Makinada çamaşırlar vardı unuttum sermeyi. 2 gün oldu ve kurumuş. Kötü kokmuyor. Giysem onları pis mi olurum?
Makinada kalan çamaşırları giymem beni pis biri mi yapar?

Merhaba,
Elbette makinede yıkanmış ama unutulmuş kıyafetleri giymen seni pis biri yapmaz.
Ancak rutubetli ortamlarda kalan kıyafetlerde
oluşur. Küf oluşumunu bizzat gözlemleyebilirsin. Siyah ve gri renkte oluşur. Gri renkteki küfler den yıkamayşa kurtulmak mümkün. Lakin siyah renkteki küflerden kurtulmanın bir yolu yok. Dolayısıyla bunlar vücudun için zararlı organizmalardır. Üzerinde leke görürsen kesinlikle giyme!
Yine mantar oluşumu küf gibi haber verici bir lekeyle gelmez. Direkt giyersin, birkaç gün sonra vücudunda bazı dökülme ve kaşınma gibi hassasiyetler oluşabilir.
Bu nedenle makinede unuttuğun kıyafetleri sirkeyle tekrar yıkayıp güzelce havalandırıp öyle giymelisin. 🌺
İmkansız ama makinede kalan ıslak çamaşırların o halde kuruyunca kötü kokmaması. Eğer kokmuyor diyorsan giyebilirsin sonuçta yıkanmış çamaşırlar, kirli olma ihtimali yok. Ama bir dahakine unutmamaya çalış bence ne olur ne olmaz.
Görüş
5Görüş
Makinada iç çamaşırı çorap ve terli kıyafet yikandiysa makinede bakteri birikmiş olabilir. Yıkanır yıkanmaz çıkartılmalı yoksa nemli ortamda bakteri hızla çoğalır ve konu yapar!
Cilt sağlığını düşün. Bakteri üretebilir. Onların60 veya 70 derecede tekrar yıkamalısın.
Yıkanmış, temiz çamaşırlar değil mi? Nerede kuruduğunun bir önemi var mı?
Nasıl köötü kokmaz ya. Ben kurutma makinasına 3 saat geç atsam unutsam hemen nem kokuyor tekrar yıkamak zorunda kalıyorum.
Yol yapmaz sen bildiğini yap.
Bu soruda bir hata var ama nerde 🤔 😂
Koku duyuların ölmüş senin
kötü kokmuyorsa sorun yok giyebilirsin
En İyi Görüş