Merhaba, Battaniyelerimizi ayda bir yıkıyoruz bazen iki ay bile oluyor. Çünkü battaniye yıkanması meşakkatli bir ev eşyası. Zaten sadece sonbahar aylarında iş görüyor. Kışın mecburen elyaflı, yünlü yorganlara ihtiyaç duyuyoruz. Battaniye yeterli gelmiyor çünkü. Dolayısıyla her ay yıkıyoruz gibi bir açıklama da yanlış olur. Yazları pike, ilkbahar ise yazlık yorganlarla geçerken. Diz battaniyem var bir de onu da her hafta yıkıyorum. 3 adet diz battaniyesi aldım. Biri yıkanırken diğerleri ile idare ediyorum. Sürekli elbise gibi üzerimde olduğu için onları daha sık yıkıyorum.
Battaniyeleri çok sık kullanmadığım için çokta sık yıkama ihtiyacı duymuyorum şahsen. O yüzden yazlarında özellikle kış dönemine geçişlerde yıkayıp hazır hale getiriyoruz. Hem de sıcaklarda kuruması çok daha kolay oluyor. Soğuk havada yıkandığı zaman özellikle kış ayında. Battaniyelerin kuruması günlerce sürebiliyor. Çünkü yoğun bir kumaşa sahip olduğu için öyle hemen kurumuyor maalesef. Sene de ortalama 2 kere yıkamak bana göre makul.
Yaz aylarında çok sık kullanmadığım için çokça kirlenmeyeceğini düşünerek ayda bir yıkadığımı söyleyebilirim. Kış aylarında ise çokça kullandığımız için çabuk kirleniyor ama havalar soğuk olduğu için kuruması da zor oluyor. Bu yüzden 2 haftada bir yıkıyorum ama içimden geçen haftada bir yıkamak oluyor. Tabi kurutma makinası kullanıyor olsaydım haftada bir yıkardım çünkü bu virüs dönemlerinde hijyen her şeyden önemli.