Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılHalıdan, Koltuktan, Kumaştan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?
Mürekkep lekesinin birçok yöntemi vardır. Ama siz eğer hiçbiriyle uğraşamam diyorsanız doğruca halı-koltuk yıkamaya veya kıyafetse kuru temizlemeye verebilir ve onlardan sizin için lekeyi çıkarmalarını isteyebilirsiniz. Gelelim mürekkep lekesinin çıkarma yöntemlerine;
Akla ilk gelen genelde lekelerin üstüne deterjan döküp silmek olur ve bu çoğu zaman da etki ettiği gibi mürekkep lekesinde de işe yarıyor. Bunun halıda işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum ama kıyafetlerde işe yarıyor. Öncelikle bir miktar sıvı deterjanı lekenin üzerine döküp biraz yaymalısınız daha sonrasında havlu kağıt veya peçete yardımıyla yavaş yavaş temizlemeye çalışın ardından fazlaca beklemeden ılık suda kıyafetinizi yıkayın.
koltuktan mürekkep lekesi nasıl çıkar? Halılar için de süt veya sirke kullanmak işinize yarayacaktır. Ama tabi tek başına etkili olmayabilir. Bunun yanında bir de mısır nişastasına ihtiyacınız var. Mısır nişastasını dilersiniz sütle dilerseniz sirkeyle karıştırıp bir macun haline getirmelisiniz. Benim tavsiyem burada sirke olacak. Çünkü süte göre bir miktar daha etkili oluyor. Macunu daha sonra lekenin üstüne sürüp kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra elektrik süpürgesi yardımıyla macunu temizleyip ardından sabunlu ılık suyla yıkamak lekeyi çıkartacaktır. Bu karışımı aynı zamanda kıyafetlerinizde de deneyebilirsiniz ama karışım kuruduktan sonra üzerine biraz diş macunu sıkıp fırçalamanız yeterli olacaktır ardından kıyafetlerinizi yıkayabilirsiniz.

halıdan mürekkep lekesi nasıl çıkar? Koltuklar için ise saç spreyi diğer yöntemlere göre daha etkili oluyor. Hem pek de bir zorluğu yok. Lekenin üstüne saç spreyini sıkmalı, biraz beklemeli ve lekeyi ovalamalısınız. İlk denemenizde leke çıkmazsa birkaç kere daha bu işlemi uygulayabilirsiniz. Daha sonra leke çıkacaktır.
Kıyafetleriniz için asidik özelliğinden yararlanarak limon da kullanabilirsiniz. Limonun suyunu sıkın ardından bir miktar pamuğu limon suyuna batırıp lekenin üzerine bastırın. Ve bu işlemi leke çıkana kadar uygulayın.
Son olarak da mürekkep lekesinin halıya, koltuğa ya da kıyafetlerinize daha çok işlememesi için hemen sıcak su ile müdahale etmeyin. Bu mürekkebin daha çok yayılmasına ve lekenin kumaşa işlemesine neden olur. Ve de mürekkep döküldükten sonra direkt olarak sakın lekeyi ovalamayın bu lekenin daha da yayılmasını sağlar.42 Yorumla- +1 yıl
Şahane bir görüş olmuş, eline sağlık :)
- +1 yıl
Merhaba 🌸
Görüş Fırsatı'nın kazananı sen oldun! 🥳 25 TL değerinde Amazon Hediye Çeki için lütfen bizimle iletişime geç.
Sevgiler. 🙏🏻
En İyi Cevaplar

Halıdan, Koltuktan, Kumaştan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?
Merhaba,
Özellikle çocuklu ailelerde en sık rastlanan problemlerden biride koltuğa dökülen mürekkep lekesidir. Bu sadece koltukla sınırlı kalan bir durum değil maalesef. Halı, duvar, elbiseler ve evin herhangi bir yerinde başımıza gelecek bir durum. Bunun aslında sadece çocuklarla alakası yoktur. İstemeden de olsa bizimde başımıza kaza ile gelecek bir sakarlık olabilir.
Bu tür durumlarda olabildiğince hızlı çabuk bir şekilde lekeye müdahale etmek gerekiyor. Leke ne kadar kurursa müdahale etmesi o kadar zor olabilir çünkü. Bunda kumaşın, döşemelerin cinsi çok çok önemlidir. Gelin birkaç küçük tüyo ile lekelere nasıl müdahale edebiliriz bakalım.Saç Spreyi

Saç spreyi bu konuda en etkili ürünlerden bir tanesidir. Yapacağınız şey oldukça basit. Lekenin olduğu bölgeye saç spreyini uygulayın. Daha sonra nemli bir bez ile üstünden geçin. Bu işlemi birkaç kere tekrarlayın. Göreceksiniz ki leke yavaş yavaş kaybolacaktır.
Bulaşık deterjanı

4 bardak suya bir yemek kaşığı yüksek çözeltili bulaşık sabunu ekleyin. Bu sabunun iyice suda çözülmesini sağlayın. Mürekkebin olduğu yüzeye dökün ve bulaşık süngeri ile silmeye başlayın. Hatta süngerin sert tarafı ile yaparsanız daha hızlı ve kolay sonuç alacağınızı görecekseniz. Bu işlemi yaparken dikkat edin parkelerinizi çizmeyin.
Tuz

Bu işlem için oldukça hızlı olmak gerekiyor. Mürekkepli bölge tuzu dökün ve emmesini bekleyin. Emdikten sonra diş fırçası ile iyice üstünden geçin. Büyük ihtimalle faydasını göreceksinizdir.
Diş macunu

Bunu uygularken diş macunun jel olmamasına ve sadece beyaz olmasına dikkat edin. Çünkü lekeyi daha içinden çıkılmaz bir hale getirebilir. Diş macununu lekeye döktükten sonra yine diş fırçası ile iyice temizleyin.
Alkol

En etkin uygulamalardan biride alkoldür. Saf alkolü ya da kolonyayı lekeninin üzerine dökün. Mürekkebin çözüldüğünü göreceksiniz. Daha sonra nemli bir bez ile üstünden geçin. Bu işlemi birkaç kere tekrarlayın.
Aseton

Çok basit bir işlem ile yine mürekkebi aseton sayesinde çıkartabilirsiniz. Mürekkepli alana asetonu dökün ve hafifçe bir bezle silin. Bunu parkelerde yaparken dikkat edin. Çünkü koyun renkleri soldurabilir.
Mısır Nişastası ve Süt/Sirke Karışımı

Halılarda, kıyafetlerde ve perdeler güvenle uygulayabileceğiniz bir işlemdir. Yapacağınız şey bir miktar mısır nişastasını süt ya da sirke ile macun kıvamına gelene kadar karıştırmak. Daha sonra mürekkepli alana uygulamanız gerekiyor. En sonda bol su durulayabilirsiniz
20 Yorumla
+1 yılMürekkep lekesi çıkarma yöntemleri nelerdir?
Merhabalar,
Annemin sürekli evde lekeler için kullandığı bir ürün önerebilirim. Genellikle araba içi koltuğunda ki lekeler için kullanıyor ancak ev koltuğu kumaşının temizliğinde de başarılı olabileceğini düşünüyorum.
Öncelikle arabaya sürekli çocuklu doluştukları için koltuklar devamlı lekeli oluyordu. Bu ürünle tanıştıktan sonra koltuklarının görünümü ilk günkü gibi oldu.
Sanırım İnstagram'dan birinden görüp keşfetmiş. Ürünün ismi Zenith. Ürün 5 litrelik bidonda geliyor ve oldukça bereketli. Aylarca temizliğinde kullanıyor daha bitiremedi.
Daha basit yöntemler arıyorsanız benim uyguladığım yöntem de şu şekilde;
İşimden dolayı kıyafetlerimde bazen mürekkep lekeleri olabiliyor. Bir seferinde en sevdiğim gömlek mürekkep olmuştu. Bildiğiniz evde ki herhangi bir bulaşık deterjanıyla üzerine masaj yapar gibi lekenin üzerine sürdüm. Deterjanın etkisiyle mürekkep kendini kusmaya başladı. Ben de temiz nemli bir bezle kusan mürekkebi sildim. Bu işlemi bir kaç kez tekrarladım. Koyu lacivert mürekkep lekesini açık mavi gömleğimden geçirebildim bu sayede.
Umarım sizde de bir fayda sağlar.
Bol şanslar.10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
45Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılHalidan, Koltuktan, Kumaştan Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar?
Halıdaki lekeyi çıkarmak için mısır nişastası ve sirke/süt karışımını kullanın. Karışımı macun kıvamına getirin. Lekeli bölgeye sürün. Kuruduktan sonra lekeli yere süpürün şok olarak da sabunlu ılık suyla haliyi temizleyin.
Koltuk için saç spreyi kullanın. Saç spreyini lekeli bölgeye uygulayın bi süre bekledikten sonra nemli bezle silin. Leke oluşur oluşmaz uygularsan daha etkili olur.
Kumaştaki ıslak /yeni lekeler için hemen müdahale edin soğuk su ile mürekkebi akıtmayı deneyin. Ardından sabun / deterjan ve ılık şu ile kalan lekeyi temizleyin. Leke hala çıkmamışsa süt ve limon tuzu ile övün.
Kumaştaki kuru lekeler için üzerine sıvı deterjan dökün. Ardından deterjanı yayıp peçete yardımıyla silin. Sonrasında makineye atın.21 Yorumla- +1 yıl
Dolu dolu bir görüş olmuş gerçekten, eline emeğine sağlık :)
+1 yılLekeye kolonya döküp havlu kağıt ile lekeye tampon yaparak, tecrübeyle sabit. Başıma geldi her yolu denedim olmadı, en son hali yıkama görevlisi imdadıma yetişti ve gözümün önünde bunu uyguladı ve uctu mürekkep. O güne kadar uğraştığım çözümlere üzüldüm. Oysa çok basitmiş ama tecrübe oldu...☺ kolay gelsin...
10 YorumlaKurumadan mürekkebini tampon yaparak pamukla alınmalı iyice alındıktan sonra asetonlu pamuk ile tampon yaparak mürekkep çözüldükçe pamuğa geçmesi sağlanmalıdır iyice bitene kadar uygulanırsa çıkar. Doğru çözücü ile tampon yapmaktan başka çözümü yok. Islatmak fayda etmez. 🤷♀️
00 Yorumla
+1 yılMürekkep lekesi zor olsada çıkmadı mümkündür bunun için yapman gereken leke olan kısma soğuk su döküp mürekkepı akıtmaya çalışmak lazım bu işlemi bitirdikten sonra sabun ve deterjanı ılık suya ekleyip kalan lekeyi çıkartabilirsiniz baktınız bu işlem sonuç vermedi. Leke olan kısım üzerne süt ve limon tuzu ekleyip ovun işlem bittikten sonrs soğuk su ile bol bol durulayın.
00 Yorumla
+1 yılBu konuda bayanların tırnak ojelerini çıkarmak için kullandıklar aseton var, mürekkep lekesini çıkarmak için yapılmış bir ilaç gibi deneyin yüzde yüz çıkarır, nasıl kullanacaksınız asetonu lekenin üzerine bolca sürüp temiz fiber bezle iyicene ovalayın lekeden eser kalmayacaktır bunu bizzat kendim denedim vede kullandım, şimdiden kolay gelsin.
00 Yorumla
+1 yılMürekkep lekesi çıkmaz diye bir düşünce var ama anında müdahale edildiği zaman çıkmasının daha kolay olacağını düşünüyorum. Bir yorum da Farmasi markasindan bahsetmiş bende buna katılıyorum. Lekeleri çıkarma derecesi oldukça yüksek
00 Yorumla
+1 yılBen halı yıkamacıyım. Beyaz ve beyaz ağırlıklı bir halıysa eğer bizim hipo dediğimiz bir hammadde deterjan ile çok rahat çıkarıyoruz. Farklı renklerde halı ise deterjanımıza saf oksijen ekliyoruz. Siz çıkarmaya çalışmayın biz taşmı yiyelim bize verin 😀
00 YorumlaMısır nişastası sütle karıştırılır ve mürekkep lekesi üzerine sürülür macun gibi.. Sonra kuruması beklenir iyice kuruduğunda elektrik zupurgezi ile itina ile süpürülür En etkili bildiğim yöntem bu.
00 Yorumlamürekkep lekelerini saç spreyi ile kolay bir şekilde çıkarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken saç spreyini lekeli bölgeye uygulamak ve bir süre bekledikten sonra lekeyi nemli bir bezle silmek
00 YorumlaHalıdaki Mürekkep lekesi süt ile çıkar...
Mürekkep dökülen yerin üstünden süt döküp daha sonra da sütün içinde bekletilerek mürekkep lekesinin çıkartılması mümkün olmaktadır.00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Birkaç kez kolonya damlatıp silerseniz leke çıkacaktır. Tecrübeyle sabit.:)
Esen kalınız...🍃
03.08.21/00:1100 Yorumla
+1 yılRossmana gidilir. Leke cikarici bolumunden murekkep etkili leke cikarici alinir. Nasil uygulanacagi okunduktan sonra uygulanir.
00 Yorumlamürekkep lekesi maalesef çok ama çok ama çok çok zor geçiyor ve kolonya tuz yöntemi azda olsa çıkarıyor
00 YorumlaEğer kısa yönetme istersen sıcak su halının koltuğun tipine göre soğuk su ile sürtmek
2. yöntem dış destek 🌝00 YorumlaPantolon, Halı Vb. Gibi Lekeler İçin Birazıcık Lekenin Üstüne Kolonya Damlatmanız Veya Çamaşır Suyu İle Sıkıca Silmeniz İşe Yarayacaktır.
Tecrübe.00 Yorumla
+1 yılAsperox sarı güçle 5 saniyede... dene bizim koltuğu tükenmezle karalamışlardi annem çıkarttı onunla
10 YorumlaSirke, ilik su bide bulasik deterjani bunlari karistirip leke olan yere surdugun zmn bisey kalmiyo.
10 Yorumlasabun denenebilir kolonya denenebilir ve aseton denenebilir
10 YorumlaIslak mendil ile olmuyor xjxnjxkdnnxjc onu biliyorum
00 Yorumla
+1 yılBulaşık makinesi tapleti sıcak suda eritip silmelisin
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle aspirin. aspirini sık üzerine limon karbonat ekle miss
00 Yorumla
+1 yılıslak mendili sağlam yıka ve kolonya üstüne dök iyicene temizle çıkar umarım
00 Yorumla
+1 yılLimon karbonat tuz bu karışımı üzerinde beklet sil sonra burak sen bir yaşam tarzısın dersin 😉
00 Yorumla
+1 yılKarbonat çamaşır suyu, hakiki sirke, sirke çok az atılmalıdır. 🥳
00 YorumlaRinsoyla mürekkep balığını bile murekkebinden arındırırsin
00 YorumlaKosla en iyi leke cıkaran bence. Üstelik hem renklilere hem beyazlara rahatlıkla kullanılabilir
00 Yorumla
+1 yılBulaşık detarjanı ile ya da beyaz sabun ile. Genel de beyaz sabun ile çıkarıyorum ben.
00 YorumlaSadece mürekkep değil çoğu lekeyi vereceğim yöntemle Temizleyebilirsin.
Varsa parlatıcı (bulaşık Makinesi) yoksa sıvı deterjan lekeye dök parmağınla yedir biraz bekle emsin sonra nemli bezle sil bu işlemi bir kaç kere tekrar edebilirsin00 YorumlaSirkeli bez, süt ve limon suyu karışımı deneyebilirsin. Bir de mısır nişastası ile sit karışımının etkili olduğunu duymuştum. Macun kıvamında lekenin üstüne sürüp kuruduktan sonra elektrik süpürgesi ile çekmen gerekiyor.
00 Yorumla2 tane ezilmiş sitrik asit üstüne 1 paket karbonat dök iyice leke üstünde elinle ovala 20 dakika sonra lekenin üstüne 1 kapak sade soda dök 10 dakika sonra iş tamam
00 Yorumla
+1 yılDomestos veya Farmasi markasına ait temizlik ürünleri arasında halı ve koltuk serisi var tavsiye ederim inşallah istediğiniz sonucu elde edersiniz 🙏🏻🌸😇
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKolonya sık ve ıslak bezle çitilemeden mürekkebin olduğu yere bezi bastır döndür çıkacaktır.
00 Yorumla
+1 yılKolonya sık ve ıslak bezle çitilemeden mürekkebin olduğu yere bezi bastır döndür çıkacaktır.
00 YorumlaKolonya mürekkebin birçok fazlalık kısmını çıkarır fakat, kalan izleri temizleyemez karbonat ile temizlersen belki bi faydası dokunabilir
10 Yorumla
+1 yılAsperox sarı güççççç
Bile çıkaramaz (reklam parası alıyorum çaktırma)00 YorumlaAseton süt ve deterjan karıştırılsa kesinlikle temizler.
00 Yorumla
+1 yılÇıkmaz bence Hiç uğraşma yeni sıfır Hali al derim😎
00 YorumlaKosla oxy action babadir bu iste denedim test ettim😃
00 YorumlaAspirin Markası olan asperox birçok lekeyi çıkarıyor. Mürekkep lekesi de mutlaka çıkacaktır.
00 Yorumla
+1 yılAspirin sıkın 20 saniye bekle
11 Yorumla- +1 yıl
Benden sana gelene karşılık verir misin lütfen 😊
Ben cifle citiliyorum cikiyor
10 Yorumla
+1 yılIlık sütle mükerrep dökülen bölgeyi silin.
00 YorumlaVanish var asperox var halıcı var.😉😉
00 Yorumla
+1 yılHalıyı değiştirerek :D
00 Yorumla
+1 yılKosla bunun üstesinden gelebilir diye düşünüyorum
00 YorumlaHalı yıkamacıya gönderirsin çıkartır..
00 YorumlaAsperox beş saniyede etkili çözüm
00 Yorumla
+1 yılKolonya dene ya da aseton
00 Yorumla
+1 yılLimon kullan limonla cikar anca murekkep lekesi
00 YorumlaKarbonat, sirke'de işe yarar
00 Yorumla
+1 yıl🍋 Limon kullanmalısın
00 Yorumla
+1 yılbir beze cif krem döküp sürtün çıkar..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇamaşır suyu haricinde mürekkep çıkmaz
00 Yorumla
+1 yılÇıkmıyor ki
30 Yorumla
+1 yılsıcak su ve vanish leke çıkarıcı
00 Yorumla
+1 yılAseton ve asperox u karıştır
10 Yorumla
+1 yılSelülozik tiner
00 Yorumla
+1 yılAsperox sarı güç harbi kimyasal 😂😂😂
00 YorumlaHalı yakamacıya ver gayet güzel çıkartıyor 😂😂
00 Yorumla
+1 yılSıcak su ve bulanık deterjanı
00 Yorumla- Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çamaşır Yıkama Sırları > Sorular > Halıdan, koltuktan, kumaştan mürekkep lekesi nasıl çıkar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım