Yeni kıyafetler mutlaka giymeden önce yıkanmalı mı? Aldığınız kıyafeti yıkamadan giyer misiniz?
Aldığınız kıyafeti yıkamadan giyer misiniz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Merhaba,
Aldığım kıyafetleri şayet bir mağazadan, çarşıdan, pazardan alıyorsam bu kıyafetleri herkes dokunarak incelediği için elbette yıkıyorum. Hatta yumuşatıcı gözüne de az bir miktar sirke koyuyorum ki dezenfektan görevi görsün. Ancak internet siparişi ile aldığım kıyafetler ki artık çoğu kıyafetimi internet aracılığıyla alıyorum, paket içinde olduğu için ve bu paketi ilk açan kişi ben olduğum için yıkamıyorum. Burada önemli olan detay benden önce başkalarının ürüne temas edip etmemiş olması. Herkes el temizliğine dikkat etmiyor. Bazı insanların ellerinde siğiller olabiliyor. Dikkatli olmak lazım hijyen konusunda.
Kıyafeti ne olursa olsun ya da nereden alırsam alayım mutlaka sabunlu sudan geçirir ve yıkarım. Çünkü bu kıyafetlere bir sürü el değiyor. Birçok insan dokunuyor. O insanların ellerinden olan tüm mikroplar bu kıyafetlere geçiyor. Ayrıca bir çok insanda giyerek deniyor. Birde böyle düşünmek gerekiyor konuyu. Ben kesinlikle yıkanması gerektiğini düşünüyorum. İçim hayatta rahat etmez yoksa.
Hayır aldığım kıyafetleri yıkamadan giymem. Hem üzerindeki kimyasal kalıntılardan dolayı hem de insanlar bunları deniyorlar sonuçta hijyenik değil, önce yıkamak gerekir.
Asla giymem. Her alınan yeni kıyafet makinede yıkarım hemde hijyen deterjaniyla. İçim rahat etmez. herkes elliyor & yeni bir ürün alerji yapabilir ( boya vs. . . . )