Yüzümde alın ve yanak bölgesinde ergenlikten kalan tek tük sivilce izlerim var bir arkadaşım ruşur taşı kullanmamı önerdi ama hiçbir fikrim yok daha önceden hiç kullanmadım kullanan veya ne işe yaradığını bilen var mı kullananlar sonuç aldı mı?
Dermatologlar önermiyor. Sivilce izi dediğin scar (çukur ) olan mı, kahverengi renk değişimi mi bikere ona göre kullanacağın şeyler değişir. Artık fiziksel peeling bile önerilmiyor. Bi doktorun Instagram sayfası. Herşeyi güzelce anlatiyor. https://instagram.com/drezgiozkur?utm_medium=copy_link
Bu taşların izler üzerinde etkili olduğunu düşünmüyorum. Şayet öyle bir şey söz konusu olsa sivilce krem üreticileri bu taşın tozunu kremler içinde tercih ederdi. Ben sana başka birşeylerden bahsetmek istiyorum. Sivilce lekeleri için uygulanması gereken birkaç yöntem vardır gadası. Bunların başında sene boyunca 30 koruma faktörü içeren güneş kremi yer alır. Güneş kremi cilt lekelerinin önüne geçer. Daha sonra haftalık kimyasal peeling yapabilirsin. Kimyasal peeling lekelerin gitmesine ekstra katkı sunar. Yalnız içerisinde AHA içermesine dikkat etmelisin. Ayrıca C ve B3 vitaminleri lekeler için oldukça iyidir. Eğer ki para sorunun yoksa gadası Dermapen yaptırabilirsin. Biraz pahalı olabilir. Ama lekeler, akne skarları için birebir olduğunu diyebilirim.
Ben kullandım hatta evde hala var duruyor kslssldldl bir zararı yok ama öyle lekeye sivilceye de bi faydası yok. Ciltteki yağı alıyor temizliyor işte o kadar