Sivilceleri azaltmak ya da yok etmek çok farklı şekillerde mümkündür. Bu dediğin gibi peeling, sivilce için cilt maskeleri ile olabilir. Fakat bunların kullanımına oldukça dikkat etmen gerekiyor.
Peeling'den bahsedecek olursam haftada max. 3 kez bu işlemi yapmalısın. Cilt peeling için hassastır. Aşındırabilir. Maskelere gelecek olursam cildin için kimyasal değil de bitkisel cilt maskeleri, temizleme jelleri tercih etmelisin. Yves Rocher ve Simple bu konuda en bilgili ve bilinçli markalardan ikisidir. Ne sıklıkla kullanmayı da bildiğimize göre neler yapabilirsin başka bakalım!
Sivilceler nasıl azalır, nasıl yok edilir, neler kullanılır?
1. Sivilcelerini azaltmak için bu besinlere ağırlık ver!
Orman meyveleri olarak bildiğimiz; ahududu, böğürtlen, yaban mersini gibi meyveler, bol bol su içmek ve avakado, süt, zeytinyağı gibi gıdaların sivilceleri azalttığı biliniyor. Ama en önemlisi su tabi ki.
2. Sivilcelerini düzenli peeling ve yıkama ile yok et!
Ürünleri sosyal medyadan da elde edebiliyoruz. Aradığın peeling veya sivilce giderici solüsyon, maske veya peelinler ev yapımı ise pek çok forumda tarif bulunmakta. Eğer alışveriş ile almak istiyorsan ben kullanıcı oyuna göre en çok oy alan, beğenilen ürünleri örnek vereceğim. Sivilcelerini yok etmek için bakım ürünü şart.
Online alışverişlerde sivilce sorunları için en çok tercih edilen 10 sivilce giderme ürünü!
Lierac Sebologie Keratolytic losyon
Neutrogena yağsız sivilce temizleme jeli
Ziaja Manuka akne peelingi
Neutrogena pembe greyfurt yüz yıkama jeli
Simple pürüzsüzleştirici peeling
La Rosh Posay Effaclar
Bioaqua akne ve sivilce giderici serum
SudoCream
Dermaderm bitkisel sivilce karşıtı bakım
Garnier Saf ve Temiz 3'ü 1 arada
Bunlar en çok beğenilen sivilce bakım ürünleriydi. Umarım yararı olur. Sırada nelere dikkat etmen gerekiyor onları da kısa geçip yazıyı bitireyim.
Sivilce bakımı yaparken nelerden kaçınmak gerekir?
Su içmemek çoğalmasına sebep olur, bol bol su iç
Çekirdek ve kuruyemiş tüketme
Kızartma ve yağlı yiyecekler tüketme
Makyaj yapmadan önce cildini iyice temizlediğinden emin ol
Ucuz fondoten, BB krem sivilcelere sebep olur
Stres yaratan şeylerden kaçınmaya bak
Peeling kullanımını aşırıya kaçırma
Genel olarak bu şekilde geçirebilirsin sivilcelerini😊
Ergenliğe girdiğimden beri yüzümden hiç sivilceler eksik olmazdı. Bir ara öyle kötü duruma gelmişti ki iltihaplanmıştı. Kendimi aşırı kötü hissediyordum özgüvenim yerlerdeydi. Ne kullansam işe yaramadı hatta doktorların verdiği kremler yüzümü daha kötü hâle getirmişti. En sonunda bir ürün keşfettim. "Çay Ağacı Yağı" kullanmaya başladığım zaman o kadar etkisini gördüm ki. Sivilceye sürdüğüm zaman direk bir şekilde kurutuyordu. Faydasını çok gördüm şimdi yüzümde sivilceden eser yok diyebilirim. Bunu mutlaka denemelisin. Trendyol üzerinden alabilirsin. 10 ml'lik alacakdan 2 tane almanı tavsiye ederim. Ekstra olarak yanına "Çay Ağacı Kremi" ve "Çay Ağacı Sabunu" alabilirsin. Etkisini mutlaka göreceksin. İyi günler dilerim.
Sivilceli değil ama karma cildim var ara ara hormonel, yediğim şeyler ve mevsimsel olarak tek tük çıkar ancak korona karantinasında cildim çok kötü sivilce doldu acısından konuşamıyordum 1 ay uğraştım ama işe yaradı. Sen nasıl sonuç verir bilmiyorum..
Peeling yaparken abartmamak gerekiyor çünkü sivilce hassas olduğu için tahriş olabiliyor. Ayrıca yağ bazlı ürünler sivilceleri beslediği için kuruyup küçülmesini engelliyor. Haftada 1 kil maskesi iyi gelir. Ayrıca kağıt maskeler de cildimize iyi geliyor.
33 yaşında sivilce normal değil ürün kullanmadan önce horman testi yaptırmalısın hormonal değilse yediklerini baştan aşağı değiştir ! Bol su iç ve paketli gıdalardan kaçın ! 1 ayda düzelir ! Sivilce dıştan tedavi edilmiyor emin ol !
Uzun bir süre makyaj malzemesi kullanma ve her gün yüzünü temizle. Sivilcelerine dokunma, sivilce çıkacağını anladığın an çıkacak bölgeye buz tut. Bu söylediklerim iyi gelir.
En İyi Cevaplar