Buda simdiki hali gecti birazi ama su toplayan yerler ayni
https://i.imgyukle.com/2021/03/23/NM6v3y.jpg
https://imgyukle.com/i/Oo5WB0

Günaydın.😌
Öncelikle çok geçmiş olsun.🌸
Panik yapmanızı gerektirecek bir durum söz konusu değil çünkü bebeğinizin yaşı henüz çok küçük ve yanığın derecesi de yüksek değil. Bu gibi durumlarda yanan bölgeyi en az 15 dakika boyunca su altında tutmanız ve sonrasında bir uzmana görünmeniz gerekiyor. Eğer imkanınız varsa uzmana görünün. Yoksa Contractubex, Rejuvasil veya Silverdin kullanın. Yara biraz kapanıp kabuk bağlandıktan sonra ise vereceğim tarifi yapıp yanan bölgeye uygulayın, birkaç saat bekletin. Çok etkili bir yöntemdir ama etkisini uzun zamanda gösterir. Direk geçirmesi mucize olurdu zaten.
https://youtu. be/VnaMCFnEsoA
Plastik cerrahilik bir durum henüz söz konusu değil. Eğer imkanın varsa bir dermatoloji uzmanına görünüp krem almak en iyisi olacaktır. Eğer imkanın yok ise ulaşabileceğin kremler olarak Silverdin ve Hametan önerebilirim. Onun haricinde kantaron yağı yara ve yanık tedavisinde çok faydalı oluyor ama direkt güneş ışığı görmemesi gerekiyor sürdüğün yerin. Bu sebeple geceleri kullanmak en mantıklısı. Ama dediğim gibi eğer imkanın varsa lütfen bir uzmana görün.
Dermatolga gitmedi düsünüyorum evet aksam acile gittim ysnik kremi verdi
Söz konusuda olmasin ya cok kötüyüm bi tek burnundsn korkuyorum
İlk başta bu yanığın nasıl olduğu önemli. Bir doktora götürüp ilk başta kaçıncı dereceden yanık olduğunu tespit ettirmen gerekiyor. Sonrasında ise doktorun önerdiği kremler dahilinde tedavisini uygulamalısın. Doktorun önermediği hiçbir şeyi kullanma. Daha onun cildi çok hassas durum daha da kötü olabilir
1-2 derece yanik
Krem verdi su anlik sürüyorum
Geçmiş olsun. AKTAR dan bulabilirsen ZEYTİNYAĞLU KUDRET NARI al. Yanıklara birebir %100 etkilidir. Ben evde mutfakta sürekli kullanırım. Yağdan ya da sıcak sudan dolayı yanmalar küçük kazalar oluyor. Böyle bir durumda ben cildime sürerim. Başka bir kreme ihtiyacın yok. Rabbim şifa versin inşallah
Bulamam onu yurtdisindayim böyle bisey bulamam
Cevap
4Cevap
Öncelikle geçmiş olsun. Silverdin krem ağrısını azaltır. Kantaron yağı cilt lezyonlarında yanıklarda pişiklerde mucize gibi işe yarıyor. mutlaka kullan. Sık sık sür sabah akşam değil pamukla bikaç saatte bir yenile. Hiç bişey kalmaz.
Kantarok yagi harbi ise yararmi
Dene sende gör
Acik yaraya sürülmez demi kapanip kabul tutup kabugu düstükten sonra sürülür degilmi
Sürebilirsiniz sorun olmaz
Çiğ patates uygulayın yanık sonrası oluşan kabarcıkları engelleyen yöntemlerden biridir çiğ patates ayrıca ağrıları hafifletme özelliği ile de bilinir bir adet çiğ patatesi rendeleyerek yanık bölgesine sürün 15,20 dakika kadar bekletin.
Tabi ki cildiyeye git bu kadar beklemen bile hata bir ara bepanthenin bir reklami vardi yanik izi birakmayan bir merhemi vardi eczacilara sor onlar bilirler
Dün aksam oldu olay acile gittim dermatolog acik degildi simdi giderim en kötü
Git. Mutlaks gecmis olsun da nasil oldu bu iş?
Ben saç maşasini yukari koydumm kablosu asagi dogru düsmüs üzerimi giyiniyorfum 3 saniyelik olan aldi düsürdü yüzüne bi bagirdim kendimi kayp ettim su tuttum cocukta agladi maffoldummm hep dikkat ederim normalde su yasina kadar birsey olmadi ama
Con harekttli bir cocuk kackere kurtardiö
Bu tarz olaylardan parami almamis agzina mutfaktan yaglarami uzanmamis kosup agzinimi parcalamadi hep baktim yakalamistim felaketlerden bunu görmedim kendine kiziyorummm agliyorum sucluluk hissi
Anligirum da sskin ol gecer merak etme sen dedigimi yap cildiyeye git bir de bepanthenin yara izi birakmayan kremini iste doktordan
Ama onu yara kabuk bagladip düstükten sonra sürebilirim
Acik yaraya sürülmez sanirsam
Çok çok geçmiş olsun. Kendinizi de suçlamayın anlık şeyler bunlar. Verdikleri kremi düzenli kullanırsanız kalmaz. Kalırsa da ayrı leke kremi kullanırsınız. :)
Yaşı küçük olduğu için yüzde 99 geçer. Ancak iz önleyici kremlerden ve güneş kreminden destek alın. Her ikisinin de onarıcı etkisi var. Geçmiş olsun kuzuya :(
Geçmiş olsun. Kremleri düzenli kullanın, henüz çok küçük hücreleri kendini çabuk yeniler. Hiç iz kalmaz inşallah.
Ayy insAllah bunu okudum ya
InsAllah
Devam ediyorum
Kıyamam yavrum ya ☹️
Eğer bulabilirseniz domuz yağı bulun en ufak bir leke dahi bırakmıyor
Gercektenmk
Evet gercekten. Bir tanıdığımın yüzüne elektrik trafosu patladı baya yandı suratı uzun bir tedavi gördü. Yaralar iyileşti ama iz kalmıstı. Birinin tavsiyesiyle domuz yağı almıştı birkaç aya hiç leke dahi kalmadı. Doktor bile şaşırdı sen naptın da geçti bu izlerin diye.
Ilk defa duydum
Nasil bisey bu domuz yagi
Şeffaf vazelin gibi yağ. Baya kötü bir kokusu var
Yazık la ne hale gelmiş bebe. Geçmiş olsun. Yanık kremleri var kalmaz bence
Ins kalmaz
Ay kıyamam yia.. Öncelikle sakin olun:) geçecek bir durumdur. Hangi kremi kullanıyorsunuz?
Yanik kremi
Sagolun
Tamam düzelene kadar kullanın, tekrar gidersiniz doktora ama böyle durumlarda sakin olabilmek en büyük avantajdır. Rica ederim, geçmiş olsun.
Kalamiyorum yine agladim demin
Yapmayın ya☺ geçecek ki zaten evet ben olsam ben de ağlarım ama böyle de olmaz yani sizi endişeli görünce çocuk da korkar
Atarcilara git yanik için ne iyi gelir de kuş yumurta gibi beyaz ismini unuttum onu al kahve gibi ez bir kase içine karıştır yaralı bölge ye. 10 günde bıseyi kalmaz
Yurtdisinda kaliyorum pek tr deki gibi aktarci yok burda bakicam
Yumurta aki kabuk bagladiktan sonrami süreyim
Saçmalamayın ya tabiki doktora gitmelisin yanık bu izi kalır
Gittim acile krem verdiler
Kalmaz inşallah kremleri düzenli bı sekilde sürersen gider
InsAllah tamam cok dikkar ediyorum
InsAllah kantaron yagida cok iyimis bilmiyorum
Kıyamam be, gitsene doktora.
Gittimmm krem verdiler
İz kalmaz ama erken tedavi şart
Cildiyeye gitsemde ayni kremi vericek sanirsam bilmiyorum
İz kalmaz korkma çocuklarda
Ins ya burnundan korkuyorum ora daha koyu
Nasıl yandı
Sac düzlestiriciyi yukari koydum prize takmistim kablosundan uzanmis kahroldum
Doktora görür acile felan en azından pansuman felan yapsınlar yanık merhemi sürerler
Dün aksam gittim verdiler onu sürüyorum zaten
O zaman korkma izde kalmaz
Kocan kızdı mı sana
Bosandim kisa süre önce haberi yok söylememde cocugu ben bakiyorum
Anlıyorum çok geçmiş olsun dikkatli ol
geçmiş olsun 🥺🥺
Sgll
Madesscol kullanın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?