Göz altı yağ bezeleri için bildiğiniz krem var mı? Bende olan tam olarak yağ bezesi de değil aslında sivilce gibi içi baya bir sertleşmiş bir mikrop var. Yağ bezesi kremi önerisi olanlar yazabilir mi? Yağ bezesi kremleri eczane ürünü de olabilir kozmetik de olabilir geçirsin de fark etmez.yağ bezesi kremi
Öncelikle yağ bezesi nedir onu açıklayayım. Yağ bezesi, cilde yağ (sebum) sağlayan yağ bezlerinin yolunun tıkanmasıyla ortaya çıkan bir cilt sorunudur. Özellikle cildine uygun olmayan kremleri sürmek, göz altında yağ bezesine yol açabilir. Büyük yağ bezeleri için uzman bir doktora görünmen önemli. Ama küçükse ve yeni çıktıysa evde yapabileceğin birkaç şey var.
Buhar banyosu
Banyosu doğru kelime mi bilemedim :) Ama yüzünü temiz suyun kaynamasından ortaya çıkan buharla yumuşatırsan yağ bezesi de yumuşayacaktır, kendi kendine akabilir.
Sirke
Sirke bir ölüme çare değil galiba :D Özellikle yüzde yüz elma sirkesi olmalı. Marketlerden almanı önermem. Önce cildinde bir dene, eğer sirke iyi gelmiyorsa, tahriş ediyorsa suyla seyrelterek uygulayabilirsin ama tek başına kullanman daha etkili. Bir pamuğa sirke döküp bezenin üstüne yapıştırıp birkaç gün beklemelisin. Bekleyemem diyorsan her gün değiştirebilirsin de.
Çay ağacı yağı
Sivilcelere etkisi bilinen bir şey ama tabii ki tek etkili olduğu yer sivilceler değil. Antiseptik olduğu için yara gibi şeylerde de etkili, e tabii bezelerde de. Üzerine günde 1-2 kere sürmen yeterli.
Şimdi sürdük bitti temizlendi ama tekrar nasıl çıkmaz, burada kremlerden yardım alabiliriz.
Yağ bezesi kremi var mı, hangi kremler yağ bezesine yol açmaz?
Yağ bezesi kremi kullananlar işe yaramadığını söylüyor. Bu yüzden yukarıda sana doğal bazı şeyler verdim. Ama cildini temiz tutup yağ bezesi çıkartmaman da senin elinde.
1- Simple Water Boost Nemlendirici Jel Krem
Cildimiz bizim için değerli ama aldığımız ürünlerin içeriğine bakma alışkanlığımız pek yok. Paraben, alkol, renklendirici gibi ürünlerin cildimize ne derece zararlar verdiğini, bu ürünleri kullanmayı bırakınca öğreniyoruz aslında. Bu yüzden benim tercihim Simple oluyor. Sert kimyasal yok içinde, water boost olması yani su bazlı olması da yağ bezesini engelliyor kesinlikle. Yağ bezesi kremi kullananlar bu ürünün cildi yormadan nemlendirmesini beğenecektir diye düşünüyorum.
2- Benzamycin Krem
Yağ bezesi kremleri eczane
Yağ bezesi kremleri eczane ürünleri arasında en etkili ve tercih edilen kremler arasında Benzamycin yer alıyor. Sivilce tedavisinde aktif şekilde kullanılan Benzamycin kremi ciltteki aktif sivilcelerin tedavisi konusunda çok başarılı bulunuyor. Kullananların çoğu memnun kalmış. Kremi günde iki kez sabah ve akşam olmak üzere cildinize uygulayın ve yüzünüze etki etmesi için durulama yapmayın. Ciltteki yağı azalttığından yağ bezelerine de iyi gelecektir.
3- Imex Krem
yağ bezelerini yok eden krem
Yağ bezelerini yok eden krem arayanlara bir diğer önerim ise imex krem. Bu krem de sivilce ve akne tedavisinde sıklıkla kullanılan bir krem. Ezcanelerde satılmaktadır. Sivilce oluşumunun temelinde de ciltteki fazla yağlar yattığından cildi fazla yağdan arındırır. Böylece yağ bezelerinin oluşumunu da en aza indirecektir.
4- Acnelyse Krem
yağ bezelerine iyi gelen krem
Yağ bezelerine iyi gelen krem arayışında olanlara son önerim ise Acnelyse krem olacak. Bu krem de akne tedavisinde aktif olarak kullanılan kremler arasında yer alıyor. Ayrıca bu kremin en önemli özelliklerinden biri de hücre yenileyici özelliğe sahip olması. Böylece cildi yenileyerek akne ve yağ bezesi gibi sorunların çözümüne yardımcı olan bir kremdir. Eczanelerde satılmaktadır.
Bu kremleri cildinize düzenli şekilde uygulayarak yağ bezesi sorununu çözebilirsiniz. 🌸
Yağ bezesi için sıcak suya havluya batiriyorsunuz sonra yağ bezesinin üstüne batiriyorsunuz birkaç defa yaparsınız on on beş dakka boyunca su dayanabileceğiniz sıcaklıkta olcak. Daha sonra elma sirkesini pamukla sürüyorsunuz. İki üç günlük denemeden sonra kaybolur
Evet o tarz karışımlar muadilleriyle birlikte Eczanede bulunur. Eskiden benim gözümde de çok çıkardı. Ben biraz dişimi sıkıp cımbızla koparıp üstüne kolonya basardım ama siz yaptıpımı değil dediğimi yapın bence. 😊👍
En İyi Cevaplar