Nadiren sivilce çıkardı; ama çok kaşındırmıyordu. Ev ve köy merkezi haricinde her yerde maskeyle dolaşırım. İş yerinde kimseler olmadığında veya işitme engelli arkadaşlarla konuşurken geçici olarak çıkarıyorum. En kötüsü, kulaklarımın arkasını önce kızarıklık yapıyor, sonradan acıtıyor ve acıttıkça yara yapmaya neden oluyor. Maske tokası kullanmak zorundayım.
Kulaklarımızı agrittigi ve yüzümüzde hep iz yaptığı kesin,, inalir gibi değil,, eskiden birisi maske taksa dikkatinizi çekerdi, bir tedirginlik verirdi , şimdi maske takmayan dikkatimizi çekiyor
Malesef maske bir çok cildı mahvettı özellikle hemşire ve doktorların cilt nefes almadığın için sivilce ve kızarıklar olumuştur atopik ciltler daha vahim daha hasas pandemi nr çok hasar bıraktı hiç bir şey yapamazsak yediğimiz meyvelerin kabuklarını mutlaka yüzümüze sürmeliyiz
şimdi tam kapanmadan sonra bugün ilk kez dışarı gezmeye çıktım öğlen çıktım akşam gene yasaklara kadar dışardaydım ve evet maske beni çok etkiliyor şu an benimde cildim kaşınıyor
maske taktıktan sonra dudaklarım ve çevresi nemleniyor gibi hissediyorum, sinir bozucu bir his ama dayanıyorum. bir de geçen yaz yüzüm bronzlaşmış ve maskenin izi çıkmıştı baya net şekilde -_-