Yatak örtülerinizi kaç günde bir değiştiriyorsunuz?
Peki bu güzelim canlıları gördükten sonra kaç günde bir değiştirmeye karar verdiniz? 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Selammm
Uyku hepimizin olmazsa olmazlarından birisidir, günün bir çoğunu ( özellikle evdeysek ) yatakta geçiriyoruz haliyle de bulunduğumuz ortamın temiz olması bizim için en önemli faktörlerden birisi.

Yatak temizliğinden söz ediyorsak eğer çarşaf temizliği de her daim ön planda olmalıdır. Çarşafları haftada bir mutlaka değiştirmemiz gerekiyor ( en fazla iki hafta ) . Sürekli değiştirmemizin nedeni ise zararlı bakterilerin çoğalmaması en önemlisi de sağlığımız. Unutmayın ki yastık kılıflarını değiştirmemek hem yüzün çabucak yağlanmasına neden olabilir hem de cilt sivilceleri ile karşılaşa biliriz.

Çarşaflar , nevresimler ve yastık kılıfları mutlaka 60 C yıkanmalı ( en sağlıklısı bu çünkü ) eğer üşenmiyorsan ve oldukça titizsen yıkadıktan yüksek sıcaklıkta ütüleye bilirsin.
Yatak çarşaflarını yıkamak senin için oldukça zorsa mutlaka havalandırmanı tavsiye ederim. Benim yaptığım metotlardan birisi 2 günde bir çarşafları havalandırmak 1 hafta dolduktan sonra direk makineye atıyorum misler gibi oluyor.
Bu arada sadece yatak çarşaflarını temiz tutmak olmaz , baza temizliği de oldukça önemli bu yüzden mutlaka süpürülüp silinmeli. :)
İhtiyaca göre değişiyor.
Ancak yazın çok daha sık çarşaf değiştirmek gerekir. 60 derecede yıkanan çamaşırlarda büyük oranda temizlik sağlanır. İnsan ömrünün üçte birinin uykuda geçtiğini düşünürsek yatak temizliğininde ne kadar önemli olduğunu anlarız. Buharlı temizleyiciler yatak temizliğinde çok etkililer. Her evde olsa keşke ama yok.
Peki bunun yerine ne yapabiliriz?
Güneşli havalarda yatak balkon ya da terasta havalardırılabilir.
Yatağın üzerine karbonat atıp süpürmek bile işe yarayan bir yöntem.
Haftada bir mutlaka değişmesi gerekiyor. Günlük olarak havalandırma yapılabilir. Güneş ışığında yastıkları sererim bazen mikropları öldürdüğünü düşünüyorum. Bana terapi gibi geliyor güneş her derde deva gerçekten yaz aylarında özellikle çamaşır asması kurutması daha rahat olduğu için sıkça yapılabilir.Üstelik yaz aylarında daha çok kirlenir yataklar sıcaktan dolayı terleme olabilir. Bu yüzden hijyen olmadığını düşündüğün an hemen değişmelidir.
Yatak maytı çok tatlı ve sevimli geldiği için bundan sonra değiştirmemeye karar verdim
😂😂
Cevap
14Cevap
Koltukta yatıyom bacım sadece yastık kılıfı 2 3 günde 1 değiştiriyom sadece
terlemediğim sürece haftada 1
Yazın hergün değiştiriyorum 🤦🏻♀️
Haftada 2 ama durumlara göre
Her hafta değiştiririm.
Haftada iki kez değişiyor
Kimse "sevgilim yok, yalnız uyuyorum" demesin artık.. :)
Köpeğim de yatıyor o yüzden günlük.
En güzelini yapıyorsun kuzum
yazın 4 günde bir, kışın haftada bir..
Büyük olsalar bizi uyurken yiyecekler demekki
Aynen 😄
yazın her gün kışın 4 5 günde bir
haftada 2, kesinlikle..
ne zaman kokmaya başlarsa sdfsdfsd
Neee😂
Yatak kokunca çıkartıyorum işte dsfsdfsd
Yatak maytları seni yesin de gör
Yesinler ya onlar da canlı karınlarını nasıl doyuracaklar sdfsfsd