Dermatologa gittim sivilceler için clindoxyl jel verdi sabahları kullan dedi ben bi hafta kullandım yüzümü kızarttı yaktı felan sonra aradan baya zaman geçti tekrar kullanmaya başladım ilacı 2 ay sonra atmak gerekiyormus bilmiyordum onu ve 2 aydan uzun bi ara sonra tekrar kullandım yüzümü kızarttı şu an bepantholun kızarıklık alerji durumunda olan kremini kullanıyorum şimdi ama ne yapmalıyım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba
Clindoxyl etken maddesi benzoil peroksittir. Çok etkilidir. Hassas bir cilde sahipseniz kızarıklıklar oluşturur. Ardından buz kompres uygulamanız yanma hissini azaltır ve gözenekleride sıkılaştırır. Kızarıklıklar normalde geçicidir. Daha az miktarda ve ince katman olarak kullanınız
Sorun devam ettiği takdirde doktorunuza giderek değiştirmesini isteyebilirsiniz
Sağlıklı günler030 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler bi de bir şey sorucam 2 ay sonra atın yazıyor üstünde ben 2 ay geçtikten sonra kullandım bi şey olur mu
Cevap sahibi+1 yılÜrünü açtıktan sonra mı kullandınız?
Yoksa hiç açmadan 2 ay geçtikten sonra kullandınız?
Soran+1 yılAçtıktan 2 ay sonra kullandım
Cevap sahibi+1 yılO zaman doktora hiç gitmeyin. Ürün benzoil peroksitten dolayı açıldıktan yani hava ile temasından sonra düzenli kullanarak süre dolmadan bitirilmesi gereken bir jel. Kızarıklığın sebebi yapmış olduğunuz bu hata.
Yenisini alıp kullanın deneyin
Daha kötü sonuçlar doğurmadığına şükretmelisiniz
Rica ederim
Soran+1 yılKızarıklık yaptıktan sonra bıraktım zaten kullanmıyorum şu an hiç
- +1 yıl
yuze cilde buz surulmez hicbir faydasi yok dermatologum dedi
Soran+1 yılPeki geçer mi kızarıklıklar ya da nasıl geçicek
Cevap sahibi+1 yılDermatoloğunuz doğru söylemiş. Buz direkt olarak sürülmez. Kompres diye özellikle belirttim. Islaklığı cilde yayılmamalı. Yayıldığında bir etkisi kalmıyor. Çünkü cilt yayılan suyu emmek için anlık olarak gözenek büyütüyor
Cevap sahibi+1 yılKızarıklıklar kalıcı hale gelmişse direkt olarak bir şey söylemem yanlış olur. Doktora giderek muayene olun ve ona göre tedavi uygulasın
Soran+1 yılKızarık kalıcı halde mı bilmiyorum 2 gün oluyor kızarıklık olalı bepanthol sensiderm sürdüm yüzüme kızarıklık için
Cevap sahibi+1 yılEvet uygun bir krem
Bepanthol derma da iyidir
Soran+1 yılUmarım geçer kızarıklık
Cevap sahibi+1 yılUmarım🙏🏻
Soran+1 yılÇok bi kızarıklık yok allahtan hafif bi kızarıklık var
Cevap sahibi+1 yılAllahtan fazla yakmamış şanslısınız
Sivilce akne vb durumlarda kullanılan etken maddeleri benzoil peroksit ve retinoik asit içeren ürünler çok dikkatli ve zamanında kullanılmalı aklınızda olsun🙂
Bir de tam kullanım öncesi mutlaka cildinizde tırnak üstü kadar bir yerde test etmelisiniz
Soran+1 yılEvet çok haklısınız ben direk son kullanma tarihine baktım hiç orada yazan yazıya dikkat etmedim
Soran+1 yılBi de sağlıkçı olucam 😂
Cevap sahibi+1 yılSizde sağlıkçısınız demek🙂
Branşınız nedir?
Soran+1 yılEczane hizmetleri okuyorum 1. Sınıfım
Cevap sahibi+1 yılNe güzel
Başarılar dilerim😂
Cevap sahibi+1 yılEmoji yanlış oldu🙏🏻 bu olucaktı
Soran+1 yılTeşekkürlerr :) sizin branşınız ne
Cevap sahibi+1 yılRica ederim🙂
Aabt
Ana branşım ameliyathane
Soran+1 yılYaa ne güzell başarılar dilerim :)
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim🙂
Görev başında sayısız vaka ile mücadele içindeyim hiç sormayın
Güzelliği hayata dönmesine yardımcı olduklarımız🙂
Soran+1 yılBişey sorabilir miyim yüzümde kızaran yerlere bepanthol kremi sürdüğüm zaman hafif bi sızı oluyor sizce neden kızaran yerler tahriş mi olmuş
Cevap sahibi+1 yılEvet benzoil peroksit tahriş etmiş bu sebepten sızlar normaldir
Soran+1 yılPeki çok teşekkürlerr
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Soran+1 yılGüzel bi haber vermeye geldimm kızarıklıklarım geçti çok şükür
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
0Cevap
+1 yılaa bendede var o bir tupun kullanim omru 2 aymis demek bende de var o. eczaci hic demedi
01 Yorumla
Soran+1 yılBen 2 ayı geçtikten sonra kullandım bişey olur mu yaa kullanma süresi daha vardı yüzüm hafif kızardı
Erkeklerden En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne