Biliyorsunuz dövme işlemi sonrası krem sürmemiz öneriliyor, hangi kremi önerirsiniz?

Biliyorsunuz dövme işlemi sonrası krem sürmemiz öneriliyor, hangi kremi önerirsiniz?

Daha önce dövme yaptırmadiysan ve enfeksiyona açık, hassas bir cildin varsa ilk 3-4 gün bactroban gibi güçlü antibiyotik bir merhem kullanmanızı öneririm Daha sonra bepanthen plus ile devam edebilirsiniz. Eğer sağlıklı bir cilt yapınız varsa, sadece bepanthen plus yeterli olacaktır. Günde iki kere yeterli.
Daha önce yapılması da mı etkiliyor
Bepanthol® Derma Onarıcı Bakım Merhemi önerebilirim. ben de dövme yaptırdığım da bundan kullanmıştım birde ismini bilmiyorum ama dövme yapılan yerde vermişlerdi krem hediye olarak.
Senin dövme nerede merak ettim
Kolumda var iki tane abla, şu an ki kapak fotoğrafımın da ki logo var ya sarı olan onun aynısı
Sarı dövmede nasıl durmuştur acaba :/
https://www.hizliresim.com/3zsfuq5 bu şekilde abla 19 yaşında yaptırdım yani 3-4 yıl önce
Gayet canlı duruyor kocamanmış
Teşekkür ederim abla 🤗
Bulabilirsen optimus , bulamazsan bepanthen plus.
Plus olması önemli iyileştirici ve nemlendirici etki sadece plus modelinde var
Plus evet ek özellik
Sar falan demişler sakın öyle bir şey yapma. Dövme dediğin şey yara ve açıkta kalıp kuruması lazım.
Günde 7-8 kere krem sürecegın bir bölgeyi sarmak ne kadar mantıklı?
Ben de ilk kez duydum enfeksiyon yapabilir
İlk yapıldıgı an saran dövmeciler var amaç kanama olduysa etrafa bulaşmasın diye. Dövmeyi sarmak nedir 😂
Sucuk musun , mumbar mısın sen demezler mi adama 😂
Kahkaha attım katılıyorum 🤣🤣🤣
O zaman hayırlı olsun dövmen. Su gelecek bilmem ne diye korkma.
Duş öncesi kremle duşunu al sıkıntı olmaz.
Kaşınırsa yolma çünkü iyileşme sürecinde fazla boyayı atacak sen bunu yolarsan dövme bozulur.
Çok çok kaşınırsa avuç içine krem al baskı uygulamadan ovala hem kremlemiş hem de kaşımış olursun.
Cevap
5Cevap
Dr Akif Dövme kremi diye bir marka kullanıyorum. Tamamen organik ve kimyasal bir şey barındırmıyor
Hep duymadığım şeyler öğreniyorum 😍
Vazelin sürüp streç folyo ile sar ama vazelın beyaz ve kokusuz olsun..
Strece sarmadaki amaç nedir
Pardon ben yenı yapılmış dovme anladım.. Ne kadar zaman gectı ustunden? Dovmeden hemen sonra benım dedıgım ıslem.. Genelde 2-3 gun aralıklarla 1 hafta boyunca onerıyorlar strecı.. O da elbıse surtunmesını, dusa gırerken aşırı su temasını, dısardan darbeyı, ve dovmenın oldugu bolgenın hasarını azaltmak ıcın..
15-20 gunluk Dovmeyse strec sart degıl
Teşekkür ederim. Bize böyle dememişlerdi
Mesela dovme yaptırdın dıme 1 ay gectı tam derı kendını atmadı ıyılesme surecinde dıyelım.. Ulan yazda geldı dıyorsun denıze havuza gırmek ıstıyorsun dıme.. Surer kremını Sararsın strece o bolgeyı sudan korursun.. Boyle bırde kıyağı var..
@Bahtıgüzel00 kalıtelı dovmecıye gıttıgınde zaten o kısının senı bu konularda bılhılendırme zorunluluğu var.. Bır ton para alıyorlar hakkını versın ler :)
dövmecim bana kendi özel yaptırdığı kremden vermişti. başka şeyler kullanmadım
Bepanthol veya hametan öneriyorlar genelde. Doku iyileştiricili
vazelin
Petrol içerikli ama
Hangisinde kimyasal bir eklenti yok ki
Soru işareti
Bepanthen
Bepantol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?