Ama yine de mikrop üretir mi? Bunu sormak istemiştim.
Cilde sabun kullanmak zararlı diyorlar , rendeleyip kullansam aynı etkiyi alır mıyım?
Ama yine de mikrop üretir mi? Bunu sormak istemiştim.
Özellikle yüze sabun kullanmak iyi gelmez. Sabunun yüzeyi mikroplu bölgeye değiyor ve sabunda bakterilerin üremesi için ortam oluşuyormuş. Mesela sivilceyi başka yerlere de yayabiliyormuş. Ben de rendelesem , bir kavonoza koysam ve kullanacağım zamanlar içinden azar azar alıp kullansam diye düşündüm. Bu şekilde de bakteri üretir mi sabun?

Atopik cilt problemine sebep oldu bende. Cildim yağlı olmasına rağmen, gövdemin sağ tarafında 5cmlik kuru bir tabaka var. Özellikle kışın sıkıntı çıkartıyor. Kuruması vs can sıkıcı.
Krem ile çözülebilen bir olay ama 🥹 ( dip not krem sevmiyorum ama mecbur)
( diğer konu rendelemek çözüm değil ya 😅. Ph derecesi uygun bir sabun tercih edebilirsin. )
Cevap
3Cevap
Zararlıdır.
sabun yerine sebamedin likiti var sabundan daha etkili temizliyor tavsiye ederim
Benim bildiğim kadarıyla cildi kurutuyor. Ben tercih etmiyorum
Sabunu kullanmayın demelerinin sebebi ph derecesi. Sen rendeleyinde ph derecesi düşmeyecek ki
Mikrop oluşurmu bilmem ama ben rendelemek yerine sıvı el sabunu gibi yapıp kullanıyorum
Cildimize pH'ı uymadığı için önerilmiyor ve rendelemen bir şeyi değiştirmez sabun aynı sabun
Zararlı olmasının sebebi zaten ph derecesinin 7 den farklı olması , ister rendele ister rendeleme her türlü cildine zarar verirsin
Aktardaki sabunlar faydali
Sabun cilde zarar verir kullanmanı önermem
pH değeri cilde uymadığı için önerilmiyor
Gene zararlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?