Çamaşır makinesinin kazanını temizlemek sizin kullanma sıklığınıza göre değişiklik gösterebilir. Bazıları vardır ki kazanını hiç temizlemez. Yoğun olarak kullanıyorsanız daha kısa sürede örneğin 1,5 2 ayda bir defa temizlenebilir. Yoğun kullanmıyorsanız da yılda bir ya da iki defa kazan temizliği yapılabilir diye düşünüyorum. Çamaşır makinesi kazanı çok çabuk kirlenen bir ürün değildir. Doğal olarak da çok sık yıkama ihtiyacı oluşmaz. Temizlemek size kalmış elbette ama temiz olanı temizlemek zaman ve emek kaybından başka bir durum değildir bence. Son karar sizin tabii. :)
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Selamlar,
En azından ayda bir temizlenmeli diye düşünüyorum. Şahsen ben ayda birkaç kere makineyi kendi kendine boş çalıştırıyorum. Çamaşır suyu ile bir güzel yıkıyorum. Çünkü mikrop tutma ihtimali yüksek. Özellikle plastik taraflarını sık sık temizlemek gerekiyor. Yoksa çok kötü koku yapar. Ayrıca bu koku çamaşırlara da sinebilir. O yüzden temizlik şart.10 Yorumla
+1 yıl2-3 ayda 1 defa temizleyebilirsin
10 Yorumla
2 ayda bir.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Oldukça önemli bir konu olan kazan temizliği için yapmanız gereken tek işlem kazanın içini her yıkamadan sonra temiz bir bez ile silmek olacaktır. Makinenizin kazanı her yıkama sonrası nemli kalır, koku oluşumunu engellemek için karbonat + limon + su, beyaz sirke + su veya çamaşır suyu + su ile silebilirsiniz. Makine lastiğini ve camını da es geçmemelisiniz. Bu işlemi her günün sonunda (eğer makineniz her gün çalışıyorsa her gün yapın) silebilirsiniz.
10 Yorumla#Bonjour
3 ayda bir yeterlidir ayol10 Yorumla2-3 ayda bir temizleme yapılabilir
10 Yorumla
+1 yılbildiğim kadarıyla 3 ayda bir..
10 Yorumla
+1 yıl2 ayda bir
10 Yorumla2 veya 3 ayda bir.
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem