Bunun hatası anneler! Sürekli çocuklarının g*tünü topladıkları için büyüyüncede öyle devam edecek sanıyorlar. Sanki elin kızı bunu yapmaya mecbur. Arkadaşım çıkarttığını giymeyeceksen götür sepete at. Bak tamam çorap için bişey demiyorum. Erkeğin çorapla ve kumanda ile olan ilişkisini bizim ülkemizde çözemezsin. Ama adam üstünden çıkardığı, çıkarttığı yerde kalıyorsa alın sizde onu en çok oturduğu yere atın.
Evet benim sevgilim de 1 yıl boyunca yaptı bunu ben de her seferinde sabırla kıyafetleri yerden alıp kir sepetine götürdüm. Sonra kendiliğinden öğrendi artık kir sepetine atıyor. 👏🏻👏🏻👏🏻
Kirli çamaşırı sepete atmak erkekler için zor değildir. Sadece alışkanlık haline getirilmesi gereken bir davranış olarak görüyorum. Eğer bir erkek en başından beri kirli çamaşırı sepete atmıyor ve ortada bırakıyor ise, ona bu alışkanlığın kazandırılması gerekir. Bunu sağlamanın yolu da onunla iletişim kurmak ve çamaşırın neden kirli sepetine atılması gerektiğini açıklamak gerekir. Davranışlar süreklilik kazandığında alışkanlık olur. Alışkanlıklar da daha sonra vazgeçilmesi zor bir süreç olarak karşımıza çıkabilir. :)
Ben bu konuda klişe dışında bir erkek sayılırım. Çünkü annem beni tertipli ve düzenli biri olarak yetiştirdi. Kendi bulaşığımı kendim yıkarım. Tabağımı kendim kaldırırım. Kimseni arkamı toplamak zorunda değil. O yüzden kirlilerimi muhakkak kirli sepetine atarım. Tertip ve düzen hastayım diyebilirim. Sadece yemek ve mutfak konusundan hiç anlamam. Onun dışında ki her şey tamamdır.
Zor değil, sadece üşeniyorlar. İşlerini yaptıracakları bir kardeşleri varsa, ailelerinden eğitim alamamışlarsa bir çorap dahi kaldıramazlar. Her işini çevresindeki kişilere yaptırırlar. Bunun dışında da genel olarak bazı işleri yapıp bazen aksatmaları da oluyor. Bu durum kızlarda da mevcuttur. Üşengeçlik deniliyor buna. Bazen içinizden gelmez ve atmazsınız, olay budur.
Bunu bir tek erkekler yapsa iyi. Annem sağolsun kirli çamaşır sepetinin yanına kadar gidiyor ama sepetin kapağını açıp içine atmak yerine kenarına bırakıveriyor. Bu nasıl üşengeçlikse artık...
Bence bu her erkek için geçerli değil bu tip erkekler anne tarafından hep böyle yetiştirildiği için tembelliğe alışmış ben yalnız yaşıyorum yıkamasından tut, kurutmasına kadar ben yapıyorum