Günlük cilt bakımı sıralaması nasıldır?

Merhaba kendi görüşümde kendi uyguladığım yöntemlerden ve kullandığım ürünlerden bahsetmek istiyorum. Tabi ki bu en doğrusu değildir bu konuda çok iyiyim ya da müthiş bilgiliyim diye bir söylemim yok. Ancak uzun süredir bu şekilde cilt bakımımı yapıyorum ve müthiş faydasını gördüm. Bu şekilde yapmadan önce cildim pütürlü yapıdaydı. Öyle çok göze batmıyordu ancak pütürlüydü. Bakımımı bu şekilde yapmamla daha pürüzsüz ve parlak oldu diyebilirim.
Pek makyaj yapan biri değilim ancak illa ki bir rimel bir ruj sürerim. Bu da makyajı çıkartmak için gerekli sebeplerden. Kendinize makyajı iyi çıkaran bir ürün alın ve makyajı çıkartın. Çoğu makyaj ürünü benim gözümde alerji yapıyor. Alerjik bir yapınız varsa alkol bazlı temizleyicilerden ziyade losyon olanları tercih edebilirsiniz. Makyajımı çıkartırken gözlerim kızarıyordu. Losyon olanlardan kullanınca bu sorunumun ortadan kalktı.
Cilt yapınıza uygun ürün kullanmak çok önemli. Benim karma yağlıya dönük cildim var o yüzden La Roche Posay Effacler serisini kullanıyorum. Yıllardır kullandığım bu ürün sayesinde cildim pürüzsüz oldu. Dediğim gibi bana iyi gelen ürün bir başkasına iyi gelmeyebilir. O yüzden siz deneye yanıla yüzünüze ne iyi gelir kendiniz bulmalısınız.
Haftanın hemen hemen her günü maske yapıyorum. Bazı günler kil maskesi, bazı günlerde The Ordinary Aha 30% Bha 2% Peeling Solution.
İlk olarak kil maskesinden bahçedeyim. Bildiğiniz aktardan kil alıyorsunuz. Kendi karışımınızı kendiniz ayarlıyorsunuz. Ben bazen kili gül suyuyla açıyorum kimi zamanda toniğimle açıyorum. Yüzümü yağlı hissettiğim zamanlarda tonikle açmak daha faydalı oluyor bana göre.
The Ordinary Aha 30 Bha Peeling Solution’dan bahsetmem gerekirse, inanılmaz bir ürün. Ürün maliyetli maalesef ama sadece Türkiye’de. Yurtdışında 10 dolara herkesin alabileceği bir ürün. Paraya kıyıp alacağım diyorsanız güvenilir yerden alın. Duyduğuma göre piyasada sahtesini satıyorlarmış. Buna dikkat etmelisiniz.
Ürüne gelecek olursak inanılmaz bir ürün. Yüzünüzün üst tabakasını soyuyor. Bir nevi evde kimyasal peeling. Cilt lekelerine, minik cilt kusurlarına hepsine inanılmaz iyi geliyor. Kıpkırmızı bir peeling. Zar gibi soyuluyor maske.
Tonikler, cilt temizliği için çok önemlidir. İçeriğinde cildi temizleyici, cildi arındırıcı özellikler bulunur. En önemli özelliği antiseptik olmalarıdır. Tonikler gün boyu kirlenmiş ve yağlanmış cildimizi temizlemek, dezenfekte etmek için oldukça önemlidir. Öncesinde La Roche Posay Effacler serisinin toniğini kullanıyordum. Sonrasında yeni ürünler denemeye karar verdim. Bu aralar gül suyu ile cildimi temizliyorum. Bazı günlerde The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution kullanıyorum. Her ikisinin de cildime iyi geldiğini düşünüyorum.
Kullandığınız bir serum varsa şimdi sıra onda. Daha doğrusu kullanmıyorsanız da kullanın derim. Cildin toparlanması ve daha canlı bir görümüm elde etmesi için serumlar çok önemli. Piyasada çok çeşitli serumlar var. Cilt yapınıza uygun hangi serum varsa onu kullanmalısınız. Gözenek probleminiz varsa benim kullandığım The Ordinary Niacinamide 10 Zinc 1 ürününü önerebilirim. Tonik sonrasında düzenli kullanımda gözeneklerde ciddi anlamda küçülme gözlemlemeniz mümkün. Tabiki düzen çok önemli. Rutini bir gün kaçırsanız yüzünüz eski haline döner.
Yüzünüz solgunsa C vitamini içeren serumlardan tercih edebilirsiniz. Ancak dikkat ⚠️ C vitamini serumunuzu akşam rutininize koymalısınız. Gündüz serum sürüp güneşe çıkarsanız cildinizde istenmedik lekeler oluşabilir.
Yaklaşık 1,5 senedir kullandığım ve memnun kaldığım serum. Bu markadan önce hiç hyaluronic acid kullanmamıştım. Araştırmalarım sonucu The Ordinary ürünlerinden memnun kalanları çok gördüğümden dolayı ilk satın aldığım ürünlerinden biri de The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 oldu.
Ürünün yapısı gerçekten çok hafif, yüzde kolay dağılıyor. Ancak kısa süreli yapış yapış his oluyor bunu söylememde fayda var. Hemen tonik sonrası yüzüm hafif nemliyken üzerine uyguluyorum, o zaman daha az oluyor o yapış yapış hissi. Karma ciltliyim, yüzümde burun kenarlarım hariç kuruluk problemim yok fakat uzun vadede kırışıklıkları önlemek adına nemlendirmeye önem verdiğimden sevdiğim bir ürün oldu. Nemlendirici öncesi kullanıyorum ve cildimin neme doyduğunu hissedebiliyorum.
Piyasadaki eş değer ürünlere göre fiyatını düşünürsek gerçekten güzel ve başarılı bir ürün.
Yorgun gözaltılarınız varsa size önerebileceğim tek ürün bu olur. Ben bu ürünü sabah kalktığımda ve akşam yatarken yüzümü yıkadıktan sonra her bir göz altım için küçücük bir damla olarak göz altı nemlendirici kremimden önce kullanıyorum. Göz altı kremi her hangi bir krem olabilir. Düzenli şu markayı kullanıyorum diyemem. Hangisi indirimdeyse onu alıyorum. Neyse üründük emilmesi 20-25 saniye sürüyor, ancak emildikten sonra altına krem uygulamanızda hiçbir sorun yok. Ben gözaltımda şişlik yok sanıyordum, bu ürünü kullandıktan sonra anladım ki varmış. Göz altı şişliklerimi müthiş bir şekilde indiriyor, gözaltlarım sanki 16 yaşımdaki gözaltlarım, ürün şişlikler konusundaki tüm vaatleri yerine getiriyor. Bunun dışında gözaltımdaki koyuluklarda biraz olsun açılma gözlemliyorum. Dediğim gibi bu ürün gündüz ve gece kullanıma uygun, ben çok memnun kaldım. 30 ml ürünü gözaltım gibi küçük bir alanda oldukça yetiyor.
Karma ciltler ve yağlıya dönük ciltler her zaman jel formunda nemlendirici tercih etmeli. Neytrogena’nın maximum nem vermeyi hedefleyen serisindeki nemlendirici. Ben kullanmaya yaklaşık 1 ay önce başladım. Bu aralar youtuberlarda reklam yapıyor. Biri bir şeyi çok öneriyorsa genelde kullanmam. Ancak yine de gözümü karartıp ürünü aldım. İyi ki de almışım inanılmaz memnun kaldım. Normalde karma bir cilde sahip olmama rağmen parfümsüz olduğu için kuru ciltler için olanını tercih ettim. İlk defa sürdüğümde cildim kadife gibi oluyor ve müthiş nemlendiğini hissediyorum. Ürünün en sevdiğim yanı ise direkt cildimin emmesi. Bazı nemlendiricilerde tabaka gibi his oluyor. Bu üründe öyle bir his yaşamamış olmam beni inanılmaz memnun etti. Açıkçası iyi ki youtuberların reklamlarından etkilenip almamazlık yapmamışım. Çünkü daha önce milletin reklamlarından etkilenip bb krem kullandım ve memnun kalmamıştım. Bu yüzden önerilere karşı ciddi ön yargılıyım.
Açıkcası bunlar benim kullandığım ürünler her birini kullanım sırama göre ekledim. Tabi gündüz rutinimde cilt bakımım ayrı oluyor. Çoğunlukla göz çevresi hariç diğer serumlarımı akşam uygulamaya çalışıyorum. Gündüz jel bazlı nemlendirici yerinede güneş kremi kullanıyorum. Güneş kremi olarakta La Roche Posay +50 faktör güneş kremimi tercih ediyorum. Güneşe asla güneş korumasız çıkmamaya çalışın. Böylece olası oluşabilecek güneş lekelerine karşı kendinizi korumuş olursunuz. Umuyorum önerilerim işinize yarar.
Sevgiler.
Görüş
14Görüş
İlk Önce Cildimi Su İle Temizlerim.
Arkasından Temizleme Jelimi Kullanırım.
Arındırıcı Tonikle Üzerinden Geçerim (clinique)
Daha Sonra Cilt serumumumla Son Dokunuşlar Atarım.(clinique)
Arkasından Güneş Kremimi Sürerim (sebamed)
Arkadaşlar Parantezle Yazdıklarım Benim Kullandığım Ürünler Bakmak İsterseniz Bence Alınması Gereken Ürünler etkisi mükemmelll.❤
Yüzümü yıkayıp peeling yapıyorum sonra gülsuyu ile siliyorum, peşinden nemlendirici falan işte. Cilt bakımı konusunda çok tembelim çünküü cildim çok iyii durumda 😅😅
3 gunde bir yuzunu yıkayan erkeklerin 372837 urun kullanan kadınların cildinden daha guzel olmasının nedeni kimyasal surup durmamaları net
temizleyici
tonik
serum
nemlendirici
üzerine güneş kremi
Yakalama jeli ve tonik
Su su su
nelerde nelerrrr :D
Özelikle çirkin olanlar herlade sabah başlasa öğleye kadar liste çıkarır
En İyi Görüş