Serumlar mı, yoksa maskeler mi cilt için daha etkilidir? Yine kafamda deli sorular... Serum kullanmayı çok seviyorum. Gece yatmadan önce mutlaka sürüyorum, ama maske içeriğindeki ürünler serumdan daha etkili ve yoğun olabilir mi? Bilemedim...
Serumlar daha etkilidir
Maskeler daha etkilidir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Serumlar mı, yoksa maskeler mi cilt için daha etkilidir?
Serumlar değişik minareller, vitaminler ve hücre yenileyici içeriklere sahiptir. Stres, yorgunluk, güneş, yaşlanma gibi sebeplerle hırpalanan cildi içeriden takviye ederek daha sağlıklı görünmesine yardım eder. Çünkü cildin dermal tabakasına kadar inerler. Maskeler ise cilde parlaklık ve canlılık verir. Dolayısıyla hepsinin yeri farklıdır.
Bence serumla daha etkili. Maskenin cilde bir faydası olmaz. Maskeler sadece tek kullanımlık hem bir iki kez siyah noktayı falan önler sadece o kadar. Ama serum bebek gibi yapar ışıl ışıl yapar cildi.
Selamlar :) Ben serumlar kadar maskelerinde etkili olduğunu düşünüyorum. Maskeler daha günlük gibi geliyor bana serumlar ise ileriki yaşlar için şimdiden yatırım :)
arkadaşlar maske kulanmayı biraz daha aza düşürün melela bi maske aldınız sıyah nokta için 1 hafta kullanın 1 hafta sıyah nokta yok diyo ya da geçiriyo diyo arkadaslar oyle bişey yok siz o maskeyi kullandıktan sonra emin olun daha çok siyeh noktanız olacak ve gene alacaksınız maske markalar bundan para kazazanacak ama kil maskelerini kullanmanızı tavsiye ederim lorea, l nivea , nuotrogena kil maskeleri gayet güzel garnierin kömür olanını asla almayın çöp
bence serumlar daha etkili. cikde daha fazla nüfuz ediyor. ama en önemlisi beslenme ve vitamin takviyeleriyle içerden desteklemek. sadece serum ya da maske yeterli değil