Yani kireçten midir nedir :) ömürlük olmuyor, olsa iyi olurdu ama olmuyor :)
Ortalama ömrününü hesaplamak çok kolay formülü açıklıyorum gelin buraya😀😀 Fabrika kaç yıl garanti veriyor ve kaç yıl uzatıyor ise ondan 1 sene fazla dayanıyor :) Sayılar ile anlatmak gerekirse; Fabrika 2 yıl garanti verdi diyelim 2 de ekstra ücret ile uzatmana izin verdi diyelim 5. yıl makine bitmiş demektir :) onun ömrü 5 yıl adamlar tam ayarlıyor.
Bem 8 yıldır kullanıyorum ancak yeni nesil makineleri istediğimiz kadar dikkatli kullanalım ömrü 8 9 yıl arası. 10 yılı geçen nadir. Buarada ben bulaşık makinemden çok memnunum aman bozulmasın. Çamaşır ömrü azaldı iyice.
Annem evlenirken almıştı. Kaç yılında evlendiler hatırlamıyorum ama ben 97'li olduğuma göre o yıllardan daha önce alınmış bir makine. Fakat yenilenmesi gerekiyor. Bozuldu iyice.
3 ay önce servise 500 TL yazıyorlrdı direk. Doktor gibi steteskopla dinliyorla makinenin kalbini 😂 çamaşır makinesi bu hasta değil!! Doktor vizite ücreti gibi.
Teknoloji ile pek alakası yok yeni pazar stratejisi diyelim dikkat ederseniz garanti bitimi başlar arızalar sonrasındasa istisnalar hariç ortalama ömür 10 yıldır makineyi satalım garanti bitimi yedek parcadanda kazanalım derdinde firmalar o nedenle ager yeni alacaksaniz garanti süresini uzatmanizı tavsiye ederim. Benim çamaşır makinasında 4 yıl basladı arızalar allahtan 7 yıla uzatmıstım garantiyi.