Bingo renkli-beyaz diye bir sıvı deterjanim var. Bu deterjan ile aynı anda beyaz ve renklileri (tek makine) yıkayabilir miyim? Yurtta kalıyorum iki makine açmak zor oluyor. Yıkanır mi ki? Ve sıvı deterjan kullanırken yumuşatıcı kullanmama gerek var mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kullanılan çamaşır deterjanı fark etmiyor fakat beyazlarla renklileri aynı makineye koyup çalıştırmak gibi bir hataya düşmeyin sakın. Çünkü bunu hangi deterjanla yaparsanız yapın renkler birbirine karışacaktır. Renkli-beyaz çamaşır deterjanı yazması demek bu deterjanı hem beyaz yıkamalarda hem de renkli yıkamalarda kullanabilirsiniz demek. Renkli olarak beyaza yakın çok açık tonlar varsa bunlar beyazlarla yıkanabilir ama diğer türlü ikisi bir arada asla yıkanmaz.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBenim tek bir deterjanım var her türlü çamaşırı onunla yıkıyorum. Zaten eskidende öyle değil miydi? Annem çamaşır yıkadığında bir toz deterjanı vardı. Yatağı, yorganı kıyafetleri, perdeleri bizi :) herşeyi onunla yıkardı. Son yıllarda çıktı bu her renge ayrı deterjan. Tüketiciyi aldatmak ve daha fazla tüketime teşvik etmekten başka bir şey değil bu bana göre. Tek deterjan bütün tekstil ürünlerine yeter. Hiç değilse ben öyle yapıyorum bir zararınıda görmedim.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
Merhaba! Renkliler ve beyazlar için ayrı ayrı deterjan kullanmayı tercih ediyorum. Genelde çamaşır çamaşırdır deterjan deterjandır olarak düşünülebiliyor. Her ne kadar deterjan deterjan olsa da renkliler ve beyazlar olarak ayrıma gidilmiştir. Renkliler için olan deterjan giysilerin rengini korumak amaçlı hazırlanır. O yüzden de beyazlarda bu deterjanı kullanmak beyazın solması ya da gri hale gelmesi gibi durum meydana getirebilir. Özellikle renkli giysiler ile beyaz giysileri bir araya getirmek sureti ile de yıkamak, beyazların gri bir tona dönüşmesine sebep olabilir. Bu sebepten de dolayı beyaz çamaşırlar için için özel hazırlanmış deterjanları kullanmak daha doğru bir karar olabilir.
00 Yorumla
+1 yıleee madem reklamı yapılıyor ben biraz reklam yapayım bingo kulanıyordum ama son zamanlarda bozuldu ıslak kalan havlular hemen koku yapmaya başladı bu deterjanı düzeltin bozdu kendini
10 YorumlaAyrı yıkmak dha iyi aslında rengı cıkan varsa beyazlara bulaşabilir yumuşatıcı koku için bence
10 Yorumla
+1 yılHayır beyaz ayrı renkli ayrı
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Renkli-beyaz sıvı deterjan ile beyazları ve renklileri aynı anda yıkayabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar