+1 yılMerhaba,
Kıyafetleriniz sanıldığı gibi 30 derece üzerinde yıkadığınızda çekecek gibi bir şart yok önce bunu aydınlatalım. Ben 30 derece yazan kıyafetlerimi bile bazen daha hijyenik olması açısından 60 derecede yıkıyorum. Ve hiçbiri de çekmedi! Yine sporcu giysilerinin bazıları 50 derecede yıkanmalı, nevresimler, beyazlar, gömlekler 60, bizler genelde 60 derecede yıkarız ama iç çamaşırlarının 90 derecede yıkanması önerilir tam bir dezenfeksiyon işlemi için. Her çamaşır tam bir temizlenme için farklı ısı ister. Elbette bazı çamaşırlar hassastır. Çekebilirler. Peki hangi kumaşlar çekip küçülebilirler?
- triko kazaklar, şallar, bluzlar, etek ve pantolonlar
- esneme oranı olmayan tişört ve buzlar
- kullanma talimatında yüksek ısı ve ütğden uzak tutun denen kumaşlar
Umarım faydası olmuştur 🌺50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Selamlar,
Bu durum kumaşın türüne göre değişkenlik gösteriyor. Eğer polyester ağırlıklı bir yapısı varsa giysilerin yüksek sıcaklıkta küçülebilir. Burada önemli yine giysinin içinde barındırdığı kumaş türü. Ortalama 70 derece ve üstü bunun için riskli bir yıkama sıcaklığıdır.
Özellikle 90 da falan yıkarsan kıyafetlerin küçücük kalabilir. O yüzden dikkat etmen gerekiyor. Zaten her kıyafetin üstünde bulunan etikette kaç derecede ve hangi programda yıkanması gerektiği belirtiliyor. Orada ki talimatlara uyman senin için faydalı olacaktır.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Merhaba! Sıcak su, kıyafetlerin küçülmesine sebep olur. Sıcaklık arttıkça küçülme ihtimali de artar. Her çamaşır, kendi türüne göre belirli bir derecede yıkanır.
Sıcak su, mikropları ve lekeleri çıkarmak için en iyi seçenektir diyebilirim. Bunun ile birlikte, sıcak su kıyafetlerinizin çekmesine, solmasına ve bazı kumaşların zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle sıcak su ile Yıkama seçeneğini seçmeden önce giysi etiketlerini okuduğunuzdan emin olun. Suni ve sentetik lifler, örgüler ve kotlar için ılık su yani yaklaşık olarak 30 derece kullanın. Giysilerinizin çoğu ılık suda yıkanabilir. 40 derece üzerinde gerçekleşen yıkamalarda kıyafetlerinizin çekme olasılığı diğer derecelere oran ile çok daha yükselir.
Bana göre çamaşırların küçülmesini önlemek için ise, çamaşırın yapı türüne dikkat edilmesi gerekir. Bazıları daha dayanıksız iken bazıları daha fazla dayanıklı olarak karşımıza çıkar.10 YorumlaMerhaba,
Çamaşır makinesinde yıkanan kıyafetlerin küçülmesi için yüksek derecede sıcaklık gerekmektedir. Fakat çok sıcakta yıkamak kıyafetlerin renginin açılmasına ve kıyafetlerde sarkmaya sebep olabilmektedir. Bunlara rağmen hala kıyafetlerinizi küçültmek istiyorsanız 60-90 derece arasında yıkama yapacağınız kıyafetlerde küçülme görülecektir. Pantolon ve deri kumaştan yapılma kıyafetlerin yüksek derecede yıkanması sonucunda kıyafetlerde eskime olacağından yüksek sıcaklıkta yıkamanızı önermiyorum.10 Yorumla60 üstü tehlikelidir yün, kaşmir filan çok çeker, pamuğa bir şey olmaz, sentetik kumaşlarda 50 nin üstüne çıkma
10 Yorumla
+1 yılAbla bi git gari kurban olayım git ya 60 derece
00 Yorumla
+1 yıl30 derece de yıka bir şey olmaz 60 falan maf eder
10 Yorumla60 derece
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım