Tabii ki yağlı ciltlere özel su bazlı ürünleri tercih etmeliler diyorum. 🥳 Çünkü su bazlı ve yağlı ciltlere uygun nemlendiriciler çok iyi.

Tabii ki yağlı ciltlere özel su bazlı ürünleri tercih etmeliler diyorum. 🥳 Çünkü su bazlı ve yağlı ciltlere uygun nemlendiriciler çok iyi.

Yağlı ciltler için hafif, yağsız, su bazlı veya jel kıvamında nemlendiriciler tercih edilmelidir. Bu tür ürünler cildi nemlendirirken fazla yağlı his bırakmaz. Komedojenik olmayan ürünler, gözenekleri tıkamaz ve siyah nokta veya sivilce oluşumuna neden olmazlar. Bu tür ürünlerin etiketinde "non-comedogenic" veya "komedojenik olmayan" yazmalıdır. Güneş koruyucu içeren nemlendiriciler, cilt için ekstra koruma sağlar. Genellikle yağlı ciltler için özel olarak formüle edilmiş bu tür ürünler bulunmaktadır. Eğer cildinizin bazı bölgeleri daha fazla yağlı ise (örneğin, T bölgesi), nemlendiriciyi sadece bu bölgelere uygulayabilirsiniz. Kuru bölgeler için ekstra nemlendirici kullanabilirsiniz. Sabah ve akşam cildinizi temizledikten sonra nemlendiriciyi uygulayın. Cildi temizlemek, nemlendiricinin etkinliğini artırır. Fazla miktarda nemlendirici kullanmak cildin daha fazla yağ üretmesine neden olabilir. Bu nedenle, yeterli miktarda (genellikle nohut büyüklüğünde) ürünü yüzünüze nazikçe uygulayın.
Benim de cildim yağlı, bu yüzden su bazlı nemlendirici kullanıyorum. Bazı insalar yağlı ciltleri olduğu için nemlendirici kullanmalarına gerek olmadığını düşünüyor ama bu bir yanılgı. Kullanmak lazım ama su bazlı kullanacaksın.
Cevap
1Cevap
Kesinlikle su bazlı nemlendiriciler kullanmalıyız. Aksi takdirde yüzümüz sivilce tarlasına dönebilir.
Bazen iyi olabiliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?