Cilt bakımıma önem veren biriyim öncelikle. Derinlemesine temizleyen ürünlerde kullanıyorum. Fakat gün içinde parlama problemim çok fazla peçeteyle yüzümü silicek kadar yağlanma ve parlama problemim oluyor. Yediğim yiyeceklerinde sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Siz nasıl başa çıkıyorsunuz? Yağlı cildin önüne geçemesem bile parlamanın önüne geçmek istiyorum.
Yağlı Cilt ile Nasıl Başa Çıkılır? Parlama Nasıl Önlenir?
Benim de kuru cilt problemim var ve henüz çözemedim. İstanbul'da iken nemden dolayı birazcık daha iyiye gidiyor ama İstanbul dışına çıkınca daha çok kuruyor. Bir ara duş alamaz olmuştum, duştan sonra bütün vücudum geriliyordu kaşınıyordu, hareket edince sanki çatlıyormuş gibi hissediyordum. Bütün vücuduma kutuyla krem sürüyordum anında yutuyordu. Neyse ki istanbuldayım şu an nem iyi geliyor biraz.
keseyi haftada 2 kere kullan yüz kesesi olarak geçer ne kadar yağlı olursa olsun cildin ciltteki bariyeri bozarsin her gün keselersen tahris olur gerginlik hissi olur. Ayriyetten cildin cok kurursa nemlendir yağlı cilde göre su bazlı nemlendici tercih et hiç nemlendirmesen de sıkıntı her cildin neme ihtiyacı vsr yağını temizleyin hafif nemlendir zaten nemlendirirsen doğru nemlendirici ile yüzün çok yağ üretmez çok kuruyunca da yüz kendini tamir etmeye çalışırken yag üretiyor buna dikkat et
Yağlı bir cilde sahip isen eğer mutlaka içerisinde yağ barındırmayan ürünler kullan derim. Ne kadar doğru makyaj malzemeleri kullanırsan senin için ve cildin için o kadar iyi olur. O yüzden doğru makyaj malzemeleri kullanmaya özen göstermelisin. Yüzünü soğuk su ile yıkama yağlı bir cilde sahip isen ılık su ile yıka.
Doğal yöntem deneyebilirsin gadası. Bir tane doğal yöntemden bahsedeceğim. Aloe vera, yüzündeki fazla yağı emmeye yardımcı olabilecek antimikrobiyal özelliklere sahiptir gadası. Aloe vera ayrıca akne eğilimi olan yağlı cildin tedavisine de yardımcı olur.
Kullanımı; Bir aloe vera yaprağını ortasından kesip özü olan jeli cildine uygulamalısın. Temizlemek için bekleyip, ardından temiz su ile yüzünü durulaman gerekiyor.
Organik sabun kullan? Diycem ama o 4 5 saat durur en uzun, sonra yavaşça eski haline döner. İllet birşey kendisi. Şu çok bahsettikleri foreo var ileride param olursa alıcam dmdkdkjenr Böyle giderse anca meslek sahibi olunca birşeyler kazanıcaz
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hahaha 😂😂 Kesinlikle öyle. Bıktırdı bıktırdı. Birde maske takıyoruz ya o yağlanma 2 katına çıktı.😅
yağlı cilt var diye yatın kalkın şükredin. yağlı cilt yıkayarak geçer ama kuru cilt = ölüm
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Öncelikle teşekkür ederim. Fakat cildim o kadar yağlı ki yanlışlıkla elim yüzüme gitse elimi yıkamak zorunda kalıyorum. Zeytinyağına yanlışlıkla el sürmüş gibi düşün 😂
Kese kullan peeling den daha sağlıklı olarak yağlı tabakayı yüzünden kaldırır her duşta dene bir zaman sonra cildin yağ dengesini korumaya başlar hatta cildin genç kalmasını sağlar