüzün phsını bozuyo sabunlar yüz yıkama jellerine bir bak mesela yves rocherın onlar çok güzel uzun süredir kullanıyorum
Suanlik param yok iste uygun fiyatlı olsun istiyorum
uygun fiyatlı bildiğim yok işte bunlarda çok pahalı evet 🥲
Can sağlığı olsun ozman. d