merhaba cildimde dönem dönem çıkan akne ve siyah noktalarımın bıraktığı lekeler mevcut ev yapımı maskeler vs ile uğraşmak istemedim bir eczane kremi almak istiyorum Madecassol çok bilinen bir krem fakat farklı farklı şeyleri karıştırıp uğraşıp kullanmak istemedim bir de annem de hiç işe yaramamış sizin eczaneden veya cildiyeden yazdırıp aldığınız en etkili cilt lekesi kremi nedir? kullanıp memnun kaldığınız hızlı ve etkili sonuç alabiliceğim önerilerinizi bekliyorum 😊
Cilt lekeleri için en etkili başlıca içerikler C vitamini (Ascorbic Acid), Alfa Hidroksi Asitler yani AHA'lar ve Niacinamide (B3 Vitamini) dir.
Cildiniz asitlere alışık değilse düşük oranda C vitamini (%5) içeren ürünlerle başlamanızı tavsiye ederim. Eğer cildiniz asitlere alışıksa %10 ve %15 oranlarında kullanabilirsiniz.
Bunun yanı sıra B3 vitamini de cilt tonunuzu dengelemeye yardımcı olacaktır.
Haftada 2-3 kez kimyasal peeling yaparak da lekelerinizin görünümünün hafiflemesini sağlayabilir hatta lekeler yeni ise büyük oranda kurtulabilirsiniz. Kimyasal peeling olarak AHA içermesine özen gösterin.
Siyah noktalı cildiniz için ayrıca BHA yani salisilik asit de iyi gelecek, gözeneklerinizin temizlenmesini sağlayacaktır.
Ayrıca tüm sene boyunca güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Güneş kremi cildinizde leke oluşumunun büyük ölçüde önüne geçecektir. Yazın en az 30 koruma faktörü içeren bir güneş koruyucu kullanın.
Siyah nokta bantları var bi ara onlardan kullanmıştım ve gerçekten çok memnun kaldım bandı yapıştırıp 10dk bekleyip çekiyorsun ve bandın üstünde siyah noktalar çıkmış oluyor gerçekten bu etkiyi hiçbi peelingle hiçbi maskeyle yapamazsın Onun dışında himalayanın çamur maskesini öneriyorlar siyah nokta için ben aldım kullanmaya başladım Nivea nın pirinç peeling i de güzel Ben şu an yves rocher in ürünleirni kullanıyorum yves gerçekten işe yarışyor çok güzel ürünleri ama biraz pahalı tek sıkıntı o düzenli kullanmaya çalılıyorum umarıım ile yarar
Cilt lekeleri için istersen sinoz kremini kullanabilirsin. Sinoz kremi yüzündeki lekeleri hızlı bir şekilde geçirmek için oldukça etkili bir krem. Ya da patates suyu kullanabilirsin. Patates suyu yüzdeki lekeleri hızlı bir şekilde geçirmek içinde oldukça etkili bir patates suyu diye düşünüyorum. Ya da istersen pirinç maskesi yapabilirsin oda oldukça etkili.
Cilt tipin nasıl eğer kuru veya karma (T bölgesi, burun ve alın bölgeleri yağlıysa) cilt yapısındaysa sudo krem kullanabilirsin. Eğer yağlıysa hametan veya madacassol kullanabilirsin her cilt tipine uygun , ama sürekli kullanma haftada 2 kere felan kullan.
Farmasiden çay ağacı yüz yıkama jeli ile serumu al karıştir,, yüzünü sabah akşam onunla yıka,,, aydınlatıcı kremi var farmasinin onu da al yüzüne uygula ama mutlaka üzerine güneş koruyucu sür,,, bunları günde iki defa (sabah ,,, akşam) yap ,,, bu arada akşam da aydinlatici keenden sonra gunes koruyucu yine sür
Kremi ilaci yok, bosuna paranizi reklamlara kaptirmayin, En etkili yöntem cildiyeye gidin profesyonel etkisi olan tedavi yöntemleri var, en azindan kismen faydasini görürsünüz.
3
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
haklısınız bende kozmetik markalarınkine inanmıyorum, cildim zaten kimyasala alışık bu yüzden bende eczaneden gidip etkili bir krem almak istiyorum😊
Cilt doktorunun senin için önereceği kremi kullanman daha doğru olmaz mı? Buradaki yorumlara göre gidip bir krem alıp daha sonra kullandığına pişman olabilirsin.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
tabiki, şu an yakınlarımda cildiye yok ve cildim kimyasala alışık bu yüzden bende normalde cildiye ile alınan kremleri gidip eczaneden ücretle almak istiyorum😊
Eczaneye git cildini iclesinler sana göre bir krem verirler herkesin yüz tipi farklıdır bana iyi gln serum var sana gelmez bunu sana önermem yanlış olur hatta
Bir mankeni paylaşmışlardı instagramda.. Altına biri yorum atmiş "o kadar parayla bu manken yüzündekileri giderememiş "diye.. Benimde lekelerim var cok uğraştım sadece azaltabildim sonra kendi haline bıraktım.. Artık göze batmıyorlar. Bazen zamanla iyileşmesini beklemek gerekiyor. Ugraşınca daha da cilt bozulabiliyor. Ama umarım sen çaresini bulabilirsin ;)
Dermoskin aha/bha veya arbutin krem cok iyi. Sabahlari yuzunuzu guzelce temizleme jeliyle temizleyin sonra nemlendirici sonra gunes kremi aksamlari da yikadiktan sonra aha/bha veya arbutin krem surerseniniz etkili sonuc alirsiniz