🌲Büyükçe bir bardağa kalın bir limon dilimi koy ve sabahtan akşama kadar sürekli su ekle ve 2.5 lt su tüket günlük. 🌻Sabah kalkar kalkmaz 1 kaşık zeytinyağı içine 12 damla limon suyu damlat ve bunun üzerine su iç bekle 15 dakika bir şey yemeden.🌊Sabah akşam cildini doğal sabunlar ile yıkayıp akşamları ruşur taşı ile hafifçe peeling yap ve üzerine shea yağı ile yüz masajları tekniklerini uygula /Sabah yine yüzünü yıkadıktan sonra su bazlı nemlendirici ve güneş kremi uygula yaz kış.❄️ C vitamini ampullerinden al ve bir ampulü bi kaç damla nemlendiricine katıp gece de shea yağından sonra parmaklarin ile hafifçe yay cildine (4_5 gün yetecektir kırdığın 1 ampul ve C vitamini sivilceyi hemen geçiriyor)🌥️Yağlı, tuzlu ve baharatlı tüketimine az ara ver🌻Ve son olarak sivilcelerinin artık seninle olmadığına inanmaya başla çünkü onları düşündükçe beyin sivilce oluşumuna nedensiz bile devam eder demisti güzellik uzmanım. Gün içinde elma portakal gibi C vitamininden zengin meyveler ve bitki çayları da tüket az bile olsa.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kış mevsiminde cildimin en iyi dostu güneş losyonum, nemlendiricim ve dudak balmım
Güneş losyonu
Hassas bir cildim olduğu için güneş ışınlarından korunmak adına güneş losyonum olmazsa olmaz. Aslında bu en doğrusu, çünkü güneşin zararlı ışınları kışın da vardır ve cildimize fazlasıyla zarar verir.
Nemlendirici
Güneş losyonu dışında nemlendirici de çok önemli. Nemlendiriciyi evde de olsam sürüyorum ki cildim neme doysun ve olumsuz kış şartlarından etkilenip kurumasın. Ayrıca sadece yüzüm içn değil, tüm vücut in nemlendirici kullanmaya özen gösteriyorum. Yazın da kullanıyorum.
Dudak balmı
Dudak balmım da kış mevsiminde olmazsa olmazım. Aksi takdirde dudaklarım nemsiz kalıp çatlayabliyor. Bu yüzden buna da çok dikkat ediyorum.
Düzenli nemlendirici kullan ve makyaj yapmasan dahi cildini günlük temizle, düzenli peelingini yap. Ama cildini çok da yorma... mesela koreliler 15-20 ürünle bakım yapıyor, ben yapsam mahvolur yüzüm.. yediklerine de dikkat et ve bol bol gülümse, kahkaha at oksitosin de önemli...
temizleme jeli ve nemlendiricinin olması gerekiyor gadası. Her sabah uyandığında ve her akşam yatmadan önce cildini Simple Daily Skin Detox Arındırıcı Yüz Yıkama Jeli ile temizledikten sonra, sabah ve akşam Simple Daily Skin Detox Matlaştıran Nemlendiriciyi yüzüne ve boynuna nazikçe uygulayabilirsin. Bu ürünler elinde olduğu sürece senden iyisi yoktur.
Kış aylarında cildimiz en iyi dostu nemlendiriciler. Yazın da cildimi her gün nemlendiriyorum. Ama kışın buna daha fazla ihtiyaç duyuyorum. Kış soğuğu cildi kurutuyor ve gerginleştiriyor. Olmazsa olmazım bu yüzden nemlendirici.
Tabiki de nemlendirici! Malûm kış mevsimindeyiz, bir de doğu anadoluda yaşamanın vermiş olduğu ekstra soğuk ve kuru havalar.. Dolayısıyla nemlendirici kullanmak bir tercih değil adeta zorunluluk haline geldi.
Yazın en çok ayaklarım kurur çatlardı, kışın ise yüzüm ve ellerim. Süpermarkete yolum düşmediği için bir aralar nemlendiricisiz idare etmek durumunda kalmıştım okul döneminde. Fakat atkı eldiven ne kadar sıkı giyinirsem giyineyim ellerim ve yüzüm kurudu, cildim kizarmadi adeta morardi. Bu durum nemlendiricinin önemini daha iyi anlamami sagladı. Kış aylarında cildimin en iyi dostu tabiki de nemlendiriciler. :)
Vücudum için Excipial Hydro kullanıyorum eczanelerden temin edebilirsiniz. Özellikle duştan sonra sürüyorum kuru bir cildim olduğu için bana iyi geliyor. Aynı ürünün yağ bazlısı da var fakat ben su bazlı olanı tercih ediyorum vıcık vıcık olmuyor neredeyse hemen emiliyor. Onun dışında sıcak banyonun üstüne kese yapıyorum haftada bir sanırım yalnız olmamanın sırt kaşıtmak kadar iyi olan başka bir yanı. :D Gözeneklerim için ise la roche-posay effaclar tonik kullanıyorum her gece ve dışarı çıkmadan önce yaz kış güneş kremi kullanıyorum. Sabahları zamanım varsa buzluktan çıkardığım jade rollerla yüzüme masaj yapıyorum. Kışları ise özellikle doğal yağlar içeren bir dudak balmı kullanıyorum şu an kullandığım balm mediwell marka kavunlu, uygulaması zor fakat kokusu çok güzel ve nemlendirmesi de başarılı. Cilt sağlığı yediklerimizden ve uyku düzenimizden de etkileniyor bunlara da dikkat etmeye çalışıyorum.
Eskiden sürekli kozmetik ürünler kullanırdım bir süreliğine çok iyi gelir sonrasında cildim berbat olurdu artık sadece sürekli suyla tıkıyorum birde kış ayı geldi ayvanın çekirdeğini suda bekletip jel yapıyorum elime ve yüzüme onu sürüyorum çok iyi nemlendiriyor sizlere de tavsiye ederim
Cilt tipine gore degisie. Cildin kuruysa nemlendirmen lazim. Kozmetik ürünleri kullanmani tavsiye etmem bir dermatolog ya da eczaci tavsiyesi ile nemlendirici alip kullanabilirsin. Sivilce icin de ayni sekilde ama yagli bir cilde sahipsen sabah aksam cildini yikayip sivilce kremleri kullanmalisin. Fast food ve paketli gidilari asiri tatli tuzlu yiyecekleri tüketme ve bol su iç. Bepanten kremin el ve yüz icin olanini kullanabilirsin kuruluga karsı. Sivilceler icin de tto cay agaci yikama suyu ve akne kremi var onlar bana fayda etti yillardir kullaniyorum test edildi onaylandi dermatolog tavsiyesiyle. Ve kesinlikle cok makyaj yapma zaten maske takiyoruz görünen kisimlara yap cok abartmadan
Cildim; normalden karmaya dönük hassas cilt. Benim en sevdiğim nemlendirici avene cicalfate cream çok seviyorum kesinlikle. Yüzümü soyan bir kremle birlikte kullanıyorum dermokozmetik. Kremi genellikle bu tarz tedavilerle öneriyorlar, kızarıklığa ve hassasiyete birebir. <3
Bal kullan cildin yumuşacık nemli pürüssüz olucak ben maya süt bal yapıyorum haftada iki kez benim çıktım hem kuru hem pütür pütür dü şimdi cildim ışıl ışıl kadife gibi
@Danışan3321 toz maya yı bi kaseye boşaltıyorum (çay tabağı da olur max o kadar urun çıkıyor) biraz süt koyuyorum cezveye ısınmasini bekliyorum ama kaynayana kadar değil ısındıktan sonra yavaş yavaş sütü ekliyorum (suyla da oluyor, aldığı kadar süt ya da su ekliyorum) iyice ezerek karıştırıp içine bir bal kaşığı bal katıyorum krem kıvamı alana kadar içine kvama göre göz kararı biraz daha süt ekliyorum karıştırıyorum sonra yüzüme uygulayıp 20 dk bekletiyorum çok amaclı bi maske cildim bakıyorum çok kuru içine biraz da hindistan cevizi yağı katıyorum veya bakıyorum yüzünde sivilceler çıkmış limon damlatiyorum içine ben tüm maskelerde kuruyana kadar yüzümde ovaliyorum ama istersen sürüp bekletsende olur haftada 2 kez cildim cok kötüyse 3 kez yapıyorum duştan önce mis gibi oluyo
Arkonem in dışında bal peteği resmi olan el ve yüz kremi.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Selam, sivilcelerim için bir sabun kullanıyodum sıfır etkisi oldu. Biz erkek adamız yüzümüze su vurup çıkarız. :D Bir de bunu aldım zevkine yapıyorum lol.
Ceradolin diye bi krem var, cok iyi nemlendiriyor.. Birde kisin haftada 2-3 kere peeling yapip olu deriyi arindirmak lazim, yoksa cilt iyice kuruyor. Kullandigim bi suru serum var benim, kolajen, c vitamini icerikli.. O yuzden kuruma olmuyor cildimde
kış aylarını yüzüm için çok seviyorum yazın çok terlediğim için suratımda sivilce çıkıyor :/ kışın yüzüm pürüzsüz bunu yapmak çok kolay her gün sabah yüz jeli ve nemlendirerek :D eğer sorunlu ciltseniz size bi kaç krem önerebilirim sivilceleriniz için kesin geçiriyor
Yüzünü sürekli temiz tutman gerekli ve yüzğümüzü temizleme jeliyle güzelce temizledikten sonra nemlendirici kullanman gerekli ben Secret Age ürünleri kullanıyorum çok memnunum herkese tavsiye ederim.
Kesinlikle uraw galebe kremi kullanımı gerçekleştirebilirsiniz cilt hücrelerini yenileyerek daha doğal ve pürüzsüz bir cilt elde edebiliyorsunuz mükemmel gerçekten ben yanından kesinlikle ayirmiyorum