Saç boyama işlemleri her ne kadar güzel sonuçlansa da kıyafete bulaşan boyalar birçok kadının en büyük sorunudur ki bugün bende saç boyasının azizliğine uğradım kot pantolonuma damlattım saç boyasını. Peki kot pantalona bulaşan saç boyası nasıl çıkar?
Merhaba, saç boyası şayet kumaşa bulaştıysa çok zor çıkar. Ve hatta muhtemelen çıkmaz. Ancak görüntüsünü hafifletmek mümkündür. Nasıl mı? 1) Bol yağlı bir krem ile: Yağlı kremler, boya henüz kumaş üzerinde kurumadıysa iş görecektir. Boyanın kumaşın derin yüzeylerine yayılmasını engelleyecek yağlı krem dokusu sayesinde büyümesi durdurulacaktır. Bu tarz kremler nemlendirici, temizleyici ve arındırıcı etkiye de sahiptir. Bazıları makyaj temizleyici olarak kullanılır. Zaten bu kremleri temizleyici özelliği de vardır.
2) Aseton/tiner: bu iki kimyasal güçlü lekeleri çözebilecek iki maddedir. Boyanın üzerine dökülürse ve silinirse boya görüntüsünü hafifletecektir.
Kosla finish bunun için bana göre uygun leke çıkarıcılardan biridir. Bir kaba pantalonu koyun ve bir kapak leke çıkarıcıyı lekenin olduğunu noktaya dökün. Bir kaç saat bekleyin ve sonra makineye atın. Yıkandıktan sonra büyük ihtimalle hiç leke kalmadığını göreceksiniz. Özellikle Rinso sıvı deterjan bu konuda çok çok iyi. Mutlaka tavsiye ederim.
Kot pantolondan saç boyası çıkabilir ama uzun süredir orada ise çıkma ihtimali de düşer hatta yok denecek seviyeye gelebilir. Çamaşırdan saç boyası lekesini çıkarmak için en sık önerilenler; beyaz sirke, limon suyu, saç spreyi, diş macunu ve karbonatlı limon suyudur. Bunlar sadece bir öneridir. En iyi seçenek sirke gibi duruyor. Sirke ile ürün üzerinde yer alan lekeyi çıkarma girişiminde bulununuz. Çıkarsa ne ala, çıkmaz ise ürüne elveda deme bakti gelmiştir. Saç boyası lekesi oldukça zorlu lekelerden birisi konumunda yer alır.
Saç boyası uzun süre kalmışsa çıkmaz. Siz pantolonunuzu her ihtimale karşı sirkeli suda bekletin. Sirkenin boya çıkarma etkisi oldukça fazladır. Eğer çıkmazsa yama yapabilir görüntü kirliliğini engelleyebilirsiniz ya da direkt hiç uğraşmayıp atabilirsiniz. Boya bir de koyu renkse daha zordur çıkarması. Kumaş boyaları da diğer bir seçenek tabi ki. Kumaşın rengine göre boyayı seçerek uygularsanız kamufle edebilirsiniz.