2 tane Spor ayakkabımı çamaşır makinesine attım bişeye falan da sarmadan temiz olsun diye ama böyle de çamaşır makinasının camı kırılacak gibi ses çıkıyor napmalıyım durdurmalımıyım devam etsin mi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Ayakkabıyı makinede tıkamak, özellikle de spor ayakkabıyı makinede yıkamak oldukça fazla özen gerektiren bir harekettir. Ayakkabılara zarar verilebilir, çünkü makine dönüyor ve ayakkabılar da bir köşeden bir köşeye vuruluyor. Tabii çamaşır makinesinde program ayarlanır ve ağır ağır yıkama programı ile ideal sıcaklık ile yıkanırsa iyi sonuçlar da ortaya çıkabilir. Düşük sıcaklıkta yıkamada ve çok düşük devirde sıkmada yıkandığında ayakkabıya zarar vermez.
Eğer zorunluluk yoksa ve çamaşır makinesi ile yıkama sonrası sonuçta sonuçta ne olacağı belirsiz ise, elde de yıkama seçeneği değerlendirilebilir diye düşünüyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ayakkabı, iç çamaşırları direkt olarak çamaşır makinesine atılmamalıdır. Bunun sebebi kazan döndükçe ayakkabılar özelliğini kaybedecek olması her ne kadar temizlense de ayrı olarak makineye değdiği her saniye için rahatsız edecek olmasıdır. Bunu önlemek için temiz bir file kullanabilirsiniz. Ayakkabıları file içine yerleştirebilir ve yıkayabilirsiniz. Kullanacağınız file sık olabilir o da olmasa bile en azından kullanmadığınız boş bir kılıfa da koyabilirsiniz.
20 Yorumla
Selamlar,
Makinenize taş koysanız bile ancak kazanı düşer ama o cam kolay kolay kırılmaz merak etmeyin. Fakat makinede ayakkabı yıkamak biraz zarar verir ayakkabılar için. Bunun için umarım düşük ısı ve az devir seçeneği kullanmazsınızdır. Çünkü ayakkabılar zarar görebilir. Bunun için bir file almak aslında daha mantık olabilir. Savrulmasını engeller en azından.20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSelamlar,
Eğer çok fazla vuruyorsa makineyi durdurup evde bulunan bir hurç, bir fileye ayakkabılarını koyarak mümkün olduğunca düşük devirde yıkamaya devam etmelisin. Sebebine gelirsek evet ayakkabıyı olduğu gibi makineye atmak zarar verir. Ki bunu bizzat arkadaşım deneyimledi. Maalesef makinesi bozuldu.
O yüzden en güzeli ayakkabılarını yıkamadan önce AYAKKABI YIKAMA FİLESİ edinmen olacaktır. Bu sayede ayakkabılarını makinene zarar vermeden rahatça yıkayabilirsin. Ancak yine de file edindim diyerek devri çok yükseltmeni önermem orta devirde olması bu tarz zorlu yıkamalarda daha güvenli bir seçenektir.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
1Cevap
+1 yılYok çamaşır makinasını kırmaz ama bir dahaki sefere birşeye satabilirsiniz böylece daha az gürültü çıkarır. Bir de bilmiyorum kullandınız mı ama ayakkabıları yıkamak için ayakkabı fileleri satılıyor. Bu fileler sayesinde ayakkabınız zarar görmüyor. Bilginize.
20 Yorumla
+1 yılKırılmaz korkma, biraz dayan sese 😂 Ayakkabı yıkanıyor normal yani o kadar ses çıkması. Bir dahakine düşük devire ayarlaman daha iyi olabilir
10 Yorumlabi kac parca camasir at
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Ayakkabılarımı makineye attım, çok ses çıkıyor. Çıkarmalı mıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar