Ergenlik dönemi ciddi anlamda farklılıklar gösterebiliyor. Benim yüzüm her zaman kuru ve sivilcesizdi. Kardeşimin yağlı ve çok sivilceliydi. Herkeste farklılık gösteriyor sanırım. Peki sizin ergenlik döneminiz nasıl geçti o dönemde yüzünüz ne durumdaydı? Sivilceniz çok muydu?
Ergenlikte değil de son 3 yıldır yani 12. sınıf mezun yılım ve bu senem cidden sivilceli geçiyor bende sivilce çıkmazdı. Üniyi kazanana kadar çıktı şimdi de mimarlık fakültesinde uyku yok gene sivilce çıkıyor.
15 yaşıma kadar hiç sivilcem olmadı. Lise zamanlarımda ergenlik sivilceleri oldukça fazla çıktı. Hatta bazıları ergenlikten bazılarında stresten.
O zamanlar yediklerimede dikkat etmezdim çokta su içmezdim haliyle sivilcelerimde bana kocaman gülümserlerdi.
Sivilcelerimi pek fazla ellemezdim ve çoğunlukla kantaron yağı sürerdim bu sayede çabucak geçtiler. Bir ara hiç geçmiycek sandığım zamanlar oldu, o zaman doktora başvurmuştum. Kremlede geçiverdi şükür. 😊
Fena sivilceliydi yüzüm ozellikle alnjm gözükmezdi sivilceden Resim dersinde bir kere öğretmen oldunuz yerden sınıfın resmini cizin demişti bende öğretmen masasının önündeki sirada oturuyodum. öğretmen beni VE sırayı çizmişti örnek olarak yüzümdeki sivilceleri bile yapmıştı sınıfın panosuna aşmıştı bide Utandimjn resmiydi her teneffüs gülmüşlerdi bana sınıftakiler dalga geçerek 😔😔
Benim ergenlik döneminde cildimde kaşıntılı sivilceler oluşuyordu küçük küçük ve zamanla kökleniyordu ve ben bunların kalıntı ve görünüşlerini illa ki kapatma gereği duyuyordum bunu bb kremle sağlıyordum. Annemin uyarısıyla kremi bıraktım ve her gün sabah düzenli olarak cildimi sabunla temizledim yıkadım ve mümkünse lif tarzı (eldivenler var gratis'te bulabilirsiniz) materyallerle yaptım bunu. İnanın çevremden çok kez soru aldım cildine ne kullanıyorsun tarzında. O yüzden herkesin olmuştur böyle sorunları kesinlikle yüzde yağlanmanın ve hormonların tempolu etkisini gösterdiği bu dönemde hiçbir şeyle yormayın cildinizi. Sadece temizleyin, karşılığını göreceksiniz :)
Yüzümün her yeri sevilce kaplı değildi ama yüzümün sivilcesiz kaldığı zamanlar seyrekti. Sık sık tam alnımın veya burnumun tam ortadında kocaman bir sivilceyle uyanırdum asdfghjk. Çok çıkmazdı ama çıkınca da sağlam çıkardı yani.
İnanır mısın bilmem ama hiç cilt sorunu yaşamadım çok şükür. Lise zamanımda kendime çok bakmazdım ama lise son ve üniversiteden bu zamana kadar gerekli özeni daima gösterdim gösteririm...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
24Görüş
Ergenlikte değil de son 3 yıldır yani 12. sınıf mezun yılım ve bu senem cidden sivilceli geçiyor bende sivilce çıkmazdı. Üniyi kazanana kadar çıktı şimdi de mimarlık fakültesinde uyku yok gene sivilce çıkıyor.
Stres içerisindeysen eğer sivilcelerini tetikleyebileceğini düşünüyorum
@Gökçed aynen ondan
Oldukça hassas bir cildim vardı gadası. Ama zamanla cildimin alt yapısı iyileşti.
Ovv hatırlamak istemem yanaklarıma kadar sivilce çenem sivilce berbattı ya
Nörmaldi. Oyle pek sivilceki degildim
sıkıntılı bir cildim yok.
Selam💫
15 yaşıma kadar hiç sivilcem olmadı. Lise zamanlarımda ergenlik sivilceleri oldukça fazla çıktı. Hatta bazıları ergenlikten bazılarında stresten.
O zamanlar yediklerimede dikkat etmezdim çokta su içmezdim haliyle sivilcelerimde bana kocaman gülümserlerdi.
Sivilcelerimi pek fazla ellemezdim ve çoğunlukla kantaron yağı sürerdim bu sayede çabucak geçtiler. Bir ara hiç geçmiycek sandığım zamanlar oldu, o zaman doktora başvurmuştum. Kremlede geçiverdi şükür. 😊
Fena sivilceliydi yüzüm ozellikle alnjm gözükmezdi sivilceden
Resim dersinde bir kere öğretmen oldunuz yerden sınıfın resmini cizin demişti bende öğretmen masasının önündeki sirada oturuyodum. öğretmen beni VE sırayı çizmişti örnek olarak yüzümdeki sivilceleri bile yapmıştı sınıfın panosuna aşmıştı bide
Utandimjn resmiydi her teneffüs gülmüşlerdi bana sınıftakiler dalga geçerek 😔😔
Benim ergenlik döneminde cildimde kaşıntılı sivilceler oluşuyordu küçük küçük ve zamanla kökleniyordu ve ben bunların kalıntı ve görünüşlerini illa ki kapatma gereği duyuyordum bunu bb kremle sağlıyordum. Annemin uyarısıyla kremi bıraktım ve her gün sabah düzenli olarak cildimi sabunla temizledim yıkadım ve mümkünse lif tarzı (eldivenler var gratis'te bulabilirsiniz) materyallerle yaptım bunu. İnanın çevremden çok kez soru aldım cildine ne kullanıyorsun tarzında. O yüzden herkesin olmuştur böyle sorunları kesinlikle yüzde yağlanmanın ve hormonların tempolu etkisini gösterdiği bu dönemde hiçbir şeyle yormayın cildinizi. Sadece temizleyin, karşılığını göreceksiniz :)
Yüzümün her yeri sevilce kaplı değildi ama yüzümün sivilcesiz kaldığı zamanlar seyrekti.
Sık sık tam alnımın veya burnumun tam ortadında kocaman bir sivilceyle uyanırdum asdfghjk.
Çok çıkmazdı ama çıkınca da sağlam çıkardı yani.
İnanır mısın bilmem ama hiç cilt sorunu yaşamadım çok şükür. Lise zamanımda kendime çok bakmazdım ama lise son ve üniversiteden bu zamana kadar gerekli özeni daima gösterdim gösteririm...
Öfff çok sivilcem vardı herkes yüzüme vuruyordu çok üzülüyordum sonra yüzüm sekizinci sınıfta bebek gibi oldu tek sivilcem çıkmıyordu ama şimdi...
Yüzümde sivilce ve benzeri hiç bir şey çıkmadı. Sadece çillerim vardı hala var ama 🤷♀️
Mayın tarlası gibi berbat... izler için yöntemler arıyorum. Netten bunu aldım ama fayda ederse artık
Benim hep sivilcem falan vardı gap kullanöaya başladım ama coronadan dolayı yarım kaldı şimdi acnlyse kullanıyorum baya iyi geldi
Yağlı ve sivilceliydi. Bir ara utanıyordum artık sivilcelerimden. Şimdilerde de cildim kupkuru bunu da beğenmiyorum.
Sağlıklı bir cilde sahiptim. Ne yağlı ne de sivilceli. Hiçbir şey yoktu. Lisedeyken bir tane göze batan sivilcem olmuştu sonrasında geçmişti.
Burnumda siyah nokta eksik olmazdı, alnım pütür pütür, çenemde gecmek bilmeyen sivilceler vardı o zamanlar.
Pek sivilce filan çıkmazdı bende çok fazla su tüketiyorum sebebi bu mu bilmiyorum ama hep buna bağlarım
Ergenlik dönemimd ecildim tarla gibiydi. Tek kazandım hiç sivilcelerimle oynamamak oldu. Şimdi hiç sivilce çıkmamış gibi bir cildim var.
Cildim simdikinden daha güzeldi sanırım anca ergenliğe girdim anlamadım ki ben 🤷♀️